Paliwo i jego jakość - Wasze opinie i porady!
-
Autor tematuzielorz
- VIP
- Motocykl: GSXR 750 K0
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
nie wiem jak u was ale u nas w miescie wiekszosc stacji (nie wazne jakiego koncernu) ma to samo paliw (z orlenu) a shell v-power to pic na wode ;p kuzyn jezdzil cysterna i rozwozil paliwa wlasnie tu po "naszym terenie" i shell v-power wyglada ze na cala cysterne iles tam tysiecy litrow wlewaja maks 1000 prawdziwego (99+) v-powera
i za to placi sie 50 gr drozej
pozdroo
p.s. ja jezdze na 98

pozdroo
p.s. ja jezdze na 98
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: Yamaha YZ250F
- Kontakt:
To dobrze że ja jeżdzę na 98 orlenu albo czasami BP ultimate,i orlen robi fajne promocje przynajmniej u mnie że w weekendy 98 kosztuje tyle co 95.A moim zdaniem najlepsze paliwa są na stacjach BP ale mam dość aleko do ich stacji ale czasmi przy okazji zatankuje.Orlenu stacja jest akurat obok poligonu ci co przyjeżdzają z daleka to se tam parkują auta i od razu wjeźdzają na poligon
.

-
- Mistrz prostej
- Kontakt:
Pewnie ze ten V-pover to naciaganie, nie ma zadnej roznicy,Ja zawsze tankuje na orlenie 98 teraz bede tą verva 98 z orlenu brał.Chciałem tylko zauwazyc ze np. całe USA jezdzi na paliwach 89 oktanow bo poprostu innego na stacjach nie ma,i jakos tragedii nie ma a motocykle pracują.Mozna sobie kupic specjalne paliwo "racing" ustawiaja takie dystrybutory przy torach motocrosowych czy miejscach do przeznaczonych do jazdy i tam mozna sobie kupic "normalne" paliwo tzn 95,98 oktanow dla nich to jest "racing fuel " (nie mowie o teamach fabrycznych bo oni to inna bajka).lejcie paliwo 98 i bedzie dobrze.
CRF 450
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
To nie jest tak panowie - moze i osiągi nie rosną, ale przdluza sie zywotnosc silnika, odklada sie mniej jakichs tam substancji, mniejsze jest zuzycie wielu podzespolow motocykla...
Leje Shella, bo mam zaufanie do tych paliw, z obsługą jest różnie. Powiem wam, że na tym cudownym Orlenie to mi wode wlali do baku a nie paliwo i pare złoty wywiało na remont.
Leje Shella, bo mam zaufanie do tych paliw, z obsługą jest różnie. Powiem wam, że na tym cudownym Orlenie to mi wode wlali do baku a nie paliwo i pare złoty wywiało na remont.
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60

-
- Mistrz prostej
- Kontakt:
skad to zaufanie do shell? robili testy na roznych stacjach nie raz cały czas robia kontrole i na wszystkich mieszali i nadal mieszaja paliwo takie sa fakty,Na firmowym orlenie napewno wody ci nie naleja,na stacjach patronackich to moze sie zdazyc ze z czyms mieszaja i trzeba uwazac,ale zapewniam cie ze pomiedzy dobra bezyną 98 a 99 v-power nie ma prawie zadnej roznicy takie sa fakty zreszta sam widzisz V-pover tez mieszają wiec nigdy nie ma pewnosci.
CRF 450
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
wszyscy all wiemy do czego jest, bo czytamy na ad'ach :/. a ja mówiłem jak jest w realu i po testach paliw.paliwo shella zostało stworzone żeby poprawiać osiagi a nie do przedłużania żywotności!!
Zaufanie do Shella mam już długo i zdobyli je u mnie poprzez miłą i rzetelną obsługę, a także jakość produktów.
P.S. A wode właśnie mi wlali na orlenie na jednej z największych stacji w ldz i tam gdzie jest duży ruch przy drodze nr.1

-
- Rekord toru!
- Kontakt:
BP też dobre stacje, ale ta w ldz na rogu al. Włókniarzy i ul. Drewnoskiej to ... , olewam ją ciepłym moczem. Wy też ją omijajcie dużymłukiem. Polskie oszustwo jak i na CPNach. Nie wydają reszty do końca, złapaliśmy ich na tym 11 razy, bo codziennie tam pifko kupujemy, robili nas o 10 groszy, ale jak by tak policzyć ile klijentów dziennie mają to średnio wychodzi na 10 groszach 500 zł miesięcznie. Banda złodzieji i punkty nie wbijali na moją kartę tylko swoją podkładali, też ich złapałem. CPNowcy tak samo robią.

-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
hmmm u mnie jest tylko orlen i tankuje orlena, mamy tesh stacje takie prywatne ale to jest dopiero pomylka na takich to w zyciu nie tankujcie!!!!!!!!!!!! zatankowalem do 50tki 2t i mi przerywa na wysokkich obrotach i ledwo co pali
a na orlenie to idealnie chodzi 8) to zalezy gdzie sie tankuje bo na jednym orlenie moze byc dobrze na innym zle u mine jest naszczescie dobrze
do 50tki leje 95 bo za nim odczuje roznice w zywotnosci pomiedzy 98 to jush wczesniej zrobie remonta do 250 leje 98 , raz zalalem ta verve i nie czulem zadnej roznicy 

LiFe FoR RiDe
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
-
- VIP
- Motocykl: RM 125 K8, WR 450 K7
- Kontakt:
W moim mieście największa stacja paliw to Orlen. Niesety jest w takim miejscu że tankować tam motocyklem jest bezsensowne. Ale czasami kupujemy tam paliwy do kanistra i moto chodzi jak złoto
Raczej jest to dobre paliwo bo stacja jest duża. Zwykle jednak zalewam benzynę z małej stacji, ponieważ położona jest blisko mnie, a tam z jakością to różnie bywa
P.S Ładny off-topic się nam tu zrobił...

P.S Ładny off-topic się nam tu zrobił...