honda crf 150 proszę o opinie
-
Autor tematusquash0
- Mistrz prostej
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
honda crf 150 proszę o opinie
witam
zastanawiam sie nad kupnem crf 150r ,niestety nic nie wiem na temat tego motorku (procz danych technicznych) . Może ktoś używa tego sprzętu lub zna jego bolączki to prosze o opinie na temat silnika bo jest to nowinka szczególnie w polsce ,jak często trzeba serwisować, czy ma jakieś wady jak to w ogóle jezdzi ? ile kosztuje eksplatacja?
aha chodzi mi o model crossowy ,bo jeszcze jest chłodzony powietrzem amatorskie endurko to nie .
ew. może porównanie z dwusuwowymi 80 ,najbardziej zalezy mi na opini raidera lub serwisanta ale inne zasłyszane opinie też będą pomocne
z góry dziękuje
zastanawiam sie nad kupnem crf 150r ,niestety nic nie wiem na temat tego motorku (procz danych technicznych) . Może ktoś używa tego sprzętu lub zna jego bolączki to prosze o opinie na temat silnika bo jest to nowinka szczególnie w polsce ,jak często trzeba serwisować, czy ma jakieś wady jak to w ogóle jezdzi ? ile kosztuje eksplatacja?
aha chodzi mi o model crossowy ,bo jeszcze jest chłodzony powietrzem amatorskie endurko to nie .
ew. może porównanie z dwusuwowymi 80 ,najbardziej zalezy mi na opini raidera lub serwisanta ale inne zasłyszane opinie też będą pomocne
z góry dziękuje
-
Autor tematusquash0
- Mistrz prostej
zupełnie nic ???
jak w temacie nic a nic nikt nie wie? ,czy to znaczy że są aż tak kiepskie i nikt nie kupuje czy tak drogie ?
-
- Do odcięcia!
- Motocykl: YZ250F
- Kontakt:
Re: zupełnie nic ???
squash0 pisze: jak w temacie nic a nic nikt nie wie? ,czy to znaczy że są aż tak kiepskie i nikt nie kupuje czy tak drogie ?
W Polsce jest nawet mało klasycznych 80 a co dopiero 150 4T jest to nowość więc cieżko będzie znaleźć info. Musisz szukać na zagranicznych forach
-
- VIP
Ja widziałem w akcji CRF 150 4T na zawodach w Lesznie. Dziewczyna na tym moto wszystkich skroiła . Nie mam bladego pojęcia co ile co tam się w niej robi ale dosyć mocy miała z tego co było widać, a głos coś jak taka 250F (może troszkę cichszy).
PS. Osobiście zainwestowałbym w jakąś świeżą 85 na twoim miejscu bo i remont łatwiejszy a w takiej 150F to już będzie droższy remont (no chyba że jesteś lub masz tam mechanika u siebie to spoko).
PS. Osobiście zainwestowałbym w jakąś świeżą 85 na twoim miejscu bo i remont łatwiejszy a w takiej 150F to już będzie droższy remont (no chyba że jesteś lub masz tam mechanika u siebie to spoko).
-
Autor tematusquash0
- Mistrz prostej
ok. w końcu coś drgnęło choć dalej wiemy tyle co i wcześniej , no myślę że ta dziewczyna na 2t też by ich skroiła chociaż nigdy nie widziałem jak jezdzi ale patrząc po wynikach to dobrze lata może ktos zna jej mechanika (pewnie ojca) to byłbym wdzięczny gdyby podpytał i nam wszystkim opisał
akurat mam możliwość w miarę tanio mieć taki motorek ,tylko boję się o koszty serwisu a z drugiej strony gdyby przez rok nie trzeba było nic grzebać w silniku to hoho
akurat mam możliwość w miarę tanio mieć taki motorek ,tylko boję się o koszty serwisu a z drugiej strony gdyby przez rok nie trzeba było nic grzebać w silniku to hoho
-
Autor tematusquash0
- Mistrz prostej
niestety wiem co nieco na temat zaglądania do silników przez 17 lat trochę się do nich nazaglądałem teraz moge robić już bez patrzenia po ciemku
a ta nowość jest kusząca ,tylko nie chciałbym się za bardzo w nią zagłębić
w koncu kupie yamahe dzieciakowi , a przy okazji mam zadanie dla młodzieży , co ma lepszy dół kx 85 czy yz 85?
a ta nowość jest kusząca ,tylko nie chciałbym się za bardzo w nią zagłębić
w koncu kupie yamahe dzieciakowi , a przy okazji mam zadanie dla młodzieży , co ma lepszy dół kx 85 czy yz 85?
-
- Mistrz prostej
- Kontakt:
Witam.Widziałem ten motorek u na s w Lesznie na zawodach.Potem byliśmy na zawodach w Niemczech i 2 Czechów startowało na crf150!!przyjrzałem sie temu motorkowi z bliska!!Ogólnie wydaje sie wiekszy i bardziej masywny niz 85 2T.Zawodnicy którzy na nich jeżdzili to bardzo wyrośnięci 80siątkarze!!Ale i tak zawody wygrali zawodnicy na ktm sx 85,poprostu jechali tak jakby im sie gazy pozacinaly tw tych 2T .Reasumujac moim zdaniem CRF150 to dobry motor dla tych którzy już troszke wyrośli z 85 ale wiekowo mogą startować jeszcze w tej kategorii.Osobna sprawą pozostaje servis i przede wszystkim dostępność części do tego modelu u nas w kraju!!Osobiście jestem bardzo zadowolony z YZ85(2003 na sprzedaż) i KTM SX 85 2007.Pozdrawiam.