zalewa się podczas postoju
-
Autor tematuiwy
- Gdzie jest sprzęgło?
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
zalewa się podczas postoju
odebrałem nie dawno od mechanika 426yzf (tuleja w cylindrze i trzeci bieg) mam problem motor zalewa sie podczas postoju mówiąc krótko wyczyszcze świecę i jezdżę cały dzień a na drugi dzień jak chcę odpalić to motor jest już zalany i znowu czyszczę swiecę itd... proszę o pomoc czy to wina świecy czy może trzeba wyregulować gaźnik jak tak to jak to zrobić.
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: CRF 250 R7
- Kontakt:
Re: zalewa się podczas postoju
Nowa świeca i to najlepiej Irydwa lub Platynowa to może trochę polatasz !!iwy pisze:odebrałem nie dawno od mechanika 426yzf (tuleja w cylindrze i trzeci bieg) mam problem motor zalewa sie podczas postoju mówiąc krótko wyczyszcze świecę i jezdżę cały dzień a na drugi dzień jak chcę odpalić to motor jest już zalany i znowu czyszczę swiecę itd... proszę o pomoc czy to wina świecy czy może trzeba wyregulować gaźnik jak tak to jak to zrobić.
Bo tą co tak czyścisz to masz najprawdopodobniej zajechaną.
Ten typ tak ma było już o tym mowa wiele razy na forum więc poszukaj.
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Hmm..może kręcisz manetką gazu przed odpaleniem, i dlatego zalewasz?... Tam jest pompka mechaniczna w gaźniku, podająca dawkę paliwa gdy przekręcisz manetkę. Dlatego z dala od gazu zanim maszyny nie odpalisz.
A jeśli nie to, to jak piszą ludzie, świeca irydowa do tego sprzętu powinna być. No i sprawdź po jeździe, jaki kolor ma świeca, czy jest odpowiedznio wypalona.
Pozdrawiam
A jeśli nie to, to jak piszą ludzie, świeca irydowa do tego sprzętu powinna być. No i sprawdź po jeździe, jaki kolor ma świeca, czy jest odpowiedznio wypalona.
Pozdrawiam