Poprawianie błędów ortograficznych, interpukcyjnych itp.?
-
- Amator leśnych szlaków
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
-
- VIP
- Motocykl: Yamaha YZ250F '18
Aby dostać papiery dyslektyka trzeba znać zasady pisowni. Dyslektyka obowiązują tylko błędy w wyrazach z... hmm jakby to napisać... jeśli się nie wymienia to może zrobić błąd (np: żaba), a nie powinien robić błędów w wyrazach takich jak np dróżka bo droga itp. Swoją drogą, niektórzy robią po trzy błędy w jednym wyrazie... całość wygląda jakby pisana kodemKłepsik MX pisze:mi to tam obojętne tylko szkoda wszych nerwów ja tam jestem dyslektykiem i prosze o wyrozumiałość
-
- Do odcięcia!
- Motocykl: YZ250F
- Kontakt:
Ja też jestem dyslektykiem, ale to nie zwalnia od poprawnej polszczyzny. Moim zdaniem to bardzo chybiony pomysł, bo osoba, która by to poprawiała traciłaby na to zbyt dużą ilość czasu. Ja proponuje, jeżeli widzimy bardzo rażący błąd np. rzułty bierzemy go w cytat wytłuszczamy i autor takiej wypowiedzi po takim wskazaniu „go palcem” będzie bardziej zwracał uwagę na ortografię
-
- Moderator
- Motocykl: CRF 250 R 2009
- Kontakt:
A moim zdaniem to jest dobry pomysł. Jeśli jest ktoś komu chce się poprawiać błędy za innych, żeby wszyscy pozostali czytający mieli łatwiej, to należy mu się uzanie za fatyge. Oczywiście jest to jakaś ingerencja w post, ale sami wiecie, że niektóre posty bywały tak złej jakości, że cieżko było się połapać o co piszącemu chodziło. U niektórych w ogóle nie występuję taki pojęcie, jak przecinek lub wielka litera na początku zdania!!! Jeżeli moderator ma czas i uzna to za konieczne, to niech poprawi błedy. W końcu to jego czas.
Nikasil.pl