Zgasł i nie odpala
-
- Amator leśnych szlaków
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Opis świecy wskazuje, że dawka paliwa jest odpowiednia, on nie zatarł się z tego powodu. Tłok się skończył już wiemy dlaczego. Musisz znaleźć przyczynę. Oprócz korby może to być uszkodzone łożysko wału. Nie zakładaj nowego tłoka jak nie znajdziesz przyczyny tych opiłków. Nowy tłok też możesz tak zniszczyć.
-
- Mistrz prostej
- Kontakt:
Sorki, chodziło mi o łożysko stopy korbowodu myśle o czym innym a co innego napisałem.matimoto5 pisze:Miałem kiedyś tak samo w YZ 80, tylko ja miałem uszkodzony cjeszcze cylinder, kupiłem nowy cylinder z tłokiem i wszystko złożyłem a po jakimś czasie to samo Okazało sie ze łożysko na wale się "wysypowało" Takze radze wszystko pokolei posprawdzać.
Yamaha Yz 250F 2014
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
To powiem że dobrze zrobiłem sprzedałem motor- KTM 125 SX silnik 96r.
Zajechałem go doszczętnie miał do wymiany tłok łożyska w wahaczu oraz w takim razie jak tak piszecie łożyska na wale i na korbie pewnie też aha i jescze nikasyl a o filtrze powietrza oleju itp juz nie wspominam.
Zajechałem go doszczętnie miał do wymiany tłok łożyska w wahaczu oraz w takim razie jak tak piszecie łożyska na wale i na korbie pewnie też aha i jescze nikasyl a o filtrze powietrza oleju itp juz nie wspominam.
Co mnie nie zniszczy to wzmocni.