O Kawach
-
- Amator leśnych szlaków
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
hahaa no i po sezonie użytkowania zielonego stwora stwierdzam:
wpakowałem w niego więcej kasy niż ma lat
posypało sie hah:
skrzynia !!! tryby do kosza luzy takie że to .....
wodzik od zmiany biegów wyskakująca spręzyna
a teraz cylinder heh no cóz miał prawo po 13 latach
w wiekowych sprzętach tak już bywa
ale . ja więcej robiłem niż jezdziłem cały czas cos - a to tłok sie sypnął po 5mth a to korba
WEŻCIE NIE PAKUJCIE SIE W ZIELONE PUSZKI -nie warto ja jużtego syfu nie kupie
plusy: zawieszenie
geometria ramy
charakterystyka
pozatym ze wymieniłem pół silnika to już wszystko ale i tak do żydaz nim - nie chce na to patrzeć
wpakowałem w niego więcej kasy niż ma lat
posypało sie hah:
skrzynia !!! tryby do kosza luzy takie że to .....
wodzik od zmiany biegów wyskakująca spręzyna
a teraz cylinder heh no cóz miał prawo po 13 latach
w wiekowych sprzętach tak już bywa
ale . ja więcej robiłem niż jezdziłem cały czas cos - a to tłok sie sypnął po 5mth a to korba
geometria ramy
charakterystyka
pozatym ze wymieniłem pół silnika to już wszystko ale i tak do żydaz nim - nie chce na to patrzeć
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
kams pisze:
geometria ramy
charakterystyka
Ja niedawno zakupiłem Kx 250 2000r. i jestem zadowolony. Wymaga jedynie wymiany dyszy bo jest za duża. A tak super sprzęt....
Nie moge narzekać...
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: YZF 250 '10
- Kontakt:
ja za to mam KX 250 '97 i zbiera się o rzekomych problemach ze skrzynią też u mnie nie ma na razie tematu. i mam pytanie może ktoś z was może wie jakie dokładnie są łożyska w tylnej piaście. Motor mam na działeczce i mając te numery łożysk mógłbym je sobie kupić i zabrać ze sobą a nie dopiero po niedzieli
-
- Mistrz prostej
- Kontakt:
rozumiem że w Kawasaki im to wystarczy a czy w sklepie z łożyskami coś im coś to powie ??? wolałbym nie kupować w kawie bo są parokrotnie droższe a zamienniki są przecież tej samej klasy za śmieszne pieniądzewedług danych serwisowych na stronie kawasaki: 6004X8JRLLX2/3A
numer katalogowy: 92045-1239
ewentualnie może możesz podać mi poprostu wymiary ?
-
- VIP
- Motocykl: Yamaha YZ250F '18
Ja zamówiłem sobie w serwisie kawasaki w toruniu łożyska na wachacz. Spóźniłem się 3 godziny... do czwartku, do godziny 12 zbierają zamówienia, a ja przyszedłem o 15 - czyli tydzień w plecy. Pani sprzedawczyni powiedziała mi, że do yamahy, suzuki, itp, na części trzeba czekać kilka dni od przyjęcia zamówienia. Niestety kawsaki jest tak mało, że zbierają zamówienia z całej polski. Czyli około 2 tygodni czekania + przyjecie zamówienia (w moim przypadku tydzień) co łącznie dało mi bagatela 3 tygodnie czekania. Przez ponad miesiąc jestem bez motoru :/palmer74 pisze:wolałbym nie kupować w kawie bo są parokrotnie droższe a zamienniki są przecież tej samej klasy za śmieszne pieniądze
ewentualnie może możesz podać mi poprostu wymiary ?
Z chęcią zamówiłbym sobie inne (nieoryginalne), ale poprostu takich nie ma. Dzwoniłem nawet do dystrybutora firmy IKO na polskę. Mogliby zamówić, ale tylko ilość hurtową.
Tak więc u dystrybutora kawasaki kosztowało mnie to 120zł/szt i 3 tygodnie czekania.
-
- Mistrz prostej
- Kontakt:
no co ty ja w zeszłym roku robiłem wymianę łożysk w zawieszeni i normalnie wybiłem oryginalne poszedłem do sklepu z łożyskami i kupiłem od ręki z reszstą tak samo robie np. z oringami, pamiętam jak pociekło mi spod dzwigienki sprzęgła to kawie oczywiście nie ma a u gumiarza są 1 szt 50 gr!!!a zamówiłem sobie w serwisie kawasaki w toruniu łożyska na wachacz. Spóźniłem się 3 godziny... do czwartku, do godziny 12 zbierają zamówienia, a ja przyszedłem o 15 - czyli tydzień w plecy. Pani sprzedawczyni powiedziała mi, że do yamahy, suzuki, itp, na części trzeba czekać kilka dni od przyjęcia zamówienia. Niestety kawsaki jest tak mało, że zbierają zamówienia z całej polski. Czyli około 2 tygodni czekania + przyjecie zamówienia (w moim przypadku tydzień) co łącznie dało mi bagatela 3 tygodnie czekania. Przez ponad miesiąc jestem bez motoru Hrm
Z chęcią zamówiłbym sobie inne (nieoryginalne), ale poprostu takich nie ma.