Uwaga na naciągaczy!!!
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: Yamaha yz250f 2009
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Re: Uwaga na naciągaczy!!!
http://otomoto.pl/yamaha-yzf-yz250f-yzf ... 34821.html
byłem oglądać tą yamaszkę z nowym silnikiem, o której była często mowa na forum i nie polecam nawet jechać jej zobaczyć a mianowicie:
-silnik nowy ale trzeba wyregulować gaźnik w swoim zakresie $$
-zawieszenie przód cieknie i nie jest w stanie idealnym jak jest napisane w ogłoszeniu $$
-zawieszenie tył cieknie $$,
-przednia tarcza hamulcowa to żyletka a i klocki w słabym stanie $$
-opona przednia pęknięta $$ dętka także $$ bo był flak
i gdzie jest pytam się ten nowy motor w cenie??!! jechałem z Torunia 160 km po "nowy motor" a okazał się on trupem z nowym silnikiem..i odpowiedź sprzedawcy "nie zależy mi żeby sprzedać", to po co wystawia i dupe zawraca
byłem oglądać tą yamaszkę z nowym silnikiem, o której była często mowa na forum i nie polecam nawet jechać jej zobaczyć a mianowicie:
-silnik nowy ale trzeba wyregulować gaźnik w swoim zakresie $$
-zawieszenie przód cieknie i nie jest w stanie idealnym jak jest napisane w ogłoszeniu $$
-zawieszenie tył cieknie $$,
-przednia tarcza hamulcowa to żyletka a i klocki w słabym stanie $$
-opona przednia pęknięta $$ dętka także $$ bo był flak
i gdzie jest pytam się ten nowy motor w cenie??!! jechałem z Torunia 160 km po "nowy motor" a okazał się on trupem z nowym silnikiem..i odpowiedź sprzedawcy "nie zależy mi żeby sprzedać", to po co wystawia i dupe zawraca
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
A czego się spodziewasz po 5 letniej crossówce?
Przecież to są pierdoły które i tak będziesz robił kilka razy na sezon.
Gość powinien zejść z 1000zł z ceny, jak nie chciał to rzeczywiście jest nie w porządku,
ale byłbym daleki od nazywania takiego moto trupem, zwłaszcza że ma nowy silnik.
Przecież to są pierdoły które i tak będziesz robił kilka razy na sezon.
Gość powinien zejść z 1000zł z ceny, jak nie chciał to rzeczywiście jest nie w porządku,
ale byłbym daleki od nazywania takiego moto trupem, zwłaszcza że ma nowy silnik.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
przeczytaj ze zrozumieniem. napisane jest- "okazał się on trupem z nowym silnikiem".pierdoły, które wyniosą minimum 2 tys zł..a po opisie tego 5 letniego motoru spodziewałem się na prawdę dobrego motocykla za te prawie 14 tys zł
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
Trup to moto w stanie nie nadającym się do reanimacji, a tu masz do zrobienia jedynie eksploatacyjne rzeczy.
Gaźnik możesz wyregulować samemu
Regeneracja zawieszenia liczę 500zł (przód można też zrobić samemu nawet za 50zł)
Tarcza + klocki 300zł
opona 200zł, dętkę się łata.
Dlatego pisałem że sprzedawca powinien zejść 1000zł z ceny.
5 letni sprzęt nigdy nie będzie idealny, po prostu za stary już jest.
Tu masz przynajmniej ten komfort że silnik raczej nie wybuchnie przez jakiś czas, ale skoro wolisz szukać czegoś z kilkuletnim silnikiem to Twoja sprawa.
Gaźnik możesz wyregulować samemu
Regeneracja zawieszenia liczę 500zł (przód można też zrobić samemu nawet za 50zł)
Tarcza + klocki 300zł
opona 200zł, dętkę się łata.
Dlatego pisałem że sprzedawca powinien zejść 1000zł z ceny.
5 letni sprzęt nigdy nie będzie idealny, po prostu za stary już jest.
