Jaki olej do przekladni-skrzyni w silnikach 2T?
Jaki olej do przekladni-skrzyni w silnikach 2T?
witam wszystkich, mam zapytanie jaki powinno sie stosowac olej do przekladni-skrzyni w silnikach 2T. slyszalem opinie ze mozna lac olej do przekladni automatycznych(ATF)? ewentualnie jakimi klasami, parametrami lepkosci sie kierowac?
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Moderator
- Motocykl: CRF 250 R 2009
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Ja wlewam Orlen Platinium 10W40. Wychodzi ok. 20 PLN/l. Wcześnej zalewałem Motorex 10W30 za ok. 28 PLN/l. Moim zdaniem najważniejsze jest regularne wymienianie oleju, np. co 5-6 godzin jazdy niż prducent/ marka oleju. Parametry jakościowe, przynajmniej wg oznaczeń na opakowaniu są bardzo podobne, żeby nie powiedzieć identyczne.
Uważam, że jak ktoś zaleje jeszcze tańszym (w miarę markowym), np. Lotosem, to też nie zrobi motocyklowi krzywdy. Byle regularnie wymieniać na świeży.
Uważam, że jak ktoś zaleje jeszcze tańszym (w miarę markowym), np. Lotosem, to też nie zrobi motocyklowi krzywdy. Byle regularnie wymieniać na świeży.
Nikasil.pl
Masz Hyba manie wymieniania oleju po 6 h on spełnia swoja funkcje mozna wymieniac co 10 h lub 20 a nie co 5hlulek001 pisze:Ja wlewam Orlen Platinium 10W40. Wychodzi ok. 20 PLN/l. Wcześnej zalewałem Motorex 10W30 za ok. 28 PLN/l. Moim zdaniem najważniejsze jest regularne wymienianie oleju, np. co 5-6 godzin jazdy niż prducent/ marka oleju. Parametry jakościowe, przynajmniej wg oznaczeń na opakowaniu są bardzo podobne, żeby nie powiedzieć identyczne.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
- Status : Offline
-
- Gdzie jest sprzęgło?