Zeskok z "blatu" - co i jak zrobić
-
Autor tematuKaze
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: może kiedyś
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Zeskok z "blatu" - co i jak zrobić
Mam takie pytanie. Jak zeskakiwać z blatów??? Bo kiedyś zaliczyłem nieprzyjemny upadek zeskakując z wysokości ok 1m. Czy trzeba zachować stałą prędkość tak jak na hopach?? Bo wydaje mi sie że przyśpieszałem i dlatego poleciałem na plecy. Zauważyłem na filmie Crusty Demons od Dirt 10 że jakiś koleś miał dokładnie taki sam wypadek jak ja tylko że z większej wysokości i złamaj noge, a ja nic. Również podniosło go na blacie. Pozdro i dzieki za pomoc.
but only the devil responded cause god wasn't there...
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Ja osobiście zachowuję tą samą sylwetkę na zeskoku co i na jeździe na w prost. Podchodzę do tego tak jak do zwykłej prostej, czyli cały czas gaz już przed zeskokiem. Takie jak by zęby czy cuś podobnego. Nie daleko Łodzi jest tor gdzie jest wysoki blat i już od zakrętu trzymam gaz do oporu i z takim gazem najeżdzam. Ląduję normalnie na dwa koła, daleko i lecę dalej.
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Zrób tak jak mówiłem, więc jedź na ten uskok bez odpuszczania gazu. Cały czas full jak była by to prosta, to jest najlepsze wyjście. Kiedyś jak jeszcze cienko jeździłem to przejeżdzałem, a teraz lece i nie wnikam. Sylwetka zachowana taka jak na prostej, czyli neutralana bez odchyleń i nie szarpiemy za kierownicę. Prowadzimy motor luźno.
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: YZ450F
Dokładnie dokładnie.Ja tez jestem za tym ze gazu trzeba nieco dodac:)
Miałem kiedys przykry incydent ,co prawda nie na cross"ie ale na zwykłej ETZ 150:) Był to blat,ok 1m a za nim takie schody i ja w ostatniej chwili sie rozmysliłem, i juz było za poozno:( Efetk taki ze pekł karter silnika,wygiete kolanka od wydechu no i ja obsrany:))Dobre czasy:)
Pozdrawiam
FGH98
Miałem kiedys przykry incydent ,co prawda nie na cross"ie ale na zwykłej ETZ 150:) Był to blat,ok 1m a za nim takie schody i ja w ostatniej chwili sie rozmysliłem, i juz było za poozno:( Efetk taki ze pekł karter silnika,wygiete kolanka od wydechu no i ja obsrany:))Dobre czasy:)
Pozdrawiam
FGH98