Zmiany PZM na sezon 2007 !!!
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Motocykl: KTM SX125 2010
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
W Czechach jest kilka federacji enduro i mx. Np. kiedyś jeździłem ( w młodości ) na HOBBY MX CUP i niebyły organizowane przez czeski związek tylko przez jakąś inną organizacje. Podobnie jest w USA, a POLSKA- wiadomo wszystko z 10 letnim opóźnieniem. Ale i tak dobrze że ten sport jestm. I powiem że szkoda że w enduro coraz mniej ludzi startuje i przechodzi do MX, ponieważ żaden Polak niezłapie sie w czubie MŚ a w enduro może wielu Polaków. Więc moim zdaniem lepiej byłoby zainwestować więcej w enduro. Ale to tylko moje zdanie.
KTM 125SX '10 :]
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: YZ250F
- Kontakt:
Tak jak właśnie zapytałeś i sam sobie odpowiedziałeś.Filu pisze: Co do zmian PZM to moim zdaniem nic nadzwyczajnego nei zrobili. Wprowadzją licencje C, po co? Żeby jeszcze bardziej zniechęcić zawodników zaczynających swoją przygodę ze sportem?
A tak na marginesie to między innymi sprawa zawodów amatorskich których odbywa się w naszym kraju coraz więcej (wiecie jaka kasa ucieka PZM-towi) a między innymi za sprawą "FUN MX WEST CUP" a nie jest nas wcale tak mało poniewarz ok 100 ludzi biorąca udział w zawodach to chyba nie tak mało.
Pomysł świetny z federacją amatorów MX(własny budrzet,własny regulamin), a co do Czeskich amatorów to nie jestem pewien czy jeżdzą pod barwami jakiejś federacji, z racji że prężnie jeżdżą w własnym kraju jak i za granicami choćby było info na motoX oraz mojej stronie odnośnie zawodów w Weiswasser(Trebendorf) Niemcy, gdzie organizatorem był nie klub działający na lokalnym torze lecz Czeska organizacja ale jaka to nie wiem.(dowiem się) równierz grzechem było by nie wspomnieć o zawodach w Olszynie oraz Lubaniu.mario77 pisze:Jedyne wyjście - znaleźć sponsorów i załóżyć odrębną organizację. Niewiem czy czasami w Czechach nie działają dwie federacje.
Brak Domeny alternatywny adres http://mx.sq.pl
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Motocykl: KTM SX125 2010
- Kontakt:
No o jednej już napisałem. Organizują cały cykl imprez ( 14 zawodów ) w tym 1 lub 2 w Polsce. NAjczęściej w miejscowości OLSZYNA ( POLSKA ) a w Czechach to po całym kraju porozsiewane są imprezy.mario77 pisze:Jedyne wyjście - znaleźć sponsorów i załóżyć odrębną organizację. Niewiem czy czasami w Czechach nie działają dwie federacje.
KTM 125SX '10 :]