brak słów na niektórych motórzystów...

Jeśli nie znalazłeś kategorii dla Twojego tematu pisz tu.
Autor tematu
psyke
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Motocykl: yz 250f
Styl jazdy: Motocross
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Status : Offline

brak słów na niektórych motórzystów...

Post autor: psyke » śr, 10 lis 2010, 09:44

Enduras93
Mistrz prostej
Mistrz prostej

Re: brak słów na niektórych motórzystów...

Post autor: Enduras93 » śr, 10 lis 2010, 09:56

Masakra. Jak takie sk..syny będą dalej odwalać takie coś, to jak niby będą nas wszystkich postrzegać "zwykli ludzie" :axe: ? Nic się nie polepszy, a wystarczy, że w "Uwadze" na tvn'ie pokażą o czymś takim reportaż, przejaskrawią go jeszcze o wypowiedzi różnych gości, podadzą podobne przypadki.... Każdy redaktorzyna chwyta takie incydenty jak "łychę miodu" :!: A im na pewno nie zależy na dobrym imieniu naszego hobby...
szkoda gadać...
Aktualnie:yamaha dt 125
W przyszłości: ? ? ? ? ? :P

BartekJ
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Kontakt:

Post autor: BartekJ » śr, 10 lis 2010, 14:12

Kur.......!!!! Zagotowałem się...Co za debile... Im bardziej się staramy, żeby ludzie zmienili nastawienie do sportów terenowych, tym bardziej się utwierdzam, że to MY jesteśmy sobie winni. Po takich sytuacjach ręce opadają. Mam nadzieję, że kolesi znajdą, i dostaną najwyższy możliwy wymiar kary!!

A było już trochę spokoju...rwa mać....

Rams
Uzależniony od adrenaliny
Uzależniony od adrenaliny
Motocykl: mechaniczna pomarancza
Styl jazdy: Enduro

Post autor: Rams » śr, 10 lis 2010, 14:52

Jak tvn zrobi reportaż o tym w uwadze to możemy być pewni będzie prze.ebane z jazdą po lesie.

ForestRider
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Motocykl: Kxf 250
Styl jazdy: Cross Country

Post autor: ForestRider » śr, 10 lis 2010, 15:53

Na prawdę szkoda słów :axe: . Całe szczęście że tylko na tej stronie zostało to opublikowane(chyba).
Życie jest za krótkie, aby czekać na iskre dwa obroty wału.
,,Żyję na krawędzi, żeby nie zajmować dużo miejsca" :D
,,Lots of people are fast on a tuesday...not many are fast on saturday" Jeremy McGrath

magi
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Motocykl: Sx 125 2008

Post autor: magi » śr, 10 lis 2010, 16:14

W artykule jest napisane,ze lesniczy prubowal ich zatrzymac watpie aby machal im siedzac na drzewie krzycac stoj,moze zawiazal linke miedzy drzewami czy wlozyl kij miedzy szprrychy lub cos innego zagrazajacego ich zyciu.Oczywiscie nie powinni sie tak zachowac,ale wedlug mnie to jest przesadzone choc nie znam tych chlopakow.Smigam z roznymi osobami ktorzy przy wlascicielach pola wiezdzaja na nie i oraja wzdloz i w szerz plony,ale jestem pewny ze do czegos takiego by sie nie dopuscili.

KaceR
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?

Post autor: KaceR » śr, 10 lis 2010, 17:14

Ja to mam akurat "gdzieś". Po lasach od zawsze nie można było latać i myślicie, że jak to nagłośnią to ludzie przestaną latać po lasach? Ja, na pewno nie przestanę i przed leśniczym i tak się nie zatrzymam, spójrzmy prawdzie w oczy, ludzie i tak zawsze będą wyzywać motocyklistów od tych złych, szaleńców itp. ale przynajmniej mnie to nie interesuje za kogo mają ludzie motocyklistów i jak chcą tak ich postrzegać to niech ich tak postrzegają, ja wiem kim jestem i nie muszę się durnemu polskiemu Kowalskiemu tłumaczyć. Swoją drogą artykuł trochę przebarwiony mi się wydaję. Takie wielkie zagrożenie, kamieniami z góry w niego rzucali nicponie, a on bezbronny strażnik teksasu tylko chciał ich zatrzymać. Nie wydaję mi się. Poza tym jak był tak wielce poturbowany, chcieli go zabić i po paru godzinach wyszedł ze szpitala :lol: Mogą mnie nazywać bandytą na ryczącej maszynie, mnie to nie rusza i uważam, że nie ma co się spinać :finga:

