Wady i zalety KX 250
-
Autor tematuprezes3000
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: KTM 125 SX
- Styl jazdy: Enduro
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Wady i zalety KX 250
Myśle nad zakupem tego motocykla i jestem ciekaw co powiedza o nim ci którzy na nim jeżdżą, pzdr.
-
Autor tematuprezes3000
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: KTM 125 SX
- Styl jazdy: Enduro
Re: Wady i zalety KX 250
Ze skrzynią w kawie i ja miałem problem. Dokładnie chodzi mi o 4. Ale było to po kupnie motoru. Po jakimś miesiącu ścięło mi 4. Po rozebraniu silnika okazało się że silnik był zaniedbany że cho cho. Pęknięty tłok, musiał być już taki włożony bo odłamanej części nie było, porozwalane wodziki, tryby od 4 i 5. Na dzień dobry wywaliłem 3000zł. Ale jak u mnie stoi nie było już problemu ze skrzynią. Jak będziesz o sprzęt dbał tak ci będzie ci służył. Obecnie nie mam problemów ze skrzynią. odpukać. Sprzęcik mogę z czystym sumieniem polecić. Ja mam 01r. Ale on był ewidentnie robiony na sprzedaż.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: kx 85
- Styl jazdy: Motocross
Re:
Też bardzo chciałbym usłyszeć odpowiedź od którego roku są w kx'ach kute tryby ?kfilipek pisze:Od którego roku zaczęli montować kute tryby w KXKafka pisze:Kawasaki ma kiepską skrzynie w tych rocznikach bo tryby są odlewane a np w Yamaszce są kute.
Pozdro
Kawasaki
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: kawasaki klx 650
- Styl jazdy: Motocross
- Kontakt:
czy ktos moze wiecej sie wypowiedziec na temat tego sprzetu np rok 2003 ? mysle nad kupnem yz 250 albo kx 250
Kx to zajebisty motocykl, jak się o niego dba to ci długo posłuży. Co do skrzyni jakie te tryby by nie były jak ktoś nie wymienia oleju to się rozwalą. Ja się przy kupnie motocykla tj. jak odlądałem yz 250 to gościu nie wiedział że się olej do skrzyni leje. Jak będziesz pilnował wymian oleju to skrzynia cie nie będzie sprawiała problemu. Wiem co mówię. Jak odrazu po kupnie kx'a zrobiłem skrzynie to nie mam z nią problemów. Wystarczy wymieniać olej. Nie wiem jak Yamaha ale Kawa ma super odejście.