Które gogle wybrać?
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: raptor 660
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Re: Które gogle wybrać?
mam podobny problem też spodobały mi się Scott`y i zastanawiam się nadlukikme pisze:Odświeżę trochę temat...
Jestem w trakcie poszukiwania gogli na przyszły sezon.
Na pewno muszą mieć mocowanie pod zrywki i nieparującą szybę, czyli najlepiej podwójną (ciężko mi uwierzyć w nieparujące pojedyncze szyby). Mile widziane będą również zainstalowane rolki filmu.
Jak do tej pory zaintrygowały mnie Scott`y Voltage MX Pro Air WFS. Cena zabija, ale mam dosyć parujących i ciągle zalepionych błotem szyb. Zastanawia mnie tylko fakt, dlaczego gogle za ponad 300zł nie mają podwójnej szyby?
Voltage MX Pro Air WFSi
89Xi WFS 2009
NO SWEAT Xi WFS 2009
generalnie mam progripy 3400 i parują mi na maxa kumpel ma zwykłe sinsalco i lepiej dają rade
latam quadem troszkę tor i troszkę okoliczne lasy
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: crf250
mam proste scotty i juz rok niepamietam zadnego parowania piszecie o googlach po 300-400 zł i one paruja
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: Różnie to bywa.
Również mam Scotty (89X - to samo co 83X) i parują tylko na postoju poniżej 10c.omen pisze:mam proste scotty i juz rok niepamietam zadnego parowania piszecie o googlach po 300-400 zł i one paruja
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: raptor 660
- Kontakt:
mam pytanko czy szybka z SCOTT VOLTAGE X WFS będzie pasowała na przekładke do SCOTT Voltage ProAir Pro Air bez WFS?
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Motocykl: crossowy najlepiej
- Styl jazdy: Enduro
- Kontakt:
Oczywiscie.
WFS to jest system mocowania zrywek lub filmu.
Patrz czy maja Anti-Stick system czyli takie małe wypustki żeby podczas deszczu zrywka czy film nie przylegała do szybki a pomiedzy to woda. Te wypustki sa bardzo dobre podczas deszczu ale do jazdy w normalne dni w niczym nie przeszkadza.
Pozdro
WFS to jest system mocowania zrywek lub filmu.
Patrz czy maja Anti-Stick system czyli takie małe wypustki żeby podczas deszczu zrywka czy film nie przylegała do szybki a pomiedzy to woda. Te wypustki sa bardzo dobre podczas deszczu ale do jazdy w normalne dni w niczym nie przeszkadza.
Pozdro
Honda CRF250r
Yamaha YZ250F
Husqvarna TC250- enduro konwersja
Yamaha YZ125- najlepsza zabawka EVER
THE POLISH NIGHTMARE #715
www.mxFOLGA.pl
LIFESTYLE na FB
Yamaha YZ250F
Husqvarna TC250- enduro konwersja
Yamaha YZ125- najlepsza zabawka EVER
THE POLISH NIGHTMARE #715
www.mxFOLGA.pl
LIFESTYLE na FB
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: EXC-R 450
- Kontakt:
Dorzuce swoje pare groszy, Jezdze od listopada w goglach main encore FOXa. Piore regularnie tyle ze w woreczku od gogli bawelnianym i nic sie nie dzieje z gabka. Sa super, za te cene bylem zaskoczony kupilem je jako taki starter pack tani . Paruja w deszczu jak sie stanie.. ale jak sie jezdzi to nie paruja wogole. Jedynie po paru h mam syf w goglach ale to mieszanka, wody z kaluz , potu i syfu , ciezko to wyczyscic podczas jazdy.Wtedy nic nie widze ;D W zimowe miesiace w niskiej temp, nie parowaly wogole- to sie tyczy uwag ze paruja gogle jak jest zimno.. Szybke mam potrzaskana juz w 3 miejscach teraz mysle czy wymienic szybke czy kupic nowe progripy 3450 lub 3480 z roll offem. Ktos tu pisal ze pod slonce malo w nich widac? Inni maja jakies opinie?
Inne pytanie: czy moge kupic gogle z mocowaniem na zrywki i pozniej do nich zalozyc roll offy chodzi mi o te pro gripy.
Inne pytanie: czy moge kupic gogle z mocowaniem na zrywki i pozniej do nich zalozyc roll offy chodzi mi o te pro gripy.
Autoryzowany serwis i tuning zawieszeń KYB, Ohlins // Serwis: WP, Showa, Elka.Tuning marek: Racetech, Pro Circuit, Factory Connection<br>
http://www.lastlap.pl THOR, FOX, ASTERISK, SIDI, EVS, GAERNE, AIROH, 661 w super cenach!</br>
http://www.lastlap.pl THOR, FOX, ASTERISK, SIDI, EVS, GAERNE, AIROH, 661 w super cenach!</br>
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: Yamaha Yz 125
Odswiezam temat. Czy w kazdej paczce zrywek jest maly element do mocowania na boku gogli czy ta czesc dostaje sie razem z goglami.
pzdr.
pzdr.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
hmm wydaje mi sie ze ten uchwyt jest razem z goglami ale jak sie myle poprawcie mnie
Z kącików uśmiechu można obliczyć rozpiętość wolności...
-
W scottach 83/89X nie masz. W zrywkach też nie masz.yamaha88 pisze:hmm wydaje mi sie ze ten uchwyt jest razem z goglami ale jak sie myle poprawcie mnie
-
- Gdzie jest sprzęgło?
Aha, czyli w pozostalych markach i modelach dostane ta czesc razem z goglami.? A mam na oku Fox'y The Vertigo Main co o tym sadzicie ?
-
HUBIYZ pisze:Aha, czyli w pozostalych markach i modelach dostane ta czesc razem z goglami.?
Nic takiego nie powiedziałem
-
- Gdzie jest sprzęgło?
Wiem. Dlatego zadalem to pytanie bo moze odpowie ktos kto mial z tym cos do czynienia.