Wymiana waty w tłumiku końcowym
-
Autor tematuno_sleep
- Gdzie jest sprzęgło?
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Wymiana waty w tłumiku końcowym
Witam chciałem wymienić watę w tłumiku końcowym bo jest strasznie zaolejona..
Mam pytanie skąd wziąść taką watę..Czy można to czymś zastąpić????
Pozdro dla wszystkich
Mam pytanie skąd wziąść taką watę..Czy można to czymś zastąpić????
Pozdro dla wszystkich
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
U nas w myslenicach u Mleczka Jest http://www.husqvarna-motocykle.pl
LiFe FoR RiDe
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
-
- Gdzie jest sprzęgło?
odświeżam temat
Kupiłem wate do 2T i zabrałem się za wymiane.
Po rozebraniu tłumika okazało sie że oryginalnie miałem w wydechu taki "wkład" z materiału gdzie była wcisnięta wata.
Ta wata którą kupiłem to wata luzem.
A teraz pytanie - Jak tą wate umieścić w tłumiku, czy mam ją chaotycznie wcisnać czy np. dość mocno nawinać na podziurkowaną rurke i wcisnać do bańki??
Może macie jakieś wyprubowane sposoby?
Kupiłem wate do 2T i zabrałem się za wymiane.
Po rozebraniu tłumika okazało sie że oryginalnie miałem w wydechu taki "wkład" z materiału gdzie była wcisnięta wata.
Ta wata którą kupiłem to wata luzem.
A teraz pytanie - Jak tą wate umieścić w tłumiku, czy mam ją chaotycznie wcisnać czy np. dość mocno nawinać na podziurkowaną rurke i wcisnać do bańki??
Może macie jakieś wyprubowane sposoby?
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: Honda CR 125R 2k3;)
- Kontakt:
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
Wymiana wypełnienia w tlumiku YZ 426f
Witajcie
Zamierzam wymienic wate szklana w tłumiku. Pod koniec sezonu zauważyłem kawłki wydostajace sie z pod obudowy tlumika i naloty spalin na obudowie.
Jesli juz tego dokonywaliscie albo sie na tym znacie to pomozcie. Gdzie dostac materialy do tego potrzebne. czy to musi byc jakas specjalna wata ?
Zamierzam wymienic wate szklana w tłumiku. Pod koniec sezonu zauważyłem kawłki wydostajace sie z pod obudowy tlumika i naloty spalin na obudowie.
Jesli juz tego dokonywaliscie albo sie na tym znacie to pomozcie. Gdzie dostac materialy do tego potrzebne. czy to musi byc jakas specjalna wata ?
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Re: Wymiana wypełnienia w tlumiku YZ 426f
Witam
Tak jest to specjalna wata nawet jest rozróznienie na wate do 2T i 4T. Sprawa jest prosta. Musisz mieć nitownice do zrywalnych nitów, wiertarke i wiertło fi 4, wate (ok 70-90zl). Rozwiercasz stare nity po stronie końcówki, wypychasz je do srodka, zdejmujesz końcówke i wysypujesz wszystko (warto tez przeczyscic tą dziurkowana rurke). Mierzysz średnice zewnętrzna tłumika i srednice zewnętrzną rury wewnętrznej. Zakładasz że tłumik jest okręgiem zeby sie w wyzsza matematyke nei wdawać i liczysz pojemność wydechu. Potrzebujesz dwie srednice i dlugosc tlumika ale to bylo w podstawówce wiec tłumacyzł nie bede. No i upychasz wate, 250 g na jeden litr pojemnosci tłumika. Wata nie moze byc za ciasno upachana ani za luźno dlatego jest podana ta gestosc 250 g /l.
Tak jest to specjalna wata nawet jest rozróznienie na wate do 2T i 4T. Sprawa jest prosta. Musisz mieć nitownice do zrywalnych nitów, wiertarke i wiertło fi 4, wate (ok 70-90zl). Rozwiercasz stare nity po stronie końcówki, wypychasz je do srodka, zdejmujesz końcówke i wysypujesz wszystko (warto tez przeczyscic tą dziurkowana rurke). Mierzysz średnice zewnętrzna tłumika i srednice zewnętrzną rury wewnętrznej. Zakładasz że tłumik jest okręgiem zeby sie w wyzsza matematyke nei wdawać i liczysz pojemność wydechu. Potrzebujesz dwie srednice i dlugosc tlumika ale to bylo w podstawówce wiec tłumacyzł nie bede. No i upychasz wate, 250 g na jeden litr pojemnosci tłumika. Wata nie moze byc za ciasno upachana ani za luźno dlatego jest podana ta gestosc 250 g /l.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
Re: Wymiana waty w tłumiku końcowym
A czy wata do tlumika rozni sie od waty szklanej wygladem, wlasciwosciami ? wata szklana niewiele kosztuje... i stąd moje pytanie
YAMAHA YZ 426F 03' obecnie
YAMHA DT 125 - enduro 01' w 2005
SIMSON ENDURO 90' w 1996
SIMSON ELECTRONIC 78' w 1993
YAMHA DT 125 - enduro 01' w 2005
SIMSON ENDURO 90' w 1996
SIMSON ELECTRONIC 78' w 1993