HONDA CR250 HPP problem

Pytaj o to jak dbać i serwisować swój motocykl!
Autor tematu
satan1984
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Styl jazdy: Motocross
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

HONDA CR250 HPP problem

Post autor: satan1984 » pn, 26 paź 2015, 10:30

Witajcie.
A więc tak kupiłem cr-ke w stanie braku mocy i przerywania na wysokich obrotach. Naprawiłem wydech dyfuzor itp. Dalej przerywała i nie miała mocy. Odkryłem niebieski kabelek rozłączony od statora do modułu. Po podłączeniu kabelka wszystkie problemy zniknęły. Miała moc, w miarę ładnie odpalała na zimnym. Po około 3 mth znowu stało się to samo. Przerywanie na wysokich ( tzn. wtedy kiedy powinna zacząć mieć powera włącza się odcinka i przerywa i nie chce odpalać na zimnym). Gaźnik wyczyściłem, cewkę zmieniałem. Ręce mi już opadły bo nie mam pojęcia co to może być :( Macie może jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
kris514
Mechanik motocyklowy
Mechanik motocyklowy
Motocykl: KTM sx 150 2009
Styl jazdy: Enduro
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Re: HONDA CR250 HPP problem

Post autor: kris514 » pn, 26 paź 2015, 12:07

Możliwe że rozwiązanie dałeś w tytule, to znaczy możliwe że zawór mocy się przycina, innym rozwiązaniem może być kończący się tłok lub dostający się płyn chłodniczy to komory spalania.
PandaMoto serwis motocyklowy
https://pandamoto.pl/

Autor tematu
satan1984
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?

Post autor: satan1984 » pn, 26 paź 2015, 16:13

Po obserwacji śruby do regulacji zaworu wygląda na to, że zawór jest otwarty ( śrubka chowa się jakby do środka na wyższych obrotach ) Odkręcałem również rewizje od dźwigienek i wszystko chodzi płynnie. Tłok owszem może być słaby ale wątpię aby takie objawy wystąpiły nagle i miały efekt już trwały. Zastanawia mnie, że wcześniej przyczyną był kabel a objawy były takie same.

Autor tematu
satan1984
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?

Post autor: satan1984 » pn, 26 paź 2015, 16:56

Nie sądzę aby tak nagle padł tłok. Rozbierałem rewizje od dźwigienek zaworu chodzą płynnie. Podczas pracy silnika wraz ze wzrostem obrotów widać jak śrubka od regulacji zaworu rusza się ( wchodzi do środka więc wydaje mi się, że zawór chodzi ) . Wycieku płynu do cylindra nie odnotowałem.

Maciek79
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Styl jazdy: Enduro

Post autor: Maciek79 » pn, 26 paź 2015, 17:20

Tak jak powyżej, możliwy problem to płyn chłodniczy dostający się do komory spalania. Miałem podobnie w swojej Cr, usterką była uszczelka pod głowicą - wydmuchało ją.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”