Obcieranie nóg przez nakolanniki FLY
-
Autor tematuKajec
- VIP
- Motocykl: SXF 350
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Obcieranie nóg przez nakolanniki FLY
Jeżdżę w ochraniaczach FLY z zawiasem i mam je pod spodniami na gołych nogach. Po czasie jazdy rzepy zaczynają mnie obcierać szczególnie na siedząco. Co z tym zrobić?
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
Co zrobić gdy ochraniacze (alpiny bionix) zjeżdżają mi z kolan? Ściskałem dosyć mocno i nic nie pomaga, głównie chodzi mi o górny pasek który zjeżdżają pod kolano (z tyłu) i mnie uwiera.
jest:
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o obcieranie to polecam wysokie skarpety np. getry piłkarskie lub cienkie kalesony. Możecie się śmiać ale ja jeżdzę w takich cienkich kalesonach i mnie nic nie obciera. Najbardziej mnie wkurzają ortezy, nie są one tak komfortowe jak zwykłe nakolanniki i mam od nich rany jak dużo jeżdze.
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Ja się ratuję tylko tym że dociskam je butami aby się nie przesuwały/zjeżdżały. Z tymi paskami chyba nic się nie da zrobić. Ja jestem chudy i na dodatek trochę brakuje rzepa- za krótki jest. Jak się je zakłada na gołą nogę to uwierają.kotmx pisze:Co zrobić gdy ochraniacze (alpiny bionix) zjeżdżają mi z kolan? Ściskałem dosyć mocno i nic nie pomaga, głównie chodzi mi o górny pasek który zjeżdżają pod kolano (z tyłu) i mnie uwiera.
Te ochraniacze mają dobrą skorupę ale reszta jest słaba. No i nie ma takiej opcji jak przekręcenie pasków aby rzep był na skorupie.
Pociesza mnie to że tylko na postoju to czuć. W czasie jazdy już są inne zmartwienia
Bynajmniej nie przynajmniej! http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Co do ocierania nogi przez paski od nakolanników to może wy testujecie mój sposób:
Mianowicie na dłuższą jazdę ubieram pod ochraniacze opaskę uciskową! I jeśli pasek zjedzie to na nią a nie bezpośrednio na skórę! A na dodatek spełnia jeszcze jedno zadanie! Jak jażdże dużo na stojąco po "wertepach" to kolana tak nie bola! Przynajmniej mi się tak bardzo wygodnie jeździ!! Pozdrawiam
Mianowicie na dłuższą jazdę ubieram pod ochraniacze opaskę uciskową! I jeśli pasek zjedzie to na nią a nie bezpośrednio na skórę! A na dodatek spełnia jeszcze jedno zadanie! Jak jażdże dużo na stojąco po "wertepach" to kolana tak nie bola! Przynajmniej mi się tak bardzo wygodnie jeździ!! Pozdrawiam