Ce eRa
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków

Post autor: Ce eRa » śr, 10 lis 2010, 17:16

W mojej miejscowości jest "porażony" leśniczy.Widziałem jak pare razy przebijał gwoździe przez żerdzie i je zakopywał tak że wystawały ostre końcówki.Kolega sie złapał na jednej takiej i pech tak chciał że pare dni później spotkaliśmy go w lesie jak jechał swoim defenderem.Pech też chciał że się z nim trochę bawiliśmy w lesie i pech też tak chciał że wiedzieliśmy gdzie zakopał te żerdzie i znów pech :lol: tak chciał że sobie przedziurawił cztery oponki w wozie.Od tamtego czasu nie spotkałem się z wyrastającymi gwoździami :lol: .Nie to że bronie tych kolesi, ale skoro mają leśniczego co przywiązuje linki na takiej wysokości żeby ścięły głowe czy ma inne szalone pomysły zagrażające życiu motocyklisty to nie dziwie się ich zachowaniu.

P.S.Pewnie reportaż został dodatkowo wzbogacony w kilka niepotrzebnych zdań, które przemawiają na niekorzyść motocyklistów i nie zostało powiedziane o paru rzeczach-raczej leśniczy poprosił redaktorów o wizyte a nie motocykliści.

BartekJ
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Kontakt:

Post autor: BartekJ » śr, 10 lis 2010, 21:57

Nie było mnie tam, nie mogę stwierdzić, jak mocno reportaż jest ubarwiony, i czy w ogóle jest.
Natomiast jeśli kolesie dokopali leśniczemu to po pierwsze stanęli po złej stronie mocy (to jest napaść na człowieka na służbie), po drugie dokopali całej reszcie ofroadowego towarzystwa.
I jeszcze ze dwa takie przypadki, a za nami będą ganiać myśliwi z bronią. NIEWAŻNE, że jedziesz 40 km/h - przez las. Będziesz ścigany jako potencjalny bandzior.
Osobiście, parę lat temu poczułem śrut na sobie. Przejeżdżaliśmy wtedy w ok.8 motocykli zimą po lesie (las, w lesie posesje, żeby była jasność) w okolicach Józefowa pod Warszawą, Jakiś chu...strzelał do nas z wiatrówki, zza płotu. POSKARŻYSZ SIĘ POLICJI?? Dupa, policja na kanwie niedawnych wydarzeń jeszcze się dowali, że byłeś w lesie na motocyklu.
Widzę gorące głowy wśród wypowiadających się. Ale pamiętajmy o jednym - nas w tym lesie nie powinno być, z punktu widzenia prawa. Albo załatwimy sprawę z miejscowym leśniczym polubownie, albo będzie eskalacja nerwowych działań i wielkie NIC z tego wyjdzie.

Pozdrawiam wszystkich :).

Enduras93
Mistrz prostej
Mistrz prostej

Post autor: Enduras93 » śr, 10 lis 2010, 22:44

Ce eRa pisze:ale skoro mają leśniczego co przywiązuje linki na takiej wysokości żeby ścięły głowe czy ma inne szalone pomysły
Słyszałem kiedyś o takim przypadku, tylko że koleś, któremu ścięło głowę jechał skuterem śnieżnym. To było w województwie małopolskim gdzieś niedaleko zakopanego... Co jak co, ale takie przypadki również mają miejsce :!: Są dwie strony medalu, ale choćby ten, czy inny leśniczy odwalał takie jaja, to i tak motocykliści nigdy nie będą bronieni :evil: W każdym razie to tylko ogólna aluzja, bo nie znam szczegółów tego incydentu.
Aktualnie:yamaha dt 125
W przyszłości: ? ? ? ? ? :P

Rudyg
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Motocykl: Yamy DT 125

Post autor: Rudyg » czw, 11 lis 2010, 11:05

Proponuję się powypowiadać i podyskutować ze społecznością tamtego forum w tym temacie: http://www.forum.lasypolskie.pl/viewtopic.php?t=19464
Aż sam założę tam konto bo to co poniektórzy tam wypisują to głupota totalna :/

kopczyns1
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?
Motocykl: KX250F'13

Post autor: kopczyns1 » ndz, 14 lis 2010, 12:37

Zobaczcie koniecznie co wygrzebałem...
http://www.gadu-gadu.pl/553857601860181 ... edium=main

"W myśl projektu, który może być uchwalony jeszcze w grudniu, wprowadzona zostanie także nowa kategoria prawa jazdy od 14 lat." Jeśli to prawda (w co wątpię) to w grudniu prawko robię :mrgreen:
Myślę że ten mój link ma pewne znaczenie do treści tematu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na kazdy temat”