Wyścigi enduro i mx - co jest wymagane?
-
Autor tematumotochłopiec
- Do odcięcia!
- Motocykl: crossowy
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
To bardzo ciekawe, a startowanie motocylem o pojemności 250ccm przy posiadaniu prawa jazdy kat. A1 nie jest omijaniem regulasminu i kodeksu ruchu drogowego. Nie twierdze, że to mądry zapis, tylko skoro tak się stosujesz do wszystkich przepisów to ciekawe czemu do tego nie.MXrool pisze:Jak ktoś ma ochote a nie może to widać z tego że NIE może, sam sobie odpowiadasz na to pytanie. Dla mnie takie omiajanie regulaminu jest polskim cwaniakowaniem, jest jasno określone co i jak ma być. Jednak zawsze można coś wykąbinować na lewo, ale to jest własna czyjaś wola i świadczy to o człowieku. A dodam, że w tym roku już nie da sie za bardzo jeździć bez prawka, każdemu sprawdzają szczegółowo, nie tak jak kilka lat temu.
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Ja też w pełni zgadzam się z Wojtkiem - regulaminy są po to żeby ich przestrzegać - bezwzględnie!. A to że w Polsce mamy durne prawo to już inna sprawa. Jak ktoś nie ma odpowiedniego wieku do zrobienia prawka - pozostaje klasa 50ccm. Jeśli nie ma odpowiedniego sprzętu ani funduszy na jego zakup - przykro mi ale enduro odpada. Pozostaje cross country, gdzie nie jest potrzebne żadne prawo jazdy ani nic z tych rzeczy albo motocross. A tak na boku jeszcze dodam że w enduro nie tylko prawko jest wymagane - potrzebne jest prawo jazdy, dowód rejestrayjny, ubezpieczenie OC, motocykl ze światłami (działającymi) i jeszcze jakby ktoś nie wiedział - opony enduro.