KTM SX 125 03' & SX 125 04'
-
Autor tematuPomyk
- Uzależniony od adrenaliny
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
KTM SX 125 03' & SX 125 04'
Witam
Mam do Was pytanko.Jakie są różnice w modelu 2003 a 2004 ,silnikowo i wizualnie, z tego co wiem to 04 ma tylny błotnik łączony z tylnymi owiewkami...ale co jeszcze???Jak ma się w ogóle KTM do konkurencji czyli Hondy głównie Yamahy,jak zawieszeniowo i wytrzymałościowo jak z częściami w porównaniu do konkurencji,poprostu wady i zalety SX'a !!! z tych roczników .Zastanawiam się nad kupnem KTM,zawsze brałem japończyki,bo jakoś do austriaka nie miałem zaufania,ale może jednak .Pozdrawiam Wielkie Dzięki .
Tutaj szczególnie licze na starego wyjadacza KTM czyli Wojtka
Jak temat już taki był to sorx
Mam do Was pytanko.Jakie są różnice w modelu 2003 a 2004 ,silnikowo i wizualnie, z tego co wiem to 04 ma tylny błotnik łączony z tylnymi owiewkami...ale co jeszcze???Jak ma się w ogóle KTM do konkurencji czyli Hondy głównie Yamahy,jak zawieszeniowo i wytrzymałościowo jak z częściami w porównaniu do konkurencji,poprostu wady i zalety SX'a !!! z tych roczników .Zastanawiam się nad kupnem KTM,zawsze brałem japończyki,bo jakoś do austriaka nie miałem zaufania,ale może jednak .Pozdrawiam Wielkie Dzięki .
Tutaj szczególnie licze na starego wyjadacza KTM czyli Wojtka
Jak temat już taki był to sorx
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
W 2004 rama uległa zmianie, jest innej lepszej geometri i lżejsza. Głowna konstrukcja silnika została ta sama jak i do 2007 też . W 2004 jest z tył nowy mniejszy ale duuużo bardziej skuteczniejszy zacisk który nie blokuje szybko koła. W 2002 miałem ten stary i w 2006 jest ten nowy co i w 2004 to jest dzień do nocy w porównaniu. W silniku były zmienione jakieś drobiazgi. Jak dobrze zauważyłeś zmienił się tylni błotnik i jest inna kanapa. Zawieszeniowo motocykl jest dobry. Ogólnie jest to motor powszechny, zaufany, sprawdzona konstrukcja która nie ma wad. Jak widać, że się trzyma ta sama do dnia dzisiejszego i nawet jeździ w ścigaczach MŚ klasie 125. Motor jest naprawde mocny jak na 125. Z cześciami i tuningiem nie ma tu najmniejszego problemu. Jest to jeden z 2 najpopularniejszych motorów KTMa (125 i 450). Wszystkie części są od ręki w Krakowie, ceny części również są spoko.
Aaa.. i jeszcze jest z tył nowy lepszy amor, oczywiście przód też był udoskonalany.
Uszczelniacze i łożyska powszechne prócz łożyska do amora PDSa które kosztuje 90 zł a do japońców z kołyską ponad 300 zł
Aaa.. i jeszcze jest z tył nowy lepszy amor, oczywiście przód też był udoskonalany.
Uszczelniacze i łożyska powