Sprężyna Progresywna - Andreani
-
Autor tematuMXrool
- Rekord toru!
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Sprężyna Progresywna - Andreani
Witam!
Co sądzicie o tej sprężynie? Wiadomo jest, że to produkt znanej włoskiej firmy Andreani [na zdjęciu]. Sprężyna progresywna (??), jak widać nie przypomina budową zwykłej sprężyny, jest u dołu jak by bardziej ściśnięta, a im wyżej to coraz mniej. Jak to się ma do motocrossu, skoków i dziur? Czy opłaca się kupować ten wynalazek?
Andreani Group International Srl
Co sądzicie o tej sprężynie? Wiadomo jest, że to produkt znanej włoskiej firmy Andreani [na zdjęciu]. Sprężyna progresywna (??), jak widać nie przypomina budową zwykłej sprężyny, jest u dołu jak by bardziej ściśnięta, a im wyżej to coraz mniej. Jak to się ma do motocrossu, skoków i dziur? Czy opłaca się kupować ten wynalazek?
Andreani Group International Srl
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
Autor tematuMXrool
- Rekord toru!
- Kontakt:
A ja myślałem, że poprostu wybiera lepiej dziury. Ma owiele szerszy zakres pracy niż zwykła sprężyna. A co do twardości to już inna sprawa, popatrz po katalogach i tam masz opisaną twardość w Niutonach lub dostosowanie do przedziałów kilogramowych. I tu czy jest progresywna czy zwykła nie ma znaczenia na twardość.
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
Tak wyczytalem.... Pisalo ze zeby ugiąc sprezyne zwykla o 1 cm potrzeba np. 20 kg, o dwa centy znowy dolozyc 20 kg, 3 cm znów 20, w sumie 60 itd..temu nazywa sie linearna, bo wykresem funkcji jest linia prosta A w progresywnej aby ugiąc o 1 cm. tez trzeba 20kg, ale zeby ugiąc o kloejny juz musi dzilac sila 400N-40 kg.O to mi chodzilo i temu wnioskuje ze jest sztywniejsza choc nie dopisalem ze w pozniejszych fazach
kawasaki kmx 125 97'