SPRZĘT Z USA
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Przy takiej różnicy wydaje mi się że nie warto się szarpać. Niby 220 PLN różnicy, ale musisz w najgorszym wypadku doliczyć VAT 22% i 7% cło. Oczywiście jeszcze transport. Czyli podsumowująć w najgorszym razie wyjdzie cie jakieś 600 PLN. Chyba ze nie trafisz na cło, wtedy tak. A i jeszcze jedno - płatnośc przy odbiorze odpada - nie ma takiej opcji w USA jeśli wysyłają paczkę do Europy.
-
- Do odcięcia!
- Motocykl: crossowy
- Kontakt:
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
Sorry ze odswiezam stary temat ale poprostu nie chce zakładac nowego posta bo temat tego idalnie pasuje.
Nosze sie z chcecia sprowadzenia motocykla z USA. Operacja jest skaplikowana dlatego prosze was o pomoc.
Chciałbym kupić moto za około 3000$ moze troche więcej (ebay).
Słyszałem ze mozna ominac cło wysylajac moto bez kół czy cos takiego, czy jest to prawda? Jakie sa przyblizone koszty transportu takiego moto?
Wspomnieliscie wczesniej o kims w USA kto mogłby pomóc, chodzi mi tu o osobe która mogła by poprostu kupic ten motocykl i wsadzic w kontener.
Czy taka operacja bedzie w ogole oplacalna? Moze jest ktos kto chce zrobic podobny zakup? Moze macie namiary na kogos kto np sprowadza sobie pickupa to wtedy podpiołbym sie pod jego kontener a koszty by sie rozłozyły.
Sama operacje chciałbym ewentualnie rozpoczac dopiero za miesiac bo wtedy bede miec na to wszystko pieniadze, a sam czas oczekiwania pozniej na moto nie gra olbrzymiej roli.
Nosze sie z chcecia sprowadzenia motocykla z USA. Operacja jest skaplikowana dlatego prosze was o pomoc.
Chciałbym kupić moto za około 3000$ moze troche więcej (ebay).
Słyszałem ze mozna ominac cło wysylajac moto bez kół czy cos takiego, czy jest to prawda? Jakie sa przyblizone koszty transportu takiego moto?
Wspomnieliscie wczesniej o kims w USA kto mogłby pomóc, chodzi mi tu o osobe która mogła by poprostu kupic ten motocykl i wsadzic w kontener.
Czy taka operacja bedzie w ogole oplacalna? Moze jest ktos kto chce zrobic podobny zakup? Moze macie namiary na kogos kto np sprowadza sobie pickupa to wtedy podpiołbym sie pod jego kontener a koszty by sie rozłozyły.
Sama operacje chciałbym ewentualnie rozpoczac dopiero za miesiac bo wtedy bede miec na to wszystko pieniadze, a sam czas oczekiwania pozniej na moto nie gra olbrzymiej roli.
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: YZ250F'08
Witam!. Sam teraz mam zamiar sprowadzic moto narazie jeszcze jestem w Polsce ale jeszcze koło mieśiąca i będe wyjeźdzał tylko że ja bede tam na miejscu a nie sprowadzał moto przez telefon to jest troszke inna sprawa bo muśisz dorwac kontakt z naprawde zaufanym klientem więc napewno koszty ci pójdą w góre jeśli był byś tam na miejscu to inna sprawa. Czy to się opłaca No to zależy na jaką okazje trafisz np. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2005-YZ2 ... dZViewItem Więc raczej się opłaca a jakieś pare dni temu były dwie yamahy z 06 za 3500$ no to naprawde była okazja bo motorki były jak nowe A co do cła to niewiem jak dokładnie z tym jest kumpel sprowadzał ostatnio KTM'a SXF 250 z 06 i wsadził go w dwie paczki i chyba nic nie płacił żadnego cła tylko w paczkach były niby 8) części a śilnika nawet z ramy nie miał wyciągniętegoniej Co do kontenera to słysząłem że kosztuje 1000$ ale w spółce wyjdzie taniej.Pozdro
P.S. Może kumpel zagloądnie na 4um to napisze co i jak.
