Galeria uzytkownika MX_563

Tu umieszczaj linki do twoich fotografii posadzonych na innych serwerach
Reniek
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Motocykl: SKR 125 , KX 250
Styl jazdy: Motocross
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:
Status : Offline

Re: Galeria uzytkownika MX_563

Post autor: Reniek » pt, 7 sty 2011, 21:02

Yzf 250 pisze: i kontynuacje prac nad GAS GASEM 8)
Pozdro :drinkers:
Też mnie to Ciekawi :D

omen
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Motocykl: crf250

Post autor: omen » pt, 7 sty 2011, 21:50

Yzf 250 pisze:
omen pisze:TO jest to czego zazdroszcze USA mozna tam wszystko robic cały rok ...u nas nawet pierdniesz pod lasem to cie policja strasza :axe:

Pomieszkałbyś w slumsach to byś docenił to co masz :?

MX_563 masz jakieś nowe fotki ? Bo nie mogę się doczekać ... Jakoś gdy oglądam twoją galerię to mi się papa uśmiecha :D
a skad wiesz ze tam nie byłem ? :shock: mam tam rodzine i wiem co pisze podoba mi sie kraj bo mozna uprawiac cały rok swoj ulubiony sport a nie polityka czy system społeczny ....uwazam ze geograficznie jest zajebisty kraj roznorodny

Marli
Gdzie jest sprzęgło?
Gdzie jest sprzęgło?

Post autor: Marli » pt, 7 sty 2011, 22:20

omen pisze:
Yzf 250 pisze:
omen pisze:TO jest to czego zazdroszcze USA mozna tam wszystko robic cały rok ...u nas nawet pierdniesz pod lasem to cie policja strasza :axe:

Pomieszkałbyś w slumsach to byś docenił to co masz :?

MX_563 masz jakieś nowe fotki ? Bo nie mogę się doczekać ... Jakoś gdy oglądam twoją galerię to mi się papa uśmiecha :D
a skad wiesz ze tam nie byłem ? :shock: mam tam rodzine i wiem co pisze podoba mi sie kraj bo mozna uprawiac cały rok swoj ulubiony sport a nie polityka czy system społeczny ....uwazam ze geograficznie jest zajebisty kraj roznorodny
+ ceny części do moto.
Zarobki powiedzmy $2500, a cena tłoka do 2T 80$.
A u nas? Zarobki 2500zł, a cena tłoka 350zł.

Zarobki 2500$, a nowa crossówka $5000.
A u nas trzeba z 10 wypłat odłożyć żeby nówke kupić.
MAXMOTORSPORTS <- Wejdź(części, odzież MX, sprzęt RTV)

Awatar użytkownika
piotrgurski
Moderator
Moderator
Motocykl: Husqa TE450 06/ FZ6S Fazer
Styl jazdy: Enduro
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Post autor: piotrgurski » pt, 7 sty 2011, 23:46

Po pierwsze to robicie komuś trochę śmietnik z galerii :!:
Po drugie to Tato nie uczył że dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach a zwłaszcza zarobkach

Krzysiu jak zwykle wypas zdjęcia mam nadzieje że w tym roku również spotkamy na i poza torem :wink:

Ps: Czy miałbyś coś przeciwko gdybym pochwalił się prezentem od Ciebie :?: i mam nadzieje do szybkiego zobaczenia.
pzdr.
ADV/Adventure

Autor tematu
mx_563
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków

Post autor: mx_563 » sob, 8 sty 2011, 06:15

Fifi pisze: Ps: Czy miałbyś coś przeciwko gdybym pochwalił się prezentem od Ciebie :?: i mam nadzieje do szybkiego zobaczenia.
pzdr.
Powiem Fifi szczeze ze licze na to ze sie pochwalisz. Bo sam jestem ciekaw gdzie umiesciles, jak Ci sie podoba, itd. Jak zwykle mam zamiar latem przyleciec do Polski a skoro w 2010r nawet w Polsce motoru nie odpalilem, bede musial chyba w 2011 nadrobic...

Marli, nie wiem dokladnie jak jest w Polsce z zarobkami i cenami, a sam nie bede sie rozliczal bo jak to Fifi powiedzial...nie wypada (ani sie pytac ani sie chwalic). W kazdym razie nigdy nie powiedzialem ze zarobki sa w Ameryce kiepskie. Mialem tylko zamiar wytlumaczyc ze wszystko z nieba tutaj nie spada. Na tym koncze ten temat.

A zgodnie z prozba kolegi Yzf 250, oto filmik krecony 06.01.2011. Jak wzpominalem, jest to bardzo przecietny trening. Specjalnie nie prubowalem tu szpanowac bo nie bylem na torze crossowym ponad miesiac i sie musialem troche oswoich (jazda enduro to nie to samo co cross, przynajmniej dla mnie). Niestety jakosc kiepska bo to juz bylo po zachodzie slonca. Sa tu chyba cztery okrazenia...

http://vimeo.com/18554097

A z GASGASem musicie poczekac tak samo jak i ja bo dopiero w przyszlym tygodniu beda czesci. Dzis UPS przywiozl pudelko z uszczelkami ale to wciaz za malo aby ruszyc z robota. Obecnie prubuje sie pozbyc "powder coat" z nie ktorych czesci. Nie wiem jak to po Polsku....jak sie pudrem psika jakas z elektryzowana czesc metalowa a potem sie ja wklada do pieca aby puder sie ztopil. Jest to lepsze od malowania. W kazdym razie to co byly wlasciciel zrobil juz zchodzi i wyglada kiepsko wiec chcial bym sie tego pozbyc. Mam zamiar tym sie zajac przez nastepne kilka dni. Jak bedzie co pokazac to wzuce...

