Galeria uzytkownika MX_563
-
Autor tematumx_563
- Amator leśnych szlaków
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Re: Galeria uzytkownika MX_563
Wszystko jest ale trzeba zamawiac bo nie ma wiele sklepow/salonow GasGas. Dystrybutor jest w Minnesota a to od Kaliforni daleko wiec ja zwykle czekam 4-5 dni na przesylke.piasektt pisze:adigromb pisze:Widze prace postępują, oby tak dalej powodzenia
Czym czyściłeś lub jaki sposób cylinder ?
Ja polecam myjkę ultradźwiękową
mx_563 jak w USA z częściami do GG ?
A oto kolejne fotki. Zkrecilem sprzeglo (dzieki nazedzia domowej roboty) i pare innych tam zeczy ale niestety okazalo sie ze pierscienie do tloku mam zle. Nie wiem czy zle zamowilem, czy mi po prostu zle przyslali ale mam za male. Wiec z cylindrem musze poczekac. A w miedzy czasie bede sie zajmowal rama i innymi tam sprawami...
Niestety okazalo sie ze dawno te lozyska nie byly smarowane...
rama...
[/QUOTE]
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: YAMAHA YZF 250 08'
Łożyska były smarowane kąpielą błotną A ramę będziesz malować proszkowo ?
-
Autor tematumx_563
- Amator leśnych szlaków
Nie. Zwykla farba. Latwiej potem poprawic tu i tam jak beda rysy albo sie zetrze. A do tego taniej.Yzf 250 pisze:Łożyska były smarowane kąpielą błotną A ramę będziesz malować proszkowo ?
-
Autor tematumx_563
- Amator leśnych szlaków
Nareszcie jakis postep, ale w sumie maly. Czakalem na nowy zestaw z tlokiem. W tym przypadku okazalo sie ze w USA stosunkowo bardziej praktyczne sa Japonskie motocykle. Zestaw z tlokiem fabryczny kosztowal by mnie do GasGas ~$360. A nie fabrycznych prawie nie ma. Wiseco sprzedaje taki zestaw ale tylko do cylindra "A". Moj cylinder to "C" wiec potrzebny byl wiekszy tlok niz to co Wiseco oferuje. Ciezka sprawa. Nie bardzo moglem sobie z tym poradzic az kolega mi znalazl zestaw Athena. Co prawda taniej niz fabryczny zestaw ale mimo wszystko jak na USA drogo.....$220. Dla porownania, zestaw do Japonskiego motoru 2T o pojemnosci 250cc kosztuje miedzy $100 - $150. Wiem wiem....nie mam co nazekac. Ale skoro juz przekroczylem swoj budzet to musze sie liczyc z kazdym wydatkiem (to znaczy, musze sie liczyc z zona....bo to od niej oberwe jak zobaczy rachunki )
W kazdym razie silnik jest juz dograny...
Niestety z rama idzie bardzo wolno. Uzywam taki bardzo mocny srodek chemiczny... http://www.jasco-help.com/
Pedzelkiem pokrywam rejon na ramie, czekam 15 minut, i zeskrobuje "kolem drucianym". Zwykle musze kilka razy to powtarzac aby wszystko zeszlo do blachy....
Prawdo podobnnie wczesniej jak za tydzien nie skoncze z ta rama. Ale skoro juz zaczolem to wczesniej czy pozniej musze skonczyc...
Aha: mam dwa pytania dla was...
#1: Jak sie okresla po Polsku czesci ktore nie sa "fabryczne". Na przyklad system wydechowy Pro Circuit....to nie jest fabryczne, lecz.....? (po Angielsku "aftermarket")
#2: Jak sie poprawnie po Polsku okresla takie kolo druciane jak na zdieciu mam w wiertarce? Czy dobze to nazwalem?
Dzieki.
W kazdym razie silnik jest juz dograny...
Niestety z rama idzie bardzo wolno. Uzywam taki bardzo mocny srodek chemiczny... http://www.jasco-help.com/
Pedzelkiem pokrywam rejon na ramie, czekam 15 minut, i zeskrobuje "kolem drucianym". Zwykle musze kilka razy to powtarzac aby wszystko zeszlo do blachy....
Prawdo podobnnie wczesniej jak za tydzien nie skoncze z ta rama. Ale skoro juz zaczolem to wczesniej czy pozniej musze skonczyc...
Aha: mam dwa pytania dla was...
#1: Jak sie okresla po Polsku czesci ktore nie sa "fabryczne". Na przyklad system wydechowy Pro Circuit....to nie jest fabryczne, lecz.....? (po Angielsku "aftermarket")
#2: Jak sie poprawnie po Polsku okresla takie kolo druciane jak na zdieciu mam w wiertarce? Czy dobze to nazwalem?
Dzieki.
-
- VIP
- Motocykl: SXF 350
- Kontakt:
Nooo silnik wygląda elegancko po skończeniu ten gasgas będzie lepiej wyglądać niż fabryczny
Pogratulować tylko takiego podejścia do roboty!:)
Odp.1 : U nas na takie części mówi się często zamienniki chociaż w przypadku takiego pro circuit dziwnie to brzmi bo zamiennik kojarzy się z gorszą jakością
Odp.2 : Taka końcówka to mówiąc krótko szczotka druciana
Pogratulować tylko takiego podejścia do roboty!:)
Odp.1 : U nas na takie części mówi się często zamienniki chociaż w przypadku takiego pro circuit dziwnie to brzmi bo zamiennik kojarzy się z gorszą jakością
Odp.2 : Taka końcówka to mówiąc krótko szczotka druciana
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: minimum jeden
- Kontakt:
Jeśli te zamienniki mają leprze właściwości od oryginałów można je nazwać częściami tuningowymi jak Pro Circuit, widać od razu jakie masz podejście do rzeczy. Pewnie jeszcze kilka herbat wypijesz zanim skończysz a na koniec proponuje coś mocniejszego, Powodzenia !
LIDZBARK WARMIŃSKI -
STOLICA MOTOCROSS'u!
STOLICA MOTOCROSS'u!
-
- Gdzie jest sprzęgło?
o Chłopie....ale budujesz napiecie, lepiej niz Hitchcok.
Nie moge sie doczekac na efekt końcowy
Nie moge sie doczekac na efekt końcowy
-
- Rekord toru!
- Motocykl: gram w zielone
- Kontakt:
Sory że sie podczepiam pod temat ale chodzi mi o ten środek do farby. Jakie w Polsce maja podobne działanie? Mnie czeka podobne zadanie
Części do Rm 125 2001 i pokrewnych do skrzyni- SPRZEDAM
-
Autor tematumx_563
- Amator leśnych szlaków
Musisz znalesc cos co posiada chlorek metylenu.sebek1516 pisze:Sory że sie podczepiam pod temat ale chodzi mi o ten środek do farby. Jakie w Polsce maja podobne działanie? Mnie czeka podobne zadanie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chlorek_metylenu (CH2Cl2)
Chlorek metylenu jest glownym skladnikiem tego mojego "Jasco". Tutaj mozna Jasco kupic w sklepach typu Hornbach albo Praktiker. Szukaj rozpuszczalnikow do kleju.
Powodzenia.
-
- Rekord toru!
- Motocykl: gram w zielone
- Kontakt:
Dzieki wielkie
Części do Rm 125 2001 i pokrewnych do skrzyni- SPRZEDAM