Jak zrobić oświetlenie w crossie?

Pytaj o to jak dbać i serwisować swój motocykl!
gajowy
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Posty: 719
Rejestracja: ndz, 1 sty 2006, 10:11
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: gajowy » pt, 22 gru 2006, 20:57

Zamówiłem taki kabel WN do Husqi-specjalnie ze względu na moje upodobanie do głębokiej wody-podobno oprócz własności "racingowych", ma też ponadprzeciętną odporność na pracę pod wodą.
Husqvarna CR 250 82`, Husqvarna SM 450R 08`, Beta Zero 125 91`.

tomaszek100
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 161
Rejestracja: śr, 16 sie 2006, 16:01
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Białystok
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: tomaszek100 » śr, 27 gru 2006, 12:18

może mi ktoś podać do tego numer katalogowy ?

kotmx
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Posty: 800
Rejestracja: sob, 11 mar 2006, 10:50
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Wójtowo / Lidzbark Warm.
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: kotmx » pn, 9 kwie 2007, 16:15

No więc - jak zrobić oświetlenie w kawie kx 125 2003r :?:

Słyszałem że lewa strona silnika od KDX lub KMX 125 jest taka sama i nie potrzeba akumulatora. Cały stojan z cewkami pasuje podobno :?
Ktoś coś wie o tym ?
jest:
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co? :D
cipkowóz (różowy komar :D)

fzr600 stunt

było:
YZ 426 01r--> porażka

kx 125 03r :)

Damianmx
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 76
Rejestracja: wt, 24 kwie 2007, 12:59
Motocykl: CRF 250 '07
Styl jazdy: Motocross
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: Damianmx » pn, 30 kwie 2007, 22:14

mam takie pytanko, od czego moge zalozyc regulator napiecia do mojej huski? bo prad z cewek mam ale napiecie jest za wysokie juz spalilem drugi komplet zarowek ktore pochodzily sobie kilkanascie sekund :evil:

BartekJ
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 337
Rejestracja: śr, 22 lut 2006, 22:55
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Gliwice
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: BartekJ » wt, 1 maja 2007, 10:42

A jaki masz zapłon? Jeśli SEM (czarny) to regulator napięcia będzie pasował np od starszego KTMa.
Ewentualnie wpisz w niemiecki ebay nazwę swojego zapłonu, czy też szukaj takiego jak Twój i się dowiesz, od czego to jest. Często w różnych motorach monotwany jest ten sam rodzaj, albo od tego samego producenta.
A zarówki będziesz palił, bo bez regulatora napięcia, jak mierzyłem u siebie (SEM właśnie), to napięcie było rzędu 20-25 V przy wyższych obrotach.

Damianmx
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 76
Rejestracja: wt, 24 kwie 2007, 12:59
Motocykl: CRF 250 '07
Styl jazdy: Motocross
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: Damianmx » śr, 2 maja 2007, 09:41

to mi wczoraj spalilo dwie zarowki 50W :evil: ale w sumie pochodzily nawet dlugo, zaloze wylacznik i jak bede jezdzil na swiatlach to go nie bede krecil i mysle ze bedzie dobrze

gorceYz125
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 209
Rejestracja: wt, 5 cze 2007, 20:48
Motocykl: Yz125
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Nowy Targ/Klikuszowa
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: gorceYz125 » sob, 9 cze 2007, 19:36

Mam takie pytanie: ile kosztowałoby zamontowanie swiatel do crossa lacznie z robota mechanika i kupnem wszystkich potrzebnych rzeczy. I jeszcze czy to swiatlo bedzie na wysokich obrotach swiecic mocniej a na nizszych slabiej :?: :?: :?: :?:

acid
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 330
Rejestracja: sob, 5 maja 2007, 13:52
Motocykl: Honda CRF450r .05r
Styl jazdy: Motocross
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: acid » sob, 30 cze 2007, 23:54

Jak u mnie w ktm 300 sx za tablicą na numer są dwie kostki do których coś można podłączyć oznacza że mam możliwość podłączenia świateł ?? przewody do czujników hamulca też są podłączone :roll:

kotmx
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Posty: 800
Rejestracja: sob, 11 mar 2006, 10:50
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Wójtowo / Lidzbark Warm.
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Post autor: kotmx » ndz, 1 lip 2007, 00:06

Zobacz czy masz wiązke przewodów, cewke oświetlenia itp itd i bedziesz wiedział :wink:
jest:
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co? :D
cipkowóz (różowy komar :D)

fzr600 stunt

było:
YZ 426 01r--> porażka

kx 125 03r :)

acid
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Posty: 330
Rejestracja: sob, 5 maja 2007, 13:52
Motocykl: Honda CRF450r .05r
Styl jazdy: Motocross
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: acid » ndz, 1 lip 2007, 01:31

Wiązka jest , że można zrobić światła jestem prawie pewien Pytam bo może ktos miał taki przypadek i by podpowiedział co dalej

gajowy
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Posty: 719
Rejestracja: ndz, 1 sty 2006, 10:11
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: gajowy » ndz, 1 lip 2007, 10:55

Podepnij żaróweczkę i sprawdź. Prościej się nie da.
Następne-cytuję:
Mam takie pytanie: ile kosztowałoby zamontowanie swiatel do crossa lacznie z robota mechanika i kupnem wszystkich potrzebnych rzeczy. I jeszcze czy to swiatlo bedzie na wysokich obrotach swiecic mocniej a na nizszych slabiej
Ile kosztuje-zależy od motocykla, nie byłeś łaskaw nic o tym napisać, a ja wróżką nie jestem.
Na wolnych będzie świecić słabiej, na wysokich mocniej-tak będzie jeśli prąd do świateł będzie szedł od razu z cewek. Jeśli pośrednikiem będzie akumulator, to swiatła będą mniej więcej cały czas tak samo jarzyć.

maciosmx
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Posty: 124
Rejestracja: czw, 22 lut 2007, 19:24
Styl jazdy: Motocross
Lokalizacja: Bieszczady
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

Post autor: maciosmx » sob, 11 sie 2007, 13:43

znalazlem taki link : http://www.procycle.us/main/lightcoils.htm cczy do cewki trzeba jeszcze kupowac cos innego czy tamten regulator napiecie bedzie trzeba kupic zeby nie bylo skokow napiecia ?? doradzcie .PoZdro
..::YZ 125 `01::..
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”