Co sadzicie o 661 - buzer siatkowy?
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: Yamaha '08
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Moim zdaniem zbroja na siatce jest troche bezpieczniejsza poniewaz ma lepsza ochrone pleców, zółwia ktorego w zwykłych buzerach raczej nie ma. Tak poza tym tym to jest chyba tak samo bezpieczne tylko siatkowy ubierasz zapinasz i gotowe a przy zwykłym buzerze musisz zapiąc jeszcze pas nerkowy, ochraniacze na łokcie. Mimo ze siatkowy sie moze szybciej ubiera i jest bezpieczniejszy troche to ja wole tradycyjny buzer.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
ja tez wole buzer
nie jezdzilem nigdy w "siatce" ale moim zdaniem niezapewnia wystarczajacego bezpieczenstawa (oczywiscie moge sie mylic).
Ochraniacze z tworzywa sztucznego sa znacznie lepsze od tych w zbroi na siatce pniewaz buzer troszeczke jest oddalony od ciala (kilka mm) i podczas upadku pochlania energie zwiazana z uderzeniem , jest sztywniejsz dlatego zmniejsza i rozklada ta energie na wieksza powierzchnie
to jest moja teoria i pewnie trzeba ja jeszcze poprawic
nie jezdzilem nigdy w "siatce" ale moim zdaniem niezapewnia wystarczajacego bezpieczenstawa (oczywiscie moge sie mylic).
Ochraniacze z tworzywa sztucznego sa znacznie lepsze od tych w zbroi na siatce pniewaz buzer troszeczke jest oddalony od ciala (kilka mm) i podczas upadku pochlania energie zwiazana z uderzeniem , jest sztywniejsz dlatego zmniejsza i rozklada ta energie na wieksza powierzchnie
to jest moja teoria i pewnie trzeba ja jeszcze poprawic
jest:
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
czemu lepsze niby??? z takiego samego material sa zrobione ochraniacze na siatce jak buzer... jedynymi minusami siatki jest to ze troche wazy... za to lepiej chroni... wszystko zalezy o jakich siatkach mowimy.. taka za 300 to wiadome ze bedzie do dupy.... ale ten sixsixone jest bardzo dobry wg mnie
LiFe FoR RiDe
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: Yamaha YZ250F
- Kontakt:
661 jest to firma z czołówki robiącej ochraniacze rowerowe ,jak jest z motocyklowymi niewiem ale na pewno nie są złe ,bo motocyklowe są podobnie skąstrowane jak rowerowe,tylko Mot. troche mocniejsze.Siatkowe napewno lepiej chronią kręgosłup ,a zwykły lepiej klatkę piersiową według mnie.Zawodnicy jeżdzą w tylko na plastikowych (przynamniej nie widziałem) moze sie mylę?
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: może kiedyś
Nie mylisz sie. Niewielu chyba jeździ na siatce, bo krępuje ruchy (znam z autopsji) i dlatego mam buzer, który jest wygodny a też całkiem dobrze chroni plecy. Myslałem o czymś bardziej przylegającym do ciała bez rękawów ale to może jak zniszcze ten buzerek. Pozdro
but only the devil responded cause god wasn't there...
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
Ze co??????????????????????????? Chyba odwrotnie!!! jak mozna ubrac siatke na bluze!!!!??? nie dosc ze wtedy jest niewygodnie to wogule do dupy cos ci sie pomylilo mlody chyba.... ja ubieram albo na gola klate albo na taka koszulke przeciwpotna jak na narty ktora przylega do ciala a na siatke koszulke.... wszyscy tak jezdza!!!!!!!!
LiFe FoR RiDe
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: CRF250 07
miałem okazje ją zakładac i z całą stanowczościa stwierdzam że nie ma firmy która może się równac pod względem wyboru ochraniaczy i ich wykonaniaecik pisze:Czyli ta zbroja siatkowa raczej niczym by nie odstepowala bardziej znanym firmom ? np. takim jak alpinestars, fox, itp. ??
Pod wzgledem jakości oczywiscie . Chodzi mi tu glownie o te ochraniacze no i żółwik :].
Bo jak ja sie orientuje to 661 jest bardziej znana w branzy rowerowej. A jak sie sprawuje w branzy motocrossowej ?:P
mam nadzieję na testy tego sprzetu gdyż nasz kolega zakupił zbroje ufo która zreszta juz kilka razy zszywał a zbroja 661 jest zaje..... fajna i bardzo pomysłowo wykonana (pełna regulacja, ciekawe zakładanie, super materiały i zajefajny wygląd)
-
- Moderator
- Motocykl: CRF 250 R 2009
- Kontakt:
To ja dorzucę swoje 2 grosze. Miałem buzer siatkowy 661 w rękach, dokładnie Pressure Suit (ten czarno czerwony). Mówię 100% szczrze, że UFO jest w podobnej cenie, ale jeśli idzie o jakość wykonania, design oraz detale, to 661 to absolutna czołówka. UFO się nie umywa! Jak spojrzycie na 661 Pro Pressure Suit (ten najdroższy), to poprosty aż slina cieknie;-) Są super wykonane, moim zdaniem lepiej chronią od zestawu: buzer + pas nerkowy + nałokietniki... ale zgadzam się jednocześnie, że mogą krępować ciut ruchy i jest pewnie gorąco w lecie. Nigdy nie jeździlem w takiej zbroi, ale osobiście wolę to drugie, tradycyjne rozwiązanie.
Nikasil.pl