Licznik rowerowy w crossie
-
- VIP
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Re: Licznik rowerowy w crossie
Odswieżam,
Jaki licznik polecacie, taki co nie wariuje lub tez sie nie resetuje na wysokich obrotach ?
Jaki licznik polecacie, taki co nie wariuje lub tez sie nie resetuje na wysokich obrotach ?
"A tak naprawdę za plecami wszyscy życzą Ci porażki."
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: CRF 250R
Kiedyś miałem taki http://allegro.pl/licznik-rowerowy-komp ... 24801.html można go fajnie wpasować w gąbkę kierownicy fat-bar jedyna wada to że jak mu przygrzało słońce to wariował ale tak to całkiem ok.
-
- VIP
Dzięki, ale wolałbym jakiś co nie wariuje, bo wariujacy to juz mam
Nie musi miec zadnych bajerów, byle liczył km.
Nie musi miec zadnych bajerów, byle liczył km.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
jw O spoko temat:) bo akurat szukam licznika takze takiego zeby nie wariował do motoru hard enduro zeby się na przeglądzie nie dowalili ,co doradzicie jaki model(najlepiej z allegro)
w sumie szukam podobnego do tego z linku wyzej w poscie z -predkoscia max ,przebytm dystansem,w ile h przebyty dystans, z budowy prostokątny +zeby nie wariował
w sumie szukam podobnego do tego z linku wyzej w poscie z -predkoscia max ,przebytm dystansem,w ile h przebyty dystans, z budowy prostokątny +zeby nie wariował
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: wr426
Mam sigme 1009 i od 2000 km na razie działa i zero problemów. Kabelek przedłużony puszczony w pancerzu po lince hamulcowej od roweru. Czujnik zamontowany przy zacisku hamulcowym. A magnes (wyciągnięty końcówki magnetycznej na bity) i wklejony w śrubę a ona przykręcona do nita przy tarczy hamulcowej.
-
- VIP
wojtek z mógłbyś porobić foty jak to wygląda, bo jakoś sobie nie umiem tego wyobrazić
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: CRF250 '10
Witam, mam problem z licznikiem rowerowym. Mam aktualnie enduro TM 300, ale ktoś kiedyś pozbył się oryginalnego licznika. Kupiłem sobie Sigme bc509, prosty licznik, ale ma zaletę, że pokazuje prędkości powyżej 99 km/h, maksymalna wyświetlana to 199,9 km/h w enduro wystarczy W moto mam fabryczny czujnik zamontowany przy tylnym zacisku i magnesik na tarczy. Podłączyłem się pod ten czujnik. Problem polega na tym, że wpisaniu poprawnego obwodu koła (2080mm) licznik strasznie zawyża, pół piątki o on już 199,9 pokazuje Wpisałem mu minimalny możliwy obwód (1000mm) sytuacja się znacznie poprawiła, ale nadal sporo zawyża. Nie wiem jak to naprawić, nie mogę już bardziej oszukać obwodem koła. Zastanawiam się czy może mieć na to wpływ długość przewodu i fakt, że jest łączony w dwóch miejscach lub są jakieś zakłócenia elektromagnetyczne. Może ktoś ma jakiś pomysł?
Baseball, basketball, football - all require one ball...off-road require two!