Liczniki motogodzin
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: Suzuki RM 250 K2
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Ja uważam, że jest sens, sprawdziłem ile pali mniej więcej na 1 motogodzine i tego się trzymam, szczególnie że ten prosty sendec nie rozróżnia jak mocno silnik jest kręcony, a ja widzę różnicę w ilości spalonej wachy jak jeżdże lajtowo, a jak cisne na zawodach czy ostrym treningu. A że jeżdże na 2t i żeby było mi łatwiej to policzyłem sobie te godziny i sprawdzam po ilości zurzytego oleju żeby nie bawić się za każdym razem w notowanie ile kupiłem paliwa. Tak otwieram bańkę 4l motula i widzę ile jest do wyjechania. Sposób na razie mnie nie zawiódł, wyciągam tłoka i po pomiarach jest ok, tylko wkładać następnego.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: CRF450 2008
- Kontakt:
Re: Liczniki motogodzin
Witam wszystkich po raz pierwszy P
Skoro te liczniki licza ilosc impulsow ktore przechodza na swiece w danym czasie to znaczy ze licznik poprawnie odczytuje i wie jak ktos kreci obroty!! Czyli sa dokladne i ktos krecacy zrobi 20mth w 30h a amator 20mth zrobi w 40h
Skoro te liczniki licza ilosc impulsow ktore przechodza na swiece w danym czasie to znaczy ze licznik poprawnie odczytuje i wie jak ktos kreci obroty!! Czyli sa dokladne i ktos krecacy zrobi 20mth w 30h a amator 20mth zrobi w 40h
-
- Moderator
- Motocykl: Husqa TE450 06/ FZ6S Fazer
- Styl jazdy: Enduro
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
Też tak robie .Zniszczyłem wiele w swoim moto ale nigdy tłoka ani wału. Ktoś tam pisał że tłok do wymiany co 25 mth- tak robiąc to latem ide z torbami co tydzień trzy stówki? Fakt że mało latam na torzecross-demons pisze: A że jeżdże na 2t i żeby było mi łatwiej to policzyłem sobie te godziny i sprawdzam po ilości zurzytego oleju żeby nie bawić się za każdym razem w notowanie ile kupiłem paliwa. Tak otwieram bańkę 4l motula i widzę ile jest do wyjechania. Sposób na razie mnie nie zawiódł.
ADV/Adventure
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: KAWASAKI KX 250
- Kontakt:
czolgiem!
czy ktos posiada moze licznik sendec'a model 806-101-1031(najnizszy model) i odpowie mi na pytanie czy go sie resetuje bo zakupilem takowy i procz dwoch dziurek i wyswietlacza to zadnych przyciskow nie posiada
czy ktos posiada moze licznik sendec'a model 806-101-1031(najnizszy model) i odpowie mi na pytanie czy go sie resetuje bo zakupilem takowy i procz dwoch dziurek i wyswietlacza to zadnych przyciskow nie posiada
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: KAWASAKI KX 250
- Kontakt:
hmmm... to troche kicha ten licznik, nie dosyc ze nie ma mozliwosci zresetowania(np. jak chce go uzyc w dwoch motocyklach) to jeszcze nie wiem jak to wyglada z bateria(czy to sie jakos indukcyjnie laduje czy jak ). moze faktycznie za ta kase to lepiej zastosowac jakis patent z zegarkiem.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: YZ 125
- Kontakt:
Najlepszy patent dla oszczędnych to przeliczanie spalonego paliwa 1 zbiornik to 1 mh bo tyle spali dobry rider na zawodach. A te liczniki za 200zł to tak naprawdę nic nie mówią bo możesz przez godzinę pyrkać po lesie a możesz dawać ostro ognia na torze a to jest różnica. 8)
-
- VIP
- Motocykl: Yamaha YZ250F '18
Jest w nim bateria CR23 (CR123A - akumulator). Zapewne po jej wyjęciu pamięć urządzenia zostanie wymazana.xwachu pisze:hmmm... to troche kicha ten licznik, nie dosyc ze nie ma mozliwosci zresetowania(np. jak chce go uzyc w dwoch motocyklach) to jeszcze nie wiem jak to wyglada z bateria(czy to sie jakos indukcyjnie laduje czy jak ). moze faktycznie za ta kase to lepiej zastosowac jakis patent z zegarkiem.
Doczytałem się też, że istnieje coś takiego jak SenDec reset tool.