Licznik rowerowy w crossie
-
Autor tematuBaRy
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: CRF 250 R7
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Licznik rowerowy w crossie
Bardzo by mi sie przydały funkcje takiego licznika i zaczynam kombinować jak tu takie ustrojstwo podłączć w moto.
Czy ktoś z was próbował zamontować licznik rowerowy do swojego motocykla
Jeśli tak to jaki polecacie i jak to zamontować żeby się ten kabelek i czujnik nie pourywały
A może lepszy był by taki bezprzewodowy
Swego czasu w KTMach EXC montowano Sigmy ale miały inaczej rozwiązane mocowanie magnesu i czujnika tzn magnes był na tarczy hamulcowej a czujnik wkręcało sie w specjalny otwór w mocowaniu zacisku.
Proszę o wszelkie sugestie i wasze patenty.
Czy ktoś z was próbował zamontować licznik rowerowy do swojego motocykla
Jeśli tak to jaki polecacie i jak to zamontować żeby się ten kabelek i czujnik nie pourywały
A może lepszy był by taki bezprzewodowy
Swego czasu w KTMach EXC montowano Sigmy ale miały inaczej rozwiązane mocowanie magnesu i czujnika tzn magnes był na tarczy hamulcowej a czujnik wkręcało sie w specjalny otwór w mocowaniu zacisku.
Proszę o wszelkie sugestie i wasze patenty.
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
Ja mam licznik rowerowy u siebie w moto moj licznik to VDO z kabelkiem nie bezprzewodowy, magnes mam przymocowany do tarczy a czujnik przykrecony do plastikowych oslon na golenie amortyzatora. Orygunalny kabelek jest za krotki wiec ten jest przedluzony i do tego poprowadzony mam w takim specjalnej plastikowej rurce jak na kable ktora jest przymocowana zipami do przewodu hamulcowego i prawie wogole nie widac jej Ale najlepszym rozwiazaniem bedzie jednak bezprzewodowy.....
LiFe FoR RiDe
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
-
- Do odcięcia!
- Motocykl: YZ250F
- Kontakt:
Ja mam zalożony, poprzedni właściele założył no-name model FE-15. W KTM EXC montowano SIGME 500 mój brat identyczny licznik ma przy swoim rowerze. Wiem że z licznikami może być problem na postoju będzie wszystko ok a jak urochmisz silnik będzie pokazywało bzdury a wszystko przez pole magnetyczne jakie wytwarza magneto.
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
hmmm ja mam VDO to jest jedna z lepszych firm i na deszczu i blocie przy myciu ma kontakt z woda i caly czas dziala dobra sprawa z takim licznikiem mozna sobie np wyliczyc na ile godzin starcza bak paliwa itp
LiFe FoR RiDe