P.S. Może kumpel zagloądnie na 4um to napisze co i jak.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
Tak wiec z tego co piszesz to chcesz sprowadzic moto wtedy kiedy ja, tak więc będąc tam bedziesz mogł i mi jakis oblukać, zakupic i wyslac razem z Twoim
Ja sie rozgladam za 250 w 4ro takcie, najlepiej Honda, KTM.
Jak by znalazlo sie wiecej chetnych to wiec cena kontenera dzielila by sie przez kilka osób. A jak to jest z tym cłem i niekąpletnym moto? wystarczy odkredcić koła?
Ja sie rozgladam za 250 w 4ro takcie, najlepiej Honda, KTM.
Jak by znalazlo sie wiecej chetnych to wiec cena kontenera dzielila by sie przez kilka osób. A jak to jest z tym cłem i niekąpletnym moto? wystarczy odkredcić koła?
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: YZ250F'08
Słuchaj napewno się dogadamy jak będe miał wszytstko załatwione na 100% to się z tobą skontaktuje i nie będzie się zabardzo opłacac wysyłac kontenerem tylko w paczkach z tego co wiem to ten kumpel miał moto rozłożone na 2 paczki jak pisałem wyżej w jednej miał chyba przednie koło plastiki siedzenie itp wachacz hamulec przedni w drugiej miał cały śilnik w ramie i tylne koło chyba tak miał rozłożone i cos się płaci ale nie wiem czy od wartości paczki czy jakiś podatek czy coś niewiem bo się nie oriętuje. Słyszałem że jak wysyła osoba która ma obywatelstwo to nic nie płaci muszę się jeszcze dowiedziec. No ja też się będe rozglondał za jakąś cwiarą w 4t i jeszcze jak byś miał to 4000$ to juz wyczai konkrety sprzęcik.
P.S. Paczuszki by ci przyszły do domu oczywiście byś odpalił jakiegoś grosza
P.S. Paczuszki by ci przyszły do domu oczywiście byś odpalił jakiegoś grosza
-
- Mistrz prostej
- Kontakt:
Ja wam powiem tak sprowadzilem sporo moto z USA i z tymi paczuszkami to jest tak mi 2 doszly, ale gdy ci przechwyca motorek rozebrany w paczkach i potraktuja to jako przemyt możesz sobie odpuscic dalsza walke o niego w anjlepszym wypadku zabulisz clo 30% od wartosci czyli 5300$ wychodzi 1500$ cal najlepiej to wyslac normalnie na clo samo rame z silnikiem taki kupilem i wała a reszte w paczkach bo szkoda potem waszych kłopotów.
Yamaha YZ 250F 2008
http://www.bikepics.com/members/Pacian/
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
maros91 4000$ na samo moto mieć napewno nie bedę gorna granica to około 3500$
Tak sie składa że może uda sie mi załatwić prawie darmowe miejsce w kontenerze, nie ma go zbyt wiele dlatego Ty bys znalazł dobrą maszyne dla siebie i dla mnie i podżucił albo na wskazany adres, albo prosto na ten kontener, wzamian za co nasze motorki przypłyneły by w zasadzie za darmolca. Musze pogadać z tym kolesiem co mi to miejsce udostępni, wszystko bedę wiedzieć za kilka dni a on juz napewno ma sposoby żeby nie zapłacić zadnego cła itp.
Pozdro.
Tak sie składa że może uda sie mi załatwić prawie darmowe miejsce w kontenerze, nie ma go zbyt wiele dlatego Ty bys znalazł dobrą maszyne dla siebie i dla mnie i podżucił albo na wskazany adres, albo prosto na ten kontener, wzamian za co nasze motorki przypłyneły by w zasadzie za darmolca. Musze pogadać z tym kolesiem co mi to miejsce udostępni, wszystko bedę wiedzieć za kilka dni a on juz napewno ma sposoby żeby nie zapłacić zadnego cła itp.
Pozdro.
-
- Mistrz prostej
- Kontakt:
SHHAMAN jestes i to w wielkim błedzie pierwsza lepsza kontrol strazy granicznej gdzies kolo lasu jak bedzie akcja i niedos ze ci sprzeta skonfiskuja to jeszcze bedziesz miał sprawe za przemyt wiec ci zycze powodzenia z takim tokiem myslenia.
Yamaha YZ 250F 2008