FMX a MX...
-
Autor tematuKafka
- Amator leśnych szlaków
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
FMX a MX...
Chciałbym dowiedzieć się na czym polega różnica w stroju zawodnika FMX i MX bo ja jej nie widze a podobno jakieś różnice są. Dzięki za odp.
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: YZ250F
- Kontakt:
Przedewszystkim to krutkie spodnie do kolan a reszta to FREE "jak kto woli"
Brak Domeny alternatywny adres http://mx.sq.pl
-
- Moderator
- Motocykl: CRF 250 R 2009
- Kontakt:
Myślę, że duże znaczenie odgrywa moda. Ale z tego co pamiętam, to Pastrana ma krótkie spodenki (penie inni też, ale nie jestem pewien). Może tego tak bardzo nie widać, bo są do kompletu z bluzą, ale jak się dokładnie przyjrzysz, to zauważysz, że wystają spod nich ochraniacze na kolana. Wydaje mi się, że poprostu jest ławiej wykonywać ewolucje w krótkich spodenkach. Spodnie motocrossowe nie są zbyt wygodne, gdy trzeba podnieść do góry nogę lub zrobić jakiś trudny trick.
Nikasil.pl
to wszystko moda i marketing firm produkujących ciuchy. Produkujących coraz gorsze ciuchy za coraz większe pieniądze
moje indywidualne odczucie jest takie, że szkoda jeśli ktoś rozpoczyna przygodę z jakąś dyscypliną (podobne zjawisko można zaobserwować w snowboardzie i na windsurfingu) to zaczyna od pytania "co jest modne?"... o takich rzeczach to piszą w Bravie, Popcornie i Playboyu...
moje indywidualne odczucie jest takie, że szkoda jeśli ktoś rozpoczyna przygodę z jakąś dyscypliną (podobne zjawisko można zaobserwować w snowboardzie i na windsurfingu) to zaczyna od pytania "co jest modne?"... o takich rzeczach to piszą w Bravie, Popcornie i Playboyu...
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
Jak dla mnie ze spodniami jest 50/50, długie/krótkie.
Producenci z USA maja juz w swojej ofercie zestawy do FMX.
Czyli rekawiczki/bluza/spodnie
Rekawiczki mają wiecej gumy i lepiej trzymają sie gripów.
Bluzy przeważnie z rekawem 3/4 z luzniejszym ściagaczem,
Spodnie coś w rodzaju cargo, bardziej regularny krój, inny niż u wiekszość MXowych - bajer w tym ze maja suwak i mozna z nich zrobic 1/2 do kolan. Rreszta to kwestia gustu...
pozdro
Producenci z USA maja juz w swojej ofercie zestawy do FMX.
Czyli rekawiczki/bluza/spodnie
Rekawiczki mają wiecej gumy i lepiej trzymają sie gripów.
Bluzy przeważnie z rekawem 3/4 z luzniejszym ściagaczem,
Spodnie coś w rodzaju cargo, bardziej regularny krój, inny niż u wiekszość MXowych - bajer w tym ze maja suwak i mozna z nich zrobic 1/2 do kolan. Rreszta to kwestia gustu...
pozdro
Szymek
YZ250 '01
GG 6479846
YZ250 '01
GG 6479846