CR 250 - nie wchodzi na obroty, brak powera...
-
Autor tematuSujka
- Gdzie jest sprzęgło?
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
CR 250 - nie wchodzi na obroty, brak powera...
Witam wszystkich mam problem ze swoją CR 250 rok 91 od ostatniego czasu w ogóle nie wkręca się na obroty, jak daje się gazu to jakoś przerywa, ale pali idealnie. Nie mam pojęcia co to jest bo już wszystko po parę razy sprawdzałem świece i gaźnik. Z silnikiem też wydaje mi się że jest wszystko ok bo ściągałem głowice po zimie i wszystko jak nówka w końcu jest po remoncie.
Jakieś sugestie mile widziane. Z góry dzięki.
Jakieś sugestie mile widziane. Z góry dzięki.
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Heh Ja w mojej "bidulce" miałem tak samo! Paliła idealnie, a jak się dało gazu to stękała i nie mogła się wykręcić!!
No to od razu nowa świeca, czysty filtr, odpowiednia mieszanka=dalej to samo! No to czyszczenie+ustawianie gaźnika i znowu to samo! Powymieniałem simeringi na wale i dalej to samo! w moim przypadku okazało się że to gaźnik!! Wymieniłem i moto działa!
Najpierw sprawdź gaźnik! i kruciec! Jeśli masz możliwość to pożycz gaźnik od kogoś(byle sprawny) prawdopodobnie to moto gdzieś ssa Ci "ślepe" powietrze!! Mogę się mylić ale tak mi się wydaje!! Albo coś w gaźniku się popieprzyło.
No to od razu nowa świeca, czysty filtr, odpowiednia mieszanka=dalej to samo! No to czyszczenie+ustawianie gaźnika i znowu to samo! Powymieniałem simeringi na wale i dalej to samo! w moim przypadku okazało się że to gaźnik!! Wymieniłem i moto działa!
Najpierw sprawdź gaźnik! i kruciec! Jeśli masz możliwość to pożycz gaźnik od kogoś(byle sprawny) prawdopodobnie to moto gdzieś ssa Ci "ślepe" powietrze!! Mogę się mylić ale tak mi się wydaje!! Albo coś w gaźniku się popieprzyło.
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: Yamaha '08
- Kontakt:
Tutaj kolega miał dosc podobny problem http://www.motox.com.pl/forum/viewtopic.php?t=344
Moze przydadza Ci sie te informacje.
Pozdrawiam
Moze przydadza Ci sie te informacje.
Pozdrawiam