Bolące palce?!
-
- Amator leśnych szlaków
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Też miałem coś podobnego - przesuń klamkę hamulca do środka kierownicy, by używać mniej siły do hamowania i wyczyść rolgaz, żeby luźno chodził. Ja jak go zaniedbałem i ktoś się przejechał moim motocyklem, to stwierdził, że wszystko mi tu chodzi jak w czołgu Jak wszystko się przeczyściło ustawiło i nasmarowało problem zniknął.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
Re: Bolące palce?!
przede wszystkim rozgrzewka musia być! nie ma bata! mi tez się cos takiego przydarzyło, a że mialem niezbyt ciekawą sytuacje to juz teraz nie zapominam o rozgrzaniu paluchów
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: minimum jeden
- Kontakt:
Wpływ temperatury na ,,zabijanie" rąk
ostatnio doszlem do wniosku ze niska temp powietrza ma znaczenie na moje szybsze zmeczenie przedramion, moze mi sie tylko tak wydaje bo nie jezdze juz zbyt czesto, chłopaki jak z tym u Was jest w chłodnych miesiacach?
LIDZBARK WARMIŃSKI -
STOLICA MOTOCROSS'u!
STOLICA MOTOCROSS'u!
-
- Do odcięcia!
- Motocykl: CRF only
- Kontakt:
No to jest normalne przy niskich temp. naczynia krwionośne się kurczą a przy wysokiej rozszerzają przez co ręce tak nie puchną.
pozdr.
pozdr.
RS SERWIS
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: kawasaki klx 650
- Kontakt:
byc moze za mocno sie spinacie podczas jazdy ...? mocno rwie i spinacie rece? ... Trzebia sie dobrze rozgrzac...
-
- Gdzie jest sprzęgło?
Siema panowie mam problem...Jeżdząc na torze mx zaczynają m szybko drętwieć ręce i przedramie tak jakby ,,ktos mi igłą dźgał" trenowałem zimą na ściskach dostępnym w kazdym sklepie sportowym myślałem ze bedzie lepiej a jest jeszcze gorzej... bardzo szybko trace siłe w rękach i zaczynam wolno jechać... macie jakies propozycje? cwiczenia? moze isc do lekarza?
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Motocykl: KTM SX125 2010
- Kontakt:
Kwestia rozjeżdżenia, im dłużej jeździsz tym ręce dłużej wytrzymują. I tak jest zawsze. Ja miałem tak, że nawet jak w zeszłym tygodniu na motor dopiero to i tak nie miałem żadnego problemu z bólem rąk, ale nie wielu ludzi tak ma. Jeśli boli to musisz sobie stopniowo podchodzić do jazdy. Jednego dnia np robisz sobie 5 okrążeń, następnego 6 i tak dalej aż dojdziesz do czasu, że będziesz wytrzymywał 20-25min. Nie radzę od razu jechać na swoje 100%. Raczej 80% swojego maxa powinno wystarczyć żeby się dobrze rozjeździć. pozdrawiam.
KTM 125SX '10 :]
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: YZ250F
- Kontakt:
w tym sezonie dopad mnie ból wewnętrzenj części dłoni ( tak jak by twardniała ) raz słabszy raz mocniejszy że zrobi się 2 - 3 okrążenia i koniec przewa bo ból dosyć spory i cięzko kontrolować motor szczególnie w locie. próbowałem już regulować zawieszenia ale jakoś znaczej różnicy nie zauważyłem ktoś miał podobny problem albo wiadomo od czego ?
podczas jazdy w terenie coś takiego nie występuje ale na torze się często pojawia
podczas jazdy w terenie coś takiego nie występuje ale na torze się często pojawia
-
- Rekord toru!
- Motocykl: gram w zielone
- Kontakt:
Ja.
Zmień gripy na miękkie i nie trzymaj tak mocno kierownicy, na wybojach nie ściskaj tak mocno jej tylko balansuj ciałem, na dziurach nie ściskaj silnie tylko odciąż przednie koło.
Zmień gripy na miękkie i nie trzymaj tak mocno kierownicy, na wybojach nie ściskaj tak mocno jej tylko balansuj ciałem, na dziurach nie ściskaj silnie tylko odciąż przednie koło.
Części do Rm 125 2001 i pokrewnych do skrzyni- SPRZEDAM
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: crf
ja miałem ale w enduro padał deszcz i wiesz 5 opór i nie ma zlituj (nie tylko na prostych ) i po 1 godz jazdy mnie tak palce bolały że nie dałem wyprostować po prostu masakra a do cb nie trzymaj mocno kiery , miej rozluźnione ręce i polecam jakieś ćwiczenia
pozdro ;D
pozdro ;D