Bolące palce?!
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: może kiedyś
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
To jest niby ćwiczenie na siłe uścisku ale również doprowadza do zwiększenia obwódów przedramienia. Może nie tak bardzo jak przy unoszeniu podchwytem i nachwytem ale w każdym ćwiczeniu na przedramie doprowadzamy do zwiększenia siły a co za tym idzie gęstości mięśnia. Nie ma takiej opcji żeby siła/wytrzymałość wzrosła a obwód pozostał ten sam.
Nie chce tutaj podważać autorytetu i doświadczenia Jacka Olszewskiego bo moja wiedza jest zerowa w porównaniu do wiedzy Pana Jacka. Podkreślam tylko fakt ze jeżeli ktoś nie chce zwiększać obwodu przedramienia to nie powinien robić nic, ani zwisów, zginania roamion, nadgarstków i ściskaczy. Wystarczy zrobić 3x max zwis na drążku i przedramie wygląda jak parówka w zaciasnym flaku. Sami możecie to sprawdzić że spuchnie, a jak spuchnie to znaczy że mięsień został naruszony i jego odbudowa spowoduje zwiększenie masy mięśnia.
Nie chce tutaj podważać autorytetu i doświadczenia Jacka Olszewskiego bo moja wiedza jest zerowa w porównaniu do wiedzy Pana Jacka. Podkreślam tylko fakt ze jeżeli ktoś nie chce zwiększać obwodu przedramienia to nie powinien robić nic, ani zwisów, zginania roamion, nadgarstków i ściskaczy. Wystarczy zrobić 3x max zwis na drążku i przedramie wygląda jak parówka w zaciasnym flaku. Sami możecie to sprawdzić że spuchnie, a jak spuchnie to znaczy że mięsień został naruszony i jego odbudowa spowoduje zwiększenie masy mięśnia.
-
Autor tematukotmx
- Do odcięcia!
- Kontakt:
Z serii "How to niepuchnące przedramie" part 2
Robimi oto takie urządzonko
Bierymy kawałek rurki o srednicy np 25mm , długość około niewiem 50cm ? zależy jak komuś pasuje , przymocowujemy sznurek , długość tak aby gdy stoisz dotykał podłoża i na końcu ciężarek 2-3kg.
zasada działania jest prosta stoisz , nawijasz sznurek kręcąc raz w jedna , raz w druga strone (tak jak rolgaz np) po 20min w jedna i 20min w drugą czyli razem 40min cudownego , przyjemnego kręcenia
Pamiętaj : nie puszczaj sznurka odrazu tylko go rozwijaj i zwijaj
Bierymy kawałek rurki o srednicy np 25mm , długość około niewiem 50cm ? zależy jak komuś pasuje , przymocowujemy sznurek , długość tak aby gdy stoisz dotykał podłoża i na końcu ciężarek 2-3kg.
zasada działania jest prosta stoisz , nawijasz sznurek kręcąc raz w jedna , raz w druga strone (tak jak rolgaz np) po 20min w jedna i 20min w drugą czyli razem 40min cudownego , przyjemnego kręcenia
jest:
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Motocykl: EXC-R 530
- Kontakt:
Popieram Kota!! Gdy kupiłem pierwsze moto ( dwa lata temu ) takie oto ćwiczonko robiłem raz na dzień ( 2x po 10 minut w każdą strone ). To działa!!kotmx pisze:Z serii "How to niepuchnące przedramie" part 2
<<WROCŁAWSKI KLUB MOTOCROSSOWY>> DOŁĄCZ DO NAS!
www.motocross.wroclaw.pl
https://www.facebook.com/motocross.wroclaw
www.motocross.wroclaw.pl
https://www.facebook.com/motocross.wroclaw
-
- Mistrz prostej
mieliscie mieliscie....typow uraz. Porada: szybko do dobrego ortopedy. Mi Pan doktor w Toruniu powiedzial tak (a zna sie na sportowych urazach) albo bedziemy przez 3 miesiace robili rozne fiki miki, krioterapie i mase lekow co w sumie guzik moze dac albo zapraszam od razu na zabieg....punkcja+blokada lokcia, tydzien prosze nie forsowac a pozniej ogien;), jezeli po 5 zabiegu nie bedzie efektow to operacja. Udalo sie po pierwszym 8). Im dluzej czekasz tym gorzej. Fakt ze sam zabieg nie jest przyjemny (igla ma z 20cm i do cieniutkich nie nalezy )trzeba uwazac po zabiegu jak przechodzi blokada....chodzilem z bolu po scianachmaradis pisze:Z góry sorka że walne OT, ale związany z tematem bólu.
Pewnego razy gnałem po ostrym terenie, i coś zabolało mnie w łokciu był to ból kilku minutowy, później przeszedł i jak probowałem ręke wyprostować to jeszcze bolało i musiałem trzymać zgiętą, teraz od czasu do czasu jak przełoże na nią większy ciężar bądź coś innego to wraca ból i nie moge wyprostować ręki i znowu po kilku minutach przechodzi ból, i jak chce już wyprostować ręke to ból zostaje przez moment w łokciu. To taki jakby coś kłuło coś w środku, i tak piecze. Mieliście tak?
Seba
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: Honda CR 125R 2k3;)
- Kontakt:
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: może kiedyś
Kontuzje nadgarstka są dosyć poważne, tylko nie wiem czy dobrze zdiagnozowałeś sobie kontuzje. Być może masz naruszony jakiś mięsień przedramienia, po paru dniach przejdzie a możesz stosować jakieś maści żeby przyspieszyć. Jeżeli ból po paru dniach nie ustaje to radze skonsultować sie z lekarzem. I zmień ten awatar bo to jest nieporozumienie jakieś.jak już temat bólu to mój problem nadwyrężony nadgarstek ile czasu to będzie bolało, nie mogę ruszać za bardzo dłonią czy ktoś z was miał taki mankament ?
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: Honda CR 125R 2k3;)
- Kontakt: