Kulinaria

Jeśli nie znalazłeś kategorii dla Twojego tematu pisz tu.
MXrool
Rekord toru!
Rekord toru!
Posty: 1609
Rejestracja: wt, 19 lip 2005, 12:56
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: LDZrox, City of Pubs | 666is coming
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: MXrool » wt, 11 lip 2006, 16:21

Tym co lubią ważywa a zwłaszcza kalafior i brokuły to polecam taki prosty przepis, ale jak że dobry w smaku. Może coś pominę, bo do końca nigdy tego sam nie zrobiłem - mama. Musicie się zdać na instynkt kucharza przy robocie.
Więc wpierw odkrawamy od kalafiora/brokółów kwiaty takie do gotowania. Gotujemy lekko w wodzie, potem wyciągamy i samrzymy na patelni na oleju z bułką tartą przez pare minut do zrumienienia się. Coś pysznego. Teraz w Mc Donald'sie jest coś podobnego do kupienia za jedyne 4,9 ale szczerze nie polecam, bo wam to zbrzydzi smak do brokuł. Ochyda to co w Mc Donald'sie podają.

Również lubię taką dobrą pizzę zjeść. Musi być na cienkim cieście, dobrze wypieczona (sucha, ale nie tak jak sucharki :wink: ) i duuuża. Moje ulubione składniki to: ser, sos, salami, czosnek, orygano i pieczarki, a do tego sosik na majonezie oczywiście czosnkowy :D
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
Obrazek

palmer74
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 95
Rejestracja: pt, 25 sie 2006, 21:22
Motocykl: YZF 250 '10
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: palmer74 » ndz, 17 wrz 2006, 22:34

Ja mam takie proste ale moje dziewczyny aż piszczą za tym daniem :)
Kupujemy :
2 duże piersi kurczaka
1/2 kilo świeżego szpinaku
ser feta (koniecznie tłusty)
głowę czochu
jaj i startą bułę

Najpierw na patelni smażymy ok. 5 min szpinak i pokrojone 3-4 ząbki czosnku. Kiedy szpinak się skurczy, wrzucamy to do michy. Następnie dodajemy do michy pociętą w kwadraciki fetę.
Teraz bierzemy pierś i ostrym nożem robimy z niej taką torebkę i napychamy przygotowanym uprzednio farszem.
I potem jedziemy już z jajem i bułką tartą jak przy zwykłych schaboszczakach :)
Najlepiej komponują się do tego fryty i sałatka z pora, ale to juz rzecz gustu :)

Autor tematu
gajowy
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Posty: 719
Rejestracja: ndz, 1 sty 2006, 10:11
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: gajowy » ndz, 11 lut 2007, 19:52

Węgierska zupa rybna
Karpia, zastapiłem miętusem, a wywar gotuję na łbach i kręgosłupach z łososia.
Baardzo smakowite.
Palmer-będę testował ten Twój wynalazek, z opisu całkiem, całkiem.
Husqvarna CR 250 82`, Husqvarna SM 450R 08`, Beta Zero 125 91`.

mały
VIP
VIP
Posty: 757
Rejestracja: sob, 21 sty 2006, 13:42
Motocykl: Yamaha YZ250F '18
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Re: Kulinaria

Post autor: mały » sob, 23 sie 2008, 22:04


ODPOWIEDZ

Wróć do „Na kazdy temat”