Klucz dynamometryczny
-
Autor tematuorzell
- Gdzie jest sprzęgło?
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Klucz dynamometryczny
Musze zakupic takowy klucz, zastanawiam sie nad Hazet 6110-1CT tyle ze troszke to kosztuje. Czy warto placic za firmowy sprzet czy moze mozecie polecic cos tanszego ale sensownego z zakresu od 1 do 60 Nm.
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Ile ten klucz ma kosztować? Więcej jak 400 zł?
Nie wiem, jak często będziesz używał, ale tańsze są klucze TENG TOOLS, i nie jest to chińszczyzna łamiąca sie w ręku. Koleżka tej właśnie firmy używa do napraw przy dostawczych autach, klucz często jest używany, i po 2 latach trzyma parametry. Cena w granicach 200 zł.
Oczywiście HAZET to HAZET i jeśli możesz sobie pozwolić to czemu nie.
W każdym dynamometrycznym kluczu trzeba pamiętać o odpuszczeniu sprężyny po skończonym używaniu, bo za rok nie będzie trzymał parametrów - sprężyna siądzie i po zabawie.
Nie wiem, jak często będziesz używał, ale tańsze są klucze TENG TOOLS, i nie jest to chińszczyzna łamiąca sie w ręku. Koleżka tej właśnie firmy używa do napraw przy dostawczych autach, klucz często jest używany, i po 2 latach trzyma parametry. Cena w granicach 200 zł.
Oczywiście HAZET to HAZET i jeśli możesz sobie pozwolić to czemu nie.
W każdym dynamometrycznym kluczu trzeba pamiętać o odpuszczeniu sprężyny po skończonym używaniu, bo za rok nie będzie trzymał parametrów - sprężyna siądzie i po zabawie.
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Jak będziesz używać klucza raz na jakiś czas czyli nie do zawodu to wystarczy Ci jakiś zwykły. Ja się dla siebie kiedyś przymieżałem do kupna, jeszcze nie kupiłem. U nas w serwisie pracuje się kluczami z dożywotnią gwarancją Forsch i Beta. Jak złamiesz jakiś przy pracy, dzwonisz i przyjeżdza serwis Forsch i daje nowy. Klucze drogie, ale super wykonanie, pełen profesjonalizm. Polecam!
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Ja dziś zakupiłem HAZETa klucz z mechanizmem zapadkowym dynamometryczny z kulkowym zbierakiem końcówek, zakres 2,5 do 25 Nm czyli akurat do drobnych i ważnych śrubek w motorze np. półek. Solidnie wykonany jak to HAZET . Cena w sklepie 720 zł, dla mnie rabat na 550 zł ze względu na współpracę firm.
Model: 5108-2CT
Model: 5108-2CT
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: KAWASAKI KX 250
- Kontakt:
Re: Klucz dynamometryczny
witam!
osobiscie jestem amatorem i wiekszosc napraw przy swoim motocyklu wykonuje sam. wiec jezeli nie prowadzisz dzialalnosci typu monster garage to polecam klucz 3/8 YATO do tego kupilem przejsciowke z 3/8 na 1/2 i musze przyznac ze jestem zadowolony. zakres od 19 do 110 Nm... chyba wszystkie sruby tym kluczem bez problemu dokrecisz, no chyba poza tymi na klucz 8(chyba nikt sie nie bawi w dokrecanie je kluczem dynamometrycznym)nawet niekiepskie wykonanie i przedewszystkim dobrze spelnia swoja funkcje.
pozdrawiam
osobiscie jestem amatorem i wiekszosc napraw przy swoim motocyklu wykonuje sam. wiec jezeli nie prowadzisz dzialalnosci typu monster garage to polecam klucz 3/8 YATO do tego kupilem przejsciowke z 3/8 na 1/2 i musze przyznac ze jestem zadowolony. zakres od 19 do 110 Nm... chyba wszystkie sruby tym kluczem bez problemu dokrecisz, no chyba poza tymi na klucz 8(chyba nikt sie nie bawi w dokrecanie je kluczem dynamometrycznym)nawet niekiepskie wykonanie i przedewszystkim dobrze spelnia swoja funkcje.
pozdrawiam