Tu masz przynajmniej ten komfort że silnik raczej nie wybuchnie przez jakiś czas, ale skoro wolisz szukać czegoś z kilkuletnim silnikiem to Twoja sprawa.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
nadal nie zrozumiałeś. chodzi o to, że jechałem 160 km po motor który miał być prawie nowy(bo tak wynikało z opisu) a okazał się on prawie zupełną przeciwnością. właściciel wyliczył sobie, że silnik 9 plus reszta 4 i za 13 i mniej go nie sprzeda. motocykl był niezgodny z opisem, nie wkurzyłbyś się? bo ja bardzo..
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
No fakt że jest lekko niezgodny z opisem ale to w naszym kraju chyba normalne?
Myślę że spokojnie byś tego tysiaka utargował jakbyś mu wyliczył co dokładnie ile kosztuje i że nie było o tym nic w opisie, zamiast od razu się wkurzać.
Dla mnie to po prostu normalne eksploatacyjne rzeczy które i tak trzeba zrobić przynajmniej raz w roku (a dętki to się czasami na treningu łata),
więc niewielka różnica czy zrobisz to teraz czy trochę później.
A nowy silnik to naprawdę duży atut - ja bym nie zaczynał nawet jazdy 5 letnim 4t bez remontu bo nigdy nie wiadomo co jest w środku,
a w razie awarii koszty nie zamkną się w 1000zł jak w przypadku innych podzespołów.
Twoja decyzja ok, ja się przyczepiłem że nazywasz trupem moto które wymaga po prostu lekkiego dopieszczenia.
Myślę że spokojnie byś tego tysiaka utargował jakbyś mu wyliczył co dokładnie ile kosztuje i że nie było o tym nic w opisie, zamiast od razu się wkurzać.
Dla mnie to po prostu normalne eksploatacyjne rzeczy które i tak trzeba zrobić przynajmniej raz w roku (a dętki to się czasami na treningu łata),
więc niewielka różnica czy zrobisz to teraz czy trochę później.
A nowy silnik to naprawdę duży atut - ja bym nie zaczynał nawet jazdy 5 letnim 4t bez remontu bo nigdy nie wiadomo co jest w środku,
a w razie awarii koszty nie zamkną się w 1000zł jak w przypadku innych podzespołów.
Twoja decyzja ok, ja się przyczepiłem że nazywasz trupem moto które wymaga po prostu lekkiego dopieszczenia.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
http://moto.allegro.pl/kawasaki-kx-125- ... 19185.html
Przegięcie!!! Nic się nie zgadza z opisem, dosłownie nic! :axe: Nawet obiegu wody w tym moto nie ma! Totalne paści :ANAL:
Przegięcie!!! Nic się nie zgadza z opisem, dosłownie nic! :axe: Nawet obiegu wody w tym moto nie ma! Totalne paści :ANAL:
-
- Mechanik motocyklowy
- Motocykl: KTM sx 150 2009
- Styl jazdy: Enduro
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 11 razy
- Kontakt:
Dodatkowo jest to moto z lat 1994-1995remails16 pisze:http://moto.allegro.pl/kawasaki-kx-125- ... 19185.html
PandaMoto serwis motocyklowy
https://pandamoto.pl/
https://pandamoto.pl/
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: LTZ400
- Styl jazdy: Enduro
Aż dziw że cylinder, tłok i filtry pasowały od 2004r.kris514 pisze:Dodatkowo jest to moto z lat 1994-1995remails16 pisze:http://moto.allegro.pl/kawasaki-kx-125- ... 19185.html
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: SX450F 2010r
http://moto.allegro.pl/yamaha-yz-250-20 ... 71518.html na 100% to nie jest 2005r
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: Było CRF 250, YZ 125, YZF 250
- Kontakt:
-
- Gdzie jest sprzęgło?
http://tablica.pl/oferta/ktm-sx-125-ID1 ... dfbc8;r:;s:
Oglądałem go i nawet miałem przyjemność zdjąć głowice Niestety nikasil się skończył, nie ma kompresji i korba się tłucze. Ale wszystko inne ok. Chciał sprzedać za 4700 8)
Oglądałem go i nawet miałem przyjemność zdjąć głowice Niestety nikasil się skończył, nie ma kompresji i korba się tłucze. Ale wszystko inne ok. Chciał sprzedać za 4700 8)