Ochraniacze na kolana.
-
Autor tematuSEBOOL
- Do odcięcia!
- Motocykl: CRF only
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Ochraniacze na kolana.
Witam.
Zastanawiam sie nad kupnem http://moto.allegro.pl/item138262049_oc ... _pln_.html
albo http://moto.allegro.pl/item141129460_oc ... _fvat.html.
I teraz moje pytanie które będą alepsze i czy ktoś posiada takie ochraniacze na kolana?
pozdr.
Zastanawiam sie nad kupnem http://moto.allegro.pl/item138262049_oc ... _pln_.html
albo http://moto.allegro.pl/item141129460_oc ... _fvat.html.
I teraz moje pytanie które będą alepsze i czy ktoś posiada takie ochraniacze na kolana?
pozdr.
RS SERWIS
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
miałem Alpiny Bionixy - podkreślam MIAŁEM bo mi sie skończyły. Pęky w pół (od góry do dołu) , a niezaliczyłem jakiś mega dzwonów tylko typowe upadki w zakrętach. NIE POLECAM !
Jedyną zaletą ich jest to że dobrze sie trzyma nimi baku, ale niestety są niewygodne bo ciagle zjeżdżają
Jedyną zaletą ich jest to że dobrze sie trzyma nimi baku, ale niestety są niewygodne bo ciagle zjeżdżają
jest:
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
XR 200 R 83r
DT 80 93r supermoto --> no co?
cipkowóz (różowy komar )
fzr600 stunt
było:
YZ 426 01r--> porażka
kx 125 03r
-
- Mistrz prostej
- Kontakt:
Ja mam bionixy i jeszcze fly rowniez na zawiasach. Alpinestary rzeczywiscie lubia zjechac z nogi, bo maja tylko 2 rzepy. Dodatkowo mnie osobiscie te rzepy obecieraja. Dlatego tez mimo ze mam do wyboru te 2 ochraniacze to jezdze w fly, ktore sa 2 razy tansze o bionixow:)
Polecalbym Tobie fly na zawiasie. Teraz pewnie sa bardzo tanie.
Polecalbym Tobie fly na zawiasie. Teraz pewnie sa bardzo tanie.
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: KTM EXC-F 350 2015
- Styl jazdy: Enduro
jest kilka firm produkujących tego typu ochraniacze. ja akurat mam ufo, i są rewelacyjne. tutaj masz link do ochraniaczy cemoto, http://allegro.pl/item147572210_nakolan ... nduro.html
mysle że nie będą gorsze ani od tych alpin, ani od ufo, a na pewno duuużo tańsze.
mysle że nie będą gorsze ani od tych alpin, ani od ufo, a na pewno duuużo tańsze.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
Ja mam Bionixy już ponad sezon i to narazie najlepsze ochraniacze na zawiasie w jakich jeździłem. Wcześniej miałem właśnie ufo i się nie umywa do alpinestars'ów. Co do obcierania rzepów to pojawia się to w każdych ochraniaczach, polecam jeździć w getrach takich cieniutkich i problem znika.
Jeszcze co do Bionic'ów to są tak zbudowane, ze kolano jest w pewnym odstepie od samej gąbki przez co czujesz się dużo bardziej komfortowo.
Plastik wygląda na bardzo solidny, tak więc nie wiem może trafiliście na felerną sztukę. Mi nic nie spada, jeśli włozycie dobrze w buty to nie ma problemu, bo jazda w takich ochraniaczach bez butów crossowych to porażka, wtedy to się nei dziwie, że spadają. To tyle ode mnie.
Ostatnio zaciekawiły mnie jeszcze fox'y, ale nie mam ich, a jedynie oglądałem więc za dużo nie można powiedzieć.
Jeszcze co do Bionic'ów to są tak zbudowane, ze kolano jest w pewnym odstepie od samej gąbki przez co czujesz się dużo bardziej komfortowo.
Plastik wygląda na bardzo solidny, tak więc nie wiem może trafiliście na felerną sztukę. Mi nic nie spada, jeśli włozycie dobrze w buty to nie ma problemu, bo jazda w takich ochraniaczach bez butów crossowych to porażka, wtedy to się nei dziwie, że spadają. To tyle ode mnie.
Ostatnio zaciekawiły mnie jeszcze fox'y, ale nie mam ich, a jedynie oglądałem więc za dużo nie można powiedzieć.
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Motocykl: KTM SX125 2010
- Kontakt:
A ja ze swojej strony moge polecić wam szyny. Nawet EVS. I powiem Wam że ten średni model VISION mniej sie psuje niż ten najwyższy (WEB). Za Vision płacisz 900 zł ( po rabatach nawet 800) zależy u kogo. A ochrona jest dużo większa. Można też kupićlekko używane. To cena bedzie konkretna już. Ja ze swojej strony moge polecić też FOX'y Raptory. Wygodne ale zapiecia lipne. Cena Foxów Raptorów jest zawyżona jak na jakość wykonania niektórych elementów. Ale lesze to niż nic.
KTM 125SX '10 :]
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: Ćwiara YZF
- Kontakt:
to robi jedna fabryka na zlecenie kilku firm wiec nie beda sie duzo roznily moze cena i naklejka ja polecam UFO ONE sa dla mnie super naiedawno zmienialem mialem wziac te na podwojnym zawiasie UFO ale te na pojedynczym glebiej zaslaniaja kolano z bokow wiec zostalem przy UFO ONE sa naprawde OK POLECAM
www.INTER-CROSS.pl ----> najlepsze marki w jednym miejscu
BÓG, HONOR, MOTOCROSS
SKLEP MX _________ALLEGRO ________FIRSTRACING ________RISK RACING
BÓG, HONOR, MOTOCROSS
SKLEP MX _________ALLEGRO ________FIRSTRACING ________RISK RACING