Manetki MX - jakie najlepsze?
-
- Rekord toru!
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Ja też mocuję gumki na klej Dragon metal-guma, dobrze trzyma, jest tani i jest go dużo w przeciwieństwie do klejów Renthal itp.. A gumki się owija drutem wtedy, gdy się je zakłada metodą bezklejową tzn. zakłada się ją na wodę i potem mocno ściska drutem by nie zleciała [wkońcu coś musi ją trzymać]. Są właśnie dwie metody:
- na klej i bez drutu lub z drutem [jak kto woli], więcej roboty jest przy tym,
- na wodę i z drutem, łatwiejsza robota i mniej skąplikowana.
- na klej i bez drutu lub z drutem [jak kto woli], więcej roboty jest przy tym,
- na wodę i z drutem, łatwiejsza robota i mniej skąplikowana.
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Mistrz prostej
- Kontakt:
Ja tez zakładam na dragon ale do styropianu i jest bardzo dobrze manetki nic nie ruszy i pozniej nie trzeba "skrobac" przy wymianie na nową.Co do odciskow to najwieksze są na twardych "gofrowanych",wiec ja waffle to srednie lub miekkie.Osobiscie lubie renthale standardowe diamond/waffle.Odradzam rozne kolorowe wynalazki (manetka nie musi dobrze wyglądac tylko trzymac )
CRF 450
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Owszem, gumka nie musi wyglądać dobrze, ale musi trzymać. Odciski się robią od tego jak motorem steruje się samymi rękoma. Powinno się kierować głównie nogami i tułowiem, a ręce traktować jako pomoc. W takiej sytuacji będziemy mogli pożegnać odciski nadługi czas. Przekonajcie się sami...FIC pisze:Co do odciskow to najwieksze są na twardych
-
- Mistrz prostej
- Kontakt:
fakt to napewno pomoze,ale nie zawsze,problem odciskow czesto jest poruszany w roznych gazetkach jak "dirt bike" czy "motocross action" i generalnie nie ma recepty na odciski niektorzy zawodnicy bandarzują.Napewno systematyczny trening "utwardza dłonie"i wkoncu odciski znikają.Ludzie mają rozne predyspozycje miedzy innymi po to są rozne twardosci manetek, czasem nic nie pomaga poprostu trzeba jezdzic.
CRF 450
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Święta racja, ja też przez pewien czas bandażowałem ręce. Teraz borykam się z problemem rąk, tzn. twardnieją mi podczas biegu i mam problemy w sterowaniu manetką gazu i w ogóle ze wszystkim. Może to się wydać śmieszne. Reklamują w USA takie tabletki i maści na ten problem, ja trenuję pod okiem trenera/specjalisty ręce przez cały czas by były one mocne i silne, ale to nie pomaga. Często to jest to kwestia wady lub stresu, jak dotychczas nie mogłem sobie z tym poradzić. Zobaczymy jak będzie w tym sezonie nowe amory, silniejsze ręce. Mam nadzieję, że będzie OK.!