Jak trenować zimą?
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
WitamMXrool pisze:Wracając do treningów…
Ja już trenuję od długiego czasu z trenerem, co dwa dni chodzę z nim na salę z grupą i robi nam różne ciekawe zajęcia, dostosowane do indywidualnych możliwości. Typowe ogólno-siłowo rozwojowe. Od dziś do mojego treningu dołączyłem codzienne bieganie na nartach biegowych. Muszę powiedzieć, że to super sprawa. Wszystkim polecam. Narty można już kupić za parędziesiąt złoty, do treningu nie są potrzebne wyczynówki, a narciarstwo biegowe dobrze rozwija kondycję. Biegać można wszędzie, no chyba, że ktoś mieszka w centrum W-wy. Z wydarzeń ostatniego czasu to byłem również na pełnych badaniach wydolnościowych, by trener miał wgląd na co mnie stać i dostosować odpowiedni trening. Do każdego treningu używam pulsometru co nam daje spojrzenie w nasz włożony wysiłek, jak również trening staje się bardziej efektywny.
Moje motto w treningach:
„Trening czyni mistrza”
Z tymi nartami biegowymi do ja sam polecam .Biegam już na nich z 4lata,zacząłem biegać jak jeszcze nie uprawiałem motocrossu .Ale kondyche wyrabia bardzo dobrze.
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
No no, dosłownie 5 minut temu wróciłem z treningu cały mokry. Pobiegałem sobie trochę po parku, górkę katowałem, ale głównie jeździłem po założonych ścieżkach przez doświadczonych narciarzy biegowych.
Mój tatuś też zakupił sobie takie nartki i będziemy biegać razem, bo samemu to nie przyjemnie się biega. W weekendy zawsze do parku wylega dużo narciarzy i się do nich dołączam.
Mój tatuś też zakupił sobie takie nartki i będziemy biegać razem, bo samemu to nie przyjemnie się biega. W weekendy zawsze do parku wylega dużo narciarzy i się do nich dołączam.
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Mistrz prostej
- Kontakt:
Ja jak nie ma mrozu to biegam,ostatnio cały czas jest mroz wiec gram w hokeja,mozna sie porządnie zmeczyc i poobijac (od czego wkoncu są ochraniacze na moto),hokej to dobra zabawa i porzadny trening wytrzymałosciowy trzeba tylko uwazac na kontuzje.Generalnie kazdy sport ktory wymaga długotrwałego wysiłku fizycznego jest dobry.
CRF 450
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Jutro wyjazd do COS Spała na tygodniowy obóz przygotowujący do sezonu. Wyjazd jak rok temu na pewno będzie bardzo ciężki i ma charakter kondycyjno-siłowy. Opiekunem będzie Pan Marian Zupa z Gdańska, a uczestnikami motocrossowy z Łodzi i GAMKu.
Dziennie zapowiada się po 7 godzin treningu, a w tym: -bieganie, -jazda na rowerze, - ćwiczenia siłowe, zwinnościowe, rozciągające, - bieganie na nartach biegowych, -krioterapia ogólna, -basen i inne.
Dokładne sprawozdanie z treningów napiszę po przyjeździe .
Dziennie zapowiada się po 7 godzin treningu, a w tym: -bieganie, -jazda na rowerze, - ćwiczenia siłowe, zwinnościowe, rozciągające, - bieganie na nartach biegowych, -krioterapia ogólna, -basen i inne.
Dokładne sprawozdanie z treningów napiszę po przyjeździe .
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Ja chodzę regularnie na pełne badania. Regularnie czyli przed sezonem przygotowawczym, by trener widział "na czym stoi", co poprawić i po sezonie przygotowawczym by zobaczyć o ile podniosła się moja wydolność i moc.Cypek pisze:pewnie o badaniach wydolnosciowych tez nikt nie slyszal ; )