O Suzi
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: Honda CR250 R
Re: O Suzi
Suzi4ever DDD Jak dla mnie najlepszejsze moto DD Ja posiadam 250 z 93/94r i jest rakieta
Leci wróbel bez głowy i myśli:
" Po co mi rower jak nie mam sandałów?"
Jaki z tego morał?
Lodówką się nie ogolisz.
" Po co mi rower jak nie mam sandałów?"
Jaki z tego morał?
Lodówką się nie ogolisz.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: SUZUKI RM 125 09'
Witam, co sądzicie o rm 85 rok 2003. niedługo po niego jadę . i chciałbym wiedzieć na co zwrócić uwagę.
jakie są jego wady i zalety.
Pzdr
jakie są jego wady i zalety.
Pzdr
-
- Gdzie jest sprzęgło?
Witam. Mam suzi rm 125 z 1995 gaźnik mikuni. Wie ktoś jak nazywa się część miedzy cylindrem a gaźnikiem jest tam cztery okienka a na nich płytki które otwierają się podczas zasysania mieszanki. Pytam bo jedna płytka pękła i nie wiem czy ma to wpływ na pracę silnika nie mogę odpalić moto i szukam przyczyny. Może można to jakoś naprawić tylko jaki materiał użyć. Proszę o pomoc. Dzięki. Pozdrawiam.
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: EXC 400 '12
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Witaj,sero pisze:Witam. Mam suzi rm 125 z 1995 gaźnik mikuni. Wie ktoś jak nazywa się część miedzy cylindrem a gaźnikiem jest tam cztery okienka a na nich płytki które otwierają się podczas zasysania mieszanki. Pytam bo jedna płytka pękła i nie wiem czy ma to wpływ na pracę silnika nie mogę odpalić moto i szukam przyczyny. Może można to jakoś naprawić tylko jaki materiał użyć. Proszę o pomoc. Dzięki. Pozdrawiam.
Ten element nosi nazwę - membrana. Listki są wykonane z karbonu. Żaden inny materiał nie spełni roli w tym miejscu. Oczywiście uszkodzenie listka wiąże się z nieprawidłową pracą silnika, a nawet może on odmówić posłuszeństwa nie uruchamiając się (zależne od skali wykruszenia). Ciągłe dostarczanie mieszanki paliwo-powietrze do komory spalania powoduje zalewanie się świecy zapłonowej - w konsekwencji brak iskry. Proponuję udać się dealera i spytać się czy byłaby możliwość dokupienia jednego listka. Jeżeli nie, to musisz szukać używanej membrany. Pozdrawiam.
"Jutro będę duży, dzisiaj jestem mały"
-
- Gdzie jest sprzęgło?
Mateusz_MX pisze:Witaj,sero pisze:Witam. Mam suzi rm 125 z 1995 gaźnik mikuni. Wie ktoś jak nazywa się część miedzy cylindrem a gaźnikiem jest tam cztery okienka a na nich płytki które otwierają się podczas zasysania mieszanki. Pytam bo jedna płytka pękła i nie wiem czy ma to wpływ na pracę silnika nie mogę odpalić moto i szukam przyczyny. Może można to jakoś naprawić tylko jaki materiał użyć. Proszę o pomoc. Dzięki. Pozdrawiam.
Ten element nosi nazwę - membrana. Listki są wykonane z karbonu. Żaden inny materiał nie spełni roli w tym miejscu. Oczywiście uszkodzenie listka wiąże się z nieprawidłową pracą silnika, a nawet może on odmówić posłuszeństwa nie uruchamiając się (zależne od skali wykruszenia). Ciągłe dostarczanie mieszanki paliwo-powietrze do komory spalania powoduje zalewanie się świecy zapłonowej - w konsekwencji brak iskry. Proponuję udać się dealera i spytać się czy byłaby możliwość dokupienia jednego listka. Jeżeli nie, to musisz szukać używanej membrany. Pozdrawiam.
Nie musisz kupywać nowej membrany . Pojedynczego listka w salonie pewnie nie kupisz tylko komplet . Z pewnością drogo wyjdzie . Ale jest inne wyjście tańsze i wcale nie gorsze - kup płytki membrany polini albo Metrakit w arkuszu i wytnij na wymiar . Wiele osób tak robi i jakość jest ta sama . Tu masz przykładowy link http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 2aeefe70da Tu akurat są chyba do suzuki i nawet wycięte