Wędkarstwo - wędkarze czyli nasi forumowicze :)
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: CRF 250 R7
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Mam chatke nad samym brzegiem jeziora w "Puszczy Nad Noteckiej" i jak tam jestem to czasami pomoczę trochę kija.
Od razu mówię, że wędkarz ze mnie marny.
I jak mi nie biorą to szbko się zniechęam.
Tą metodę kłusownictw"pufa" ja znam pod nazwą "pupa"
Kaze nie spotkałeś się u nas z tym określeniem
A właśnie może znacie jakieś fajne stronki/fora wędkarskie
Może się czegoś dowiem i trochę podszkolę żeby następnym razem coś konkretniejszego wyciągać z wody.[/i]
Od razu mówię, że wędkarz ze mnie marny.
I jak mi nie biorą to szbko się zniechęam.
Tą metodę kłusownictw"pufa" ja znam pod nazwą "pupa"
Kaze nie spotkałeś się u nas z tym określeniem
A właśnie może znacie jakieś fajne stronki/fora wędkarskie
Może się czegoś dowiem i trochę podszkolę żeby następnym razem coś konkretniejszego wyciągać z wody.[/i]
-
Autor tematuKaze
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: może kiedyś
Szczerze to jestem z pokolenia młodych wędkarzy i nazwy pufy czy pupy na które pewnie łowił mój dziedek są mi obce aczkolwiek łowiłem na taką metode bo zawsze chciałem spróbować czegoś nowego. Bary polecam http://www.pzw.pl dużo informacji oraz gazetke WW Jeżeli masz pytanko to wal śmiało zawsze postaram sie pomóc. P.S jeżeli macie fotki swoich okazów albo chociaż zdjęcia z wypraw to pochwalcie sie nimi w tym temacie Ja chciałbym przedstawić jezioro kowalskie (a raczej zalew) http://www.vendi.pl/modules.php?name=Ne ... e&sid=4752 niestety własnych zdjęc na kompie nie posiadam. Okolica przepiękna do odpoczynku jak widać na zdjęciach. Z dala od drogi, ludzi i świata. Tyle wspomnień...Jednak zbiornik jest trudny pod względem wędkarskim i nie jest tak kolorowo jak pisza w artykóle. Żeby złapać 20-30 dorodnych leszczy (bo z tego słynie to jezioro) trzeba się nieźle namęczyć. Ja potrzebowałem 2 lat żeby zacząć "łowić", no i opracowałem zanęte nad zanęty . Ale ogólnie polecam bo widoki jak marzenie, szczególnie wieczorem. Pozdro
but only the devil responded cause god wasn't there...
-
Autor tematuKaze
Karp 8,5 kg na naturalnym zbiorniku. Niestety fotek nie mam bo dopiero kupiłem sobie aparat do fotografowania zdobyczy . Ale zaliczyłem też walke z dużo większym sumem (na zbiorniku zaporowym), którą niestety przegrałem (wyciągnąłem jedynie jego wąs, który był dowodem że miałem na wędce prawdziwą bestie). No i chwale sie prawie 3kg leszczem na pickerka. Teraz jade na karpiową zasiadke -> bedzie sie działo bo na tym zbiorniku wyciągnięto nieoficjalny rekord polski w karpiu - 32kg :supz: także fotorelacja z imprezy bedzie. Pozdro
-
Autor tematuKaze
Dzięki za uznanie Co powiedzielibyście na taki temat, żeby nasi forumowicze pisali "artykóły" na temat wędkarstwa czyli np. Sposób na dużego leszcza? Co Wy na to? Moglibyśmy dzielić sie wiedzą i doświadczeniem! Oczywiście zrzynanie z gazetek odpada, tylko własna praktyka. Piszcie co o tym myślicie! PozdroKAze to ładne okazy wyjmowałeś
-
Autor tematuKaze
Nie no jasne, to jest forum o MX i tematy o wędkowaniu powinny być tylko w tym temacie. Dzisiaj wrzuce coś o dużych leszczach w jeziorach i zbiornikach zaporowych, zobaczymy czy się Wam spodoba. PozdroAle wszystko z umiarem!! Nie wyobrażam sobie np. strony głównej, gdzie obok sekcji "Garaż" jest "Jak złowić karpia/leszcza/węgorza". A w tym temacie owszem, zwięźle i na temat mile widziane
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt: