Honda CR 125 - brak iskry, dlaczego?!
-
- Amator leśnych szlaków
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Nie należy kopać, jak nie są podłączone wszystkie kable. Tak jak nie należy kopać, gdy nie jest podpięta świeca do kabla, i nie ma zamkniętego obwodu. Czyli nie kopać gdy podłączoną wykręconą swiecą nie dotykamy do masy.
Nie spawać elektrycznie np ramy. Łatwo wtedy uszkodzić w sumie dość wrażliwą elektronikę zapłonu. Albo zdjąć te ustrojstwa z motoru przed spawaniem.
P.S. Oczywiście mówiąc o kablach, chodzi mi o te związane z zapłonem (moduł w szczególności, cewka zapłonowa; magneto raczej się nie uszkodzi).Także regulator ładowania lepiej zdjąć z motoru .
Nie spawać elektrycznie np ramy. Łatwo wtedy uszkodzić w sumie dość wrażliwą elektronikę zapłonu. Albo zdjąć te ustrojstwa z motoru przed spawaniem.
P.S. Oczywiście mówiąc o kablach, chodzi mi o te związane z zapłonem (moduł w szczególności, cewka zapłonowa; magneto raczej się nie uszkodzi).Także regulator ładowania lepiej zdjąć z motoru .
Ostatnio zmieniony śr, 23 maja 2007, 20:50 przez BartekJ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz prostej
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
sopelnysa
Miałem to samo
tylko u mnie takie buczenie i ponowna praca silnika trwała ze 5 min
nawet na dużuch obrotach sie dusił BUUUUUU ja mu w gaz a on zgasł .Po 5 kilometrowym pchanku zimą okazało sie ze to był moduł.
sprawdź dokad dochodzi prąd o ile to wina braku odpowiedniego prądu.
Miałem to samo
tylko u mnie takie buczenie i ponowna praca silnika trwała ze 5 min
nawet na dużuch obrotach sie dusił BUUUUUU ja mu w gaz a on zgasł .Po 5 kilometrowym pchanku zimą okazało sie ze to był moduł.
sprawdź dokad dochodzi prąd o ile to wina braku odpowiedniego prądu.
Kawasaki KMX `96
Honda CR `01--->mały potworek
Honda CR `01--->mały potworek