Który kask wybrać?
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: Ćwiara YZF
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
ja bym wziol one bo tylo ten mi sie podoba
www.INTER-CROSS.pl ----> najlepsze marki w jednym miejscu
BÓG, HONOR, MOTOCROSS
SKLEP MX _________ALLEGRO ________FIRSTRACING ________RISK RACING
BÓG, HONOR, MOTOCROSS
SKLEP MX _________ALLEGRO ________FIRSTRACING ________RISK RACING
-
- Do odcięcia!
Zupełnie nie orientuję się w sprawach kasków-pomózcie więc koledzy.
Co myslicie o kaskach-na przykład o tych klik.
Sprawa jest taka że ogolnie wbijam w lanserskie klimaty, wbijam w kolor i fason, ważne żeby był po prostu bezpieczny, wygodny, przemyślany i w miarę lekki. Do tej pory jeździlem w Nitro, i nie był za wygodny, wolalbym coś innego. Ale bez opcji replica Stefan Everts, czy tego typu klimaty, bez zadnych płetw z tyłu i innych duperszrancy.
Kolega z forum podczas jazdy w moim kasku został brutalnie zaatakowany przez ziemię, i zaoferowal się że będzie partycypował w kosztach wymiany. Stary kask najprawdopodobniej uratował go od rozłupania czaszki.
Sprawa jest taka że ogolnie wbijam w lanserskie klimaty, wbijam w kolor i fason, ważne żeby był po prostu bezpieczny, wygodny, przemyślany i w miarę lekki. Do tej pory jeździlem w Nitro, i nie był za wygodny, wolalbym coś innego. Ale bez opcji replica Stefan Everts, czy tego typu klimaty, bez zadnych płetw z tyłu i innych duperszrancy.
Kolega z forum podczas jazdy w moim kasku został brutalnie zaatakowany przez ziemię, i zaoferowal się że będzie partycypował w kosztach wymiany. Stary kask najprawdopodobniej uratował go od rozłupania czaszki.
Husqvarna CR 250 82`, Husqvarna SM 450R 08`, Beta Zero 125 91`.
-
Autor tematugrzesiek3210
- Mistrz prostej
- Motocykl: Suzuki RM 250 K9
- Kontakt:
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
Acerbis wskazany w linku i AGV rc5 to praktycznie identyczne kaski. Wykonywane są z jednej formy. Nie jestem dokłądnie pewien tej informacji, ale zdaje mi sie, ze agv robi własnie kaski dla acerbisa.gajowy pisze:Zupełnie nie orientuję się w sprawach kasków-pomózcie więc koledzy.
Jeśli jeździłeś w nitro, to agv i acerbis reprezentują bardzo podobny poziom. Co do mds'a rc4 to nie polecam, ze względu na blak wlotów oraz brak możliwości wyjmowania środka ! To zdecydowany minus.
Jeśli jesteś w stanie przeznaczyć na kask troszkę więcej to polecam AGV Ax6. Sam w nim jeżdzę od 1,5 sezonu i jestem bardzo zadowolony. Bardzo dobrej jakości kask przy zachowaniu w miare rozsądnej ceny (ok. 650zł) Wykonany już z włókien szklanych i kevlaru, tak więc zupełnie inna klasa. Do tego jest bardzo przewiewny, ma wloty w całym kasku. Mi do tego stopnia to przeszkadzało (mam problemy z zatokami) , że aż musiałęm zakleić te otwory gąbką.
Jeśli byłbyś zainteresowany czymś z oferty agv, albo dokładniejszymi szczegółami to zapraszam na PW.