Jaki olej do 2T, do silnika?
-
- Do odcięcia!
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
E tam takie tam rankingi olejów...Nie ma sensu licytowanie sie który ze światowych koncernów robi lepsze oleje-trzeba porównać parametry konkretnych, porównywalnych olejów, i jeszcze dokonać dodatkowo niezalezne badania losowo wybranych próbek. Nie wiem na jakiej podstawie ktoś rzuca że olej A jest lepszy od oleju B.
Ja leję olej z szarego końca stawki-czyli Castrol R4 Racing, kiedyś lałem Motorexa. Niewielki jest wybór olejów 10W-50, więc i niektóre firmy automatycznie u mnie odpadają bo nie mają tego co potrzebuję w ofercie. Gdybym miał dobre ceny na jakikolwiek inny markowy olej o tych parametrach co potrzebuję-lałbym śmiało. Może jakbym miał na drugie Everts, to wtedy bym miał jakieś bardziej wykrystalizowane preferencje.
Ja leję olej z szarego końca stawki-czyli Castrol R4 Racing, kiedyś lałem Motorexa. Niewielki jest wybór olejów 10W-50, więc i niektóre firmy automatycznie u mnie odpadają bo nie mają tego co potrzebuję w ofercie. Gdybym miał dobre ceny na jakikolwiek inny markowy olej o tych parametrach co potrzebuję-lałbym śmiało. Może jakbym miał na drugie Everts, to wtedy bym miał jakieś bardziej wykrystalizowane preferencje.
-
- Mistrz prostej
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Już temat był przerabiany, zoba coś podobnego tutaj http://www.motox.com.pl/forum/viewtopic.php?t=799
Było -=KX-250-93r.-Ktm-EXC-450-03r.-KXF250-08r.=-
Jest CRF-250-09r.
Jest CRF-250-09r.