Niedoszły sprzęt webmajstta tej strony - Brody ;-P
-
- Amator leśnych szlaków
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
-
- Moderator
- Motocykl: CRF 250 R 2009
- Kontakt:
A ja dodam jeszcze swój patent, który uzupełni poprzednie rady.
Skoro sprzęgło oraz hamulec i tak się obsługuje jednym lub dwoma palcami, to klamki można cofnąć glębiej, tak by nie wystawały dalej niż końce kierownicy. Wystarczy, że dwoma palcami będzie się łatwo obsługiwać, np. w Yamahach są bardzo długie klamki. Nie wiem po co? Więc jak się cofnie mocowania (jarzma), to przy upadku główne uderzenie pójdzie na kierownice/ manetki. Klamka też dostanie, ale o wiele słabiej, a jak będzie delikatniej doktręcona, to się obróci uchwyt i nic nie powinno się uszkodzić.
Skoro sprzęgło oraz hamulec i tak się obsługuje jednym lub dwoma palcami, to klamki można cofnąć glębiej, tak by nie wystawały dalej niż końce kierownicy. Wystarczy, że dwoma palcami będzie się łatwo obsługiwać, np. w Yamahach są bardzo długie klamki. Nie wiem po co? Więc jak się cofnie mocowania (jarzma), to przy upadku główne uderzenie pójdzie na kierownice/ manetki. Klamka też dostanie, ale o wiele słabiej, a jak będzie delikatniej doktręcona, to się obróci uchwyt i nic nie powinno się uszkodzić.
Nikasil.pl
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: CRF250, Monster
- Kontakt:
teraz ładnie poproszę MXr¤¤l, lulka001 i zielorza, aby swoje ostatnie bardzo cenne posty grzecznie przenieśli do zakładki "sprzęt/serwis" bo nikt tych porad tu nie znajdzie. Wiem, że to tak wychodzi spontanicznie ale muszę Was, tałych forumowiczów poprosić o porządek.
Na serio niech jeden stworzy temat w "sprzęt/serwis" np. klamki i przekopiujcie tam...
Tak w ogole to chyba trzeba bedzie zrobic wielkie sprzątanie na tym forum
kto chętny do pomocy
Na serio niech jeden stworzy temat w "sprzęt/serwis" np. klamki i przekopiujcie tam...
Tak w ogole to chyba trzeba bedzie zrobic wielkie sprzątanie na tym forum
kto chętny do pomocy
"Only the dead have seen the end of the war" - Plato
"Face your fears. Live your dreams"
"Face your fears. Live your dreams"