Galeria uzytkownika MX_563
-
Autor tematumx_563
- Amator leśnych szlaków
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Mialem taki plan aby przez nastepne 6 miesiecy, po troszku przesylac w czesciach Suzuki do Polski aby miec czym jezdzic w Polsce. Ale nie bede ryzykowal. A noz cos zginie. Z reszta jak juz mial bym tak kombinowac, to wolal bym miec ten sam motor tu i tam...aby sie nie przyzwyczajac od nowa co raz. Wiec bede sprzedawal RM.
Jesli chodzi o Yamahe, to w sobote rano podzwonilem do kilku dealerow w okolicy i jak znalazlem Yamahe z roku 2006 (prawie to samo co 2007 bo dwusuwy juz sie malo zmieniaja...a cena lepsza niz 2007r) to pojechalem, troche sie potargowalem, i kupilem. Dwusuwy spokojnie mozna kupowac w Stanch.
W Kaliforni jest o tyle trudniej ze kazdy motor terenowy ktory bedzie uzywany na panstwowym terenie, musi byc zarejestrowny (dostaje sie taka naklejke ktora musi byc przylepiona na motorze). Sa dwie wersje tej naklejki...czerwona i zielona. Zielena naklejke dostaja motory typu...
Honda CRFX
Yamaha WRF
KTM exc/mxc/xc
Albo motory produkcji 2002r lub starsze.
Czerwona naklejke dostaja wszystkie nowe dwusuwy, i wszystkie nowe czterosuwy crossowe (CRF, YZF, RMZ, KXF, SX)
Z zielona naklejka, mozna w kazdej porze roku jezdzic na przeznaczonym panstwowym terenie.
Z czerwona naklejka, wolno tylko zima jezdzic po tych terenach.
A to dlatego bo w lecie jest najgorszy stan powietrza, i staraja sie ograniczac zatrucie.
Ci co jezdza tylko na prywatnym terenie (zwykle tory crossowe sa na prywatnym terenie), to maja to wszystko w dupie, za przeproszeniem. Ale ci co lubia enduro, i koniecznie chca w lecie smigac po lasach i na pustyni, musza sie liczyc z tymi prawami.
Dlatego nowe dwusuwy (ale rowniez i crossowe czterowsuwy), sa w pewnym sesie ograniczne w Kaliforni.
(ale nie jest tak zle...u mnie w Brentwood od czerwca do wzesnia jest codziennie okolo 43 stopni i ani kropli deszczu...nie chce sie czlowiekowi jezdzic motorem...a jesli, to tylko na podlewanym torze, a nie w kuzu na pustyni)
Jesli chodzi o Yamahe, to w sobote rano podzwonilem do kilku dealerow w okolicy i jak znalazlem Yamahe z roku 2006 (prawie to samo co 2007 bo dwusuwy juz sie malo zmieniaja...a cena lepsza niz 2007r) to pojechalem, troche sie potargowalem, i kupilem. Dwusuwy spokojnie mozna kupowac w Stanch.
W Kaliforni jest o tyle trudniej ze kazdy motor terenowy ktory bedzie uzywany na panstwowym terenie, musi byc zarejestrowny (dostaje sie taka naklejke ktora musi byc przylepiona na motorze). Sa dwie wersje tej naklejki...czerwona i zielona. Zielena naklejke dostaja motory typu...
Honda CRFX
Yamaha WRF
KTM exc/mxc/xc
Albo motory produkcji 2002r lub starsze.
Czerwona naklejke dostaja wszystkie nowe dwusuwy, i wszystkie nowe czterosuwy crossowe (CRF, YZF, RMZ, KXF, SX)
Z zielona naklejka, mozna w kazdej porze roku jezdzic na przeznaczonym panstwowym terenie.
Z czerwona naklejka, wolno tylko zima jezdzic po tych terenach.
A to dlatego bo w lecie jest najgorszy stan powietrza, i staraja sie ograniczac zatrucie.
Ci co jezdza tylko na prywatnym terenie (zwykle tory crossowe sa na prywatnym terenie), to maja to wszystko w dupie, za przeproszeniem. Ale ci co lubia enduro, i koniecznie chca w lecie smigac po lasach i na pustyni, musza sie liczyc z tymi prawami.
Dlatego nowe dwusuwy (ale rowniez i crossowe czterowsuwy), sa w pewnym sesie ograniczne w Kaliforni.
(ale nie jest tak zle...u mnie w Brentwood od czerwca do wzesnia jest codziennie okolo 43 stopni i ani kropli deszczu...nie chce sie czlowiekowi jezdzic motorem...a jesli, to tylko na podlewanym torze, a nie w kuzu na pustyni)
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Motocykl: crossowy najlepiej
- Styl jazdy: Enduro
- Kontakt:
Ja mam takie pytanko. Ile kosztuja te "nalepkowe" opłaty??
Honda CRF250r
Yamaha YZ250F
Husqvarna TC250- enduro konwersja
Yamaha YZ125- najlepsza zabawka EVER
THE POLISH NIGHTMARE #715
www.mxFOLGA.pl
LIFESTYLE na FB
Yamaha YZ250F
Husqvarna TC250- enduro konwersja
Yamaha YZ125- najlepsza zabawka EVER
THE POLISH NIGHTMARE #715
www.mxFOLGA.pl
LIFESTYLE na FB
-
Autor tematumx_563
- Amator leśnych szlaków
Rejestracja terenowych pojazdow kosztuje $35 co dwa lata. (nie zalezy czy to czerowna czy zielona nalepka)Jony pisze:Ja mam takie pytanko. Ile kosztuja te "nalepkowe" opłaty??
A podatek w Kaliforni (jedno razowy) wynosi 8.25% i oczywiscie wszyscy sciemniaja kupujac uzywane pojazdy...."hej, to wpisz tam $1000 a ja zaplace $2000....co?" (typowy tekst przy sprzedazy)
Flage sobie powiesilem w garazu bo kocham ojczyzne. Klar, oder?
-
Autor tematumx_563
- Amator leśnych szlaków
Pozwole sobie jeszcze raz poszpanowac. Wiem ze tak nie wypada ale jak tu sie nie podniecac nowym motorem?
Zdiecia robione dzis rano (17.02.2007) przed treningiem. Juz nigdy nie bedzie motorek tak idealny i czysciutki
http://i146.photobucket.com/albums/r269 ... CF0376.jpg
http://i146.photobucket.com/albums/r269 ... CF0377.jpg
Zdiecia robione dzis rano (17.02.2007) przed treningiem. Juz nigdy nie bedzie motorek tak idealny i czysciutki
http://i146.photobucket.com/albums/r269 ... CF0376.jpg
http://i146.photobucket.com/albums/r269 ... CF0377.jpg