Supermoto - pytania i wskazówki
-
Autor tematuChopinFMX
- Gdzie jest sprzęgło?
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Supermoto - pytania i wskazówki
Wiec jak wyzej napisane temat dotyczy Supermoto i tu mam kilka pytan..
1) Jakie przerobki procz Kol opon i hamulca TRZEBA zrobic w crossie zeby mozna bylo na nim smigac w SM <Wiem ze mozna zmienic zawieszenie itp. ale to niejest takie wazne>
2) Czy ktos procz MXrool'a (oczywiscie jesli dobze sie interesuje to brales udzial w 2 etapach??) bral udzial w jakis zawodach?? Jesli tak to jakie wrazenia??:>
3) Czy jest to sport rownie drogi jak MX
4) To tak jakbym zapomnial czegos waznego a ciekawego to tez pisac..Acha a co wy myslicie o tym sporcie .. Bo ja uwazam ze rowniez jest genialny..
1) Jakie przerobki procz Kol opon i hamulca TRZEBA zrobic w crossie zeby mozna bylo na nim smigac w SM <Wiem ze mozna zmienic zawieszenie itp. ale to niejest takie wazne>
2) Czy ktos procz MXrool'a (oczywiscie jesli dobze sie interesuje to brales udzial w 2 etapach??) bral udzial w jakis zawodach?? Jesli tak to jakie wrazenia??:>
3) Czy jest to sport rownie drogi jak MX
4) To tak jakbym zapomnial czegos waznego a ciekawego to tez pisac..Acha a co wy myslicie o tym sporcie .. Bo ja uwazam ze rowniez jest genialny..
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
No mnie się zdarzyło startować w SM na przygotowanym motorze do tego celu. Można zmienić tak jak pisałeś tarczę, zacisk, koła i chyba to by wystarczyło. Supermoto jest dużo mniej męczące od Motocrossu. Trudno jest się na początku przyzwyczaić do jazdy po asfalcie. Opony do tego super trzymają i można dopalać ostro, dziwne ma się odczucia w zakrętach jak się człowiek składa a koło nie ma podparcia -> banda. Wszystkiego idzie się nauczyć. Myślę, że ten sport jest mniej kosztowny np. od Motocrossu, bo maszyny nie paplają się w błocie, mniej sie wszystko złużywa. Miło wspominam start w SM jako relaxującą zabawę, bo nie brałem tego na poważnie. Myślę, że fajnie jest zabawić się w ten sport, jest zupełnie inny od MX i można go spróbować.
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
Autor tematuChopinFMX
- Gdzie jest sprzęgło?
No wlasnie zastanawiam sie nad tym bo mi sie bardzo podoba. tylko ze tak jak w temacie w ktorym przedchwila sie udzielalismy SM'em niepolatasz po lesie po toze itp..a to przykre. a ty brales udzial w 7 i 8 etapie?? Bo z tego co wiem to calkiem ladnie Ci poszlo.. miales cos 2x15pn.Moze w tym roku tez sprobojesz??:> No i jeszcze do tematu jak bardzo drogie sa te przerobki zmieszcze sie spokojnie w 1.5 kafla chyba..??
P.S 23-37 bede w Łodzi.. na koncert sie niezalapie ..
-
Autor tematuChopinFMX
- Gdzie jest sprzęgło?
P.P.S juz wiem startowales na MZ..?ChopinFMX pisze:No wlasnie zastanawiam sie nad tym bo mi sie bardzo podoba. tylko ze tak jak w temacie w ktorym przedchwila sie udzielalismy SM'em niepolatasz po lesie po toze itp..a to przykre. a ty brales udzial w 7 i 8 etapie?? Bo z tego co wiem to calkiem ladnie Ci poszlo.. miales cos 2x15pn.Moze w tym roku tez sprobojesz??:> No i jeszcze do tematu jak bardzo drogie sa te przerobki zmieszcze sie spokojnie w 1.5 kafla chyba..??
Kurde sorka za 2 posty!!!! mialem dac edytuj a dalem przezprzypadek cytuj
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
...Nie siedze w tym sporcie ale moim skromnym zdaniem poza konkretnymi oponami przystosowanymi do SM ważna role odgrywa też zawieszenie!Moim zdaniem powinno być twardsze i sprawne w 100%!
Bo lata sie około 120km/h i na miękkim zawiasie mogłoby nas troszeczkę rozbujać<góra->dół>na jakimś wyboju! jeśli sie myle to mnie poprawcie:)Pozdrawiam
Bo lata sie około 120km/h i na miękkim zawiasie mogłoby nas troszeczkę rozbujać<góra->dół>na jakimś wyboju! jeśli sie myle to mnie poprawcie:)Pozdrawiam