bak paliwa - kolor
-
Autor tematuKafka
- Amator leśnych szlaków
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
bak paliwa - kolor
Sima. Chce ładnie przez zime odrobić sobie motor. Plastiki zamówiłem, okleine też itd. Ale mam problem z bakiem. Jest on niebieski i w żaden sposób nie pasuje do tych plastików które kupiłem. W necie widze dużo fot takich motocykli ale ich baki zlewają sie z osłonami chłodnicy i nic nie widać. Co mam zrobić? Pomalować bak czy są jakieś okleiny na cały bak? Z góry dzięki za pomoc. Pozdro
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
hmmm z takiej foli jest dupa, musisz kupic sobie okleine do mebli w castoramie bo taka okleina pod wplywem temperatury sie naciaga i mozesz okleic owalne ksztalty Sam sobie tak obkleilem plastiki 8) a co do baku to nie wiem czemu ale jak obkleilem to bylo ladnie idealnie a na nastepny dzien wyszly takie przejebane bąble nie wiem dlaczego, ale mysle ze trzeba porobic dziurki w foli zeby te bąble nie wychodzily bo nawet oryginalne okleiny maja takie dziurki Nie wiem dlaczego tak sie dzieje
LiFe FoR RiDe
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: Suzuki RM 250 K2
- Kontakt:
Z folią też moim zdaniem nie wypali, bak przepuszcza opary paliwa, coś jakby oddycha, jak pomalujesz albo okleisz zwykłą folią to będzie odłazić i będą się robić bąble. Dlatego oryginalne okleiny na bak są dziurkowane, na plastikach są gładkie a te części co na baku są dziurkowane. Kumpel się kiedyś zawziął w starej hondzie i odrysował sobie szablon z oryginalnej okleiny i kupił folie, dociął a potem siedział i dziurkował ją żeby miała takie dziurki, efekt końcowy był dużo lepszy niż bez dziurkowania, ale i tak nie trzymało się to tak jak oryginalna okleina. Jest tylko jeszcze mały problem bo okleina jest jakby plastyczna i łatwo poddaje się przy załamaniach i zaokrągleniach, a zwykła folia się zagina, trzeba próbować na gorąco albo nacinać. Aha i dobrze żeby folia była gruba, wiem że sprzedają różne grubości. Ta cienka jest do kitu.
-
Autor tematuKafka
- Amator leśnych szlaków
O tutaj widać łądnie czarny bak - czarny bak w Hondzie - w jaki sposób można osiągnąc taki efekt. Kurde tak zależy mi na czarnym baku ale to jest nie do kupienia a na zdjeciu wygląda jakby był orginalny czarny. A z tego co wiem to nie ma orginalnych czarnych baków do Hondy. Czyli jak to jest zrobione?
-
- Do odcięcia!
- Motocykl: CRF only
- Kontakt:
Napewno by nie pasował ponieważ ma zupełnie inny kształ i nie ma knału czyli tego wkęśnięcia na rure grzbitową ramy!
Jeżeli już bym miał takie cos "sklejac" to użył bym tego nie jest drogie ale z pewnośc najlepiej sprawdzi się w tym przypadku http://www.rabittsport.pl/product_info. ... cts_id=279
pozdr.
Jeżeli już bym miał takie cos "sklejac" to użył bym tego nie jest drogie ale z pewnośc najlepiej sprawdzi się w tym przypadku http://www.rabittsport.pl/product_info. ... cts_id=279
pozdr.
RS SERWIS