NIKASIL
-
- VIP
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
wiesz to nie jest tak do konca bo jak bedziesz wymieniał tłoki na czas i ten nikasil bedzie dobrej jakości to bedziesz mogł wkładać np. 3x selekcje C .
Warunek jest taki że nikasil musi być dobrej jakości :p zeby sie nie wycierał za szybko. Lepiej wymienić po 30mth tłok niż przejechac 35mth i zakładać o jedna selekcje wiekszy tłok (niby oszczedność 5mth ale tak naprawde to jest błedne myslenie).
Warunek jest taki że nikasil musi być dobrej jakości :p zeby sie nie wycierał za szybko. Lepiej wymienić po 30mth tłok niż przejechac 35mth i zakładać o jedna selekcje wiekszy tłok (niby oszczedność 5mth ale tak naprawde to jest błedne myslenie).
-
- VIP
maciosmx a przypadkiem nominalny wymiar cylindra nie jest 54 ??
Nie czaje to chyba troche sie pomyliles . Powinnienes im powiedziec ze chcesz 53,98 nie wiem dokładnie ile ma Vertex selekcja A ale chyba 53,94. To jakby ci zrobili 53,98 wymiar to bys mogl A zakładac smiało
PS. Sprawdziłem ile ma selekcja A na stronie Vertexa - 53,94 czyli tak jak mówiłem.
Jak spasujesz na 4-setki tłok to pamietaj go docierać 1 bak
Nie czaje to chyba troche sie pomyliles . Powinnienes im powiedziec ze chcesz 53,98 nie wiem dokładnie ile ma Vertex selekcja A ale chyba 53,94. To jakby ci zrobili 53,98 wymiar to bys mogl A zakładac smiało
PS. Sprawdziłem ile ma selekcja A na stronie Vertexa - 53,94 czyli tak jak mówiłem.
Jak spasujesz na 4-setki tłok to pamietaj go docierać 1 bak
-
- Mistrz prostej
Stary ja inaczej mam zapisane w katalogu vertexa ze selekcja A to 59,93 wiec cylinder musi byc zrobiony na 59,97 tak jak ja powiedzialem
[img=http://img476.imageshack.us/img476/2917 ... wh3.th.jpg]
[img=http://img476.imageshack.us/img476/2917 ... wh3.th.jpg]
..::YZ 125 `01::..
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: KTM 250 EXC - 05r
- Kontakt:
stary skąd ta teoria?? to byłoby conajmniej niepoważne robia ci to na taki wymiar (selekcje) jaką tytlko chcesz i wiadomo ze zawsze na selekcjeA no chyba ze ktos juz wczesniej kupił np tłoka B to mu robia pod B jak on nie chce znow tłoka kupować.ecik pisze:Po nikasilu zakłada sie selekcje C, poniewaz gdy wsadzisz A bedziesz miał luz chyba 0,06 a jak C to 0,04 .
PS. Mowie tutaj o tłokach Vertex bo Prox ma troche inna wymiarówke.
Pozdro
-
- VIP
Skąd taka teoria ? Kurna z praktyki chłopie nic sobie nie wymyśliłem ! Jak dasz komuś do nikasilu to ci zrobia na nominalny wymiar dlatego sie zaklada selekcje C. A jak pogadasz to ci moze naloza wiecej nikasilu (ale jak sie nie dogadasz to ci zrobina na nominalny wymiar).
A co do tego cylindra to szczerze wątpie że ci zrobią cylinder wiekszy czyli 59,97 LOL poprostu śmiać mi się chce. Co beda ci go rozwiercac czy co ?
I na tej stronie co podałeś wyraźnie pisze że selekcja A ma 53,93 (pomylilem sie o setke widocznie) ale kurde to musisz miec w takim razie zrobiony cylinder na 53,97 !! a nie 59,97 !! (powiedz jak to mozliwe ze ci zwieksza cylinder z nikasilem ? jak nominal to wymiar 54mm a ty chcesz miec 59mm to jest nie do wykonania).
Powodzenia i teraz przemysl dokladnie co tu napisalem
A co do tego cylindra to szczerze wątpie że ci zrobią cylinder wiekszy czyli 59,97 LOL poprostu śmiać mi się chce. Co beda ci go rozwiercac czy co ?
I na tej stronie co podałeś wyraźnie pisze że selekcja A ma 53,93 (pomylilem sie o setke widocznie) ale kurde to musisz miec w takim razie zrobiony cylinder na 53,97 !! a nie 59,97 !! (powiedz jak to mozliwe ze ci zwieksza cylinder z nikasilem ? jak nominal to wymiar 54mm a ty chcesz miec 59mm to jest nie do wykonania).
Powodzenia i teraz przemysl dokladnie co tu napisalem