NIKASIL
-
- Amator leśnych szlaków
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
No niby Wiesco robi tłoki do 144ccm ale jaką pojemność byś dostał wybijając tuleje to tego nie wiem.
A ja mam inne pytanie. Czy w przypadku gdy niklasil jest na D i trzeba wymieniać tłok nie można by zeszlifować ścianek cylindra, położyć niklasil i gotowa 144? Opłaca sie takie coś czy lepiej kupić kit big bore?
A ja mam inne pytanie. Czy w przypadku gdy niklasil jest na D i trzeba wymieniać tłok nie można by zeszlifować ścianek cylindra, położyć niklasil i gotowa 144? Opłaca sie takie coś czy lepiej kupić kit big bore?
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: Honda CRF450r .05r
Wiecie co mi gośc z serwisu ktm powiedział ?? : w Czechach nakładaja niklową warstwę a nie nikasil , jakość jest proporcjonalna do ceny
Ostatnio zmieniony pt, 22 cze 2007, 16:44 przez acid, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
Heja,vajda pisze: takze czekam na informacje bo planuje zakup motoru i z gory wiem ze selekcja nicasilu w nim jest D. DOBRZE zrobic.
pozdrawiam
Nicasil ma selekcje?
Dość dawny to post, kupiłeś już maszynę?
U mnie to, że moto ma tuleję wyszło dopiero po kupnie, mimo że wyraźnie pytałem sprzedawcę o selekcje tłoka. Widać to tylko dla mnie jest oczywiste że jak pytam o selekcję tłoka to zakładam, iż cylinder jest na nicasilu. Sprzedawca nie wspomniał że jest tuleja w cylindrze. I dobrze mi tak...
Ale przestrzegam innych żeby pytali przede wszystkim czy jest nicasil, a później może o to jaka jest selekcja.
Pozdro.
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: Honda CRF450r .05r
Co sądzicie ot gościu z allegro co robi nikasil
Ostatnio zmieniony śr, 23 lip 2008, 18:49 przez acid, łącznie zmieniany 1 raz.