Yzf 250
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Motocykl: YAMAHA YZF 250 08'

Post autor: Yzf 250 » sob, 8 sty 2011, 09:33

mx_563 pisze:A z GASGASem musicie poczekac tak samo jak i ja bo dopiero w przyszlym tygodniu beda czesci. Dzis UPS przywiozl pudelko z uszczelkami ale to wciaz za malo aby ruszyc z robota. Obecnie prubuje sie pozbyc "powder coat" z nie ktorych czesci. Nie wiem jak to po Polsku....jak sie pudrem psika jakas z elektryzowana czesc metalowa a potem sie ja wklada do pieca aby puder sie ztopil. Jest to lepsze od malowania. W kazdym razie to co byly wlasciciel zrobil juz zchodzi i wyglada kiepsko wiec chcial bym sie tego pozbyc. Mam zamiar tym sie zajac przez nastepne kilka dni. Jak bedzie co pokazac to wzuce...
To chodzi ci chyba o malowanie ''proszkowe'' TAK?

A tak w nawiasie to wszyscy myslą jak to nie jest w USA powiem tak ''pojedź znajdź prace zostań'' a nie będziesz na forum bzdety wypisywać...

Czekam również na odpowiedź Fifiego 8)
Pozdro :drinkers:

Autor tematu
mx_563
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków

Post autor: mx_563 » pt, 14 sty 2011, 16:55

Troche GASGAS-owa robota sie ruszyla do przodu...

Tak bylo:

Tak jest:

A po za tym to nareszcie odtrzymalem kolejny zestaw czesci i dzieki temu moglem zlozyc skrzynie biegow...

Moze weekendem uda mi sie zlozyc sprzeglo...

adigromb
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Motocykl: yz 250f '09

Post autor: adigromb » pt, 14 sty 2011, 20:18

Widze prace postępują, oby tak dalej powodzenia :)
Czym czyściłeś lub jaki sposób cylinder ?

Autor tematu
mx_563
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków

Post autor: mx_563 » pt, 14 sty 2011, 22:09

adigromb pisze:Widze prace postępują, oby tak dalej powodzenia :)
Do takich czarnych, zabrudzonych czesci wydechowych silnikow 2T bardzo dobrze dziala plyn do czyszczenia piekarnika. Nie wiem jakie sa w Polsce ale ja uzywam "Easy-Off"

Psikasz, czekasz pare minut, i zplukujesz pod woda. Z tym ze to swinstwo jest bardzo mocne wiec trzeba byc z tym bardzo ostroznym. Ja bym tym nie psikal w sciane wewnetrzna cylindra. Proponuje gumowe rekawiczki a nawet okulary aby sobie do oka nie psiknac. :!:

A tak po za tym to uzywalem paliwo i szczoteczke druciana. Bardzo dlugo musialem szorowac i wymagalo to sporo cierpliwosci. A potem na sam koniec nalalem wody cieplej do wiadra razem z plynem do pralki i zanuzylem cylinder kilka razy. Palcami wtedy ztarlem pozostale brudy. Wtedy wytarlem dokladnie recznikiem. Po zewnetrznej stronie cylindra przejechalem jeszcze mala szczoteczka druciana.

backflip199
Mistrz prostej
Mistrz prostej
Motocykl: ktm sx 125

Post autor: backflip199 » pt, 14 sty 2011, 22:51

witam lepszej galerii na tym forum nie widziałem ! podziwiam pana za taką miłość do mx nawet jeśli mieszka sie w USA bo jak juz ktoś tu zaznaczył z nieba nic nie spada ja sam na motor zarobiłem w Holandii i nie było łatwo tam znowu motorem raczej nie polatasz nigdzie oprócz toru wjechanie komuś na łąkę sporo kosztuje a do lasu to już nawet nie wspomnę w stanach nie byłem ale to moje marzenie, może kiedyś się spełni. :drinkers: pozdrawiam !!!

Reniek
Amator leśnych szlaków
Amator leśnych szlaków
Motocykl: SKR 125 , KX 250
Kontakt:

Post autor: Reniek » pt, 14 sty 2011, 23:28

Trzymam kciuki i życzę powodzenia w dalszej pracy , chyba wszyscy z nie cierpliwością czekamy na efekt końcowy :D i pierwsze odpalenie moto :)

piasektt
Do odcięcia!
Do odcięcia!
Motocykl: YZ250F
Kontakt:

Post autor: piasektt » ndz, 16 sty 2011, 16:56

adigromb pisze:Widze prace postępują, oby tak dalej powodzenia :)

Ja polecam myjkę ultradźwiękową

mx_563 jak w USA z częściami do GG ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wasze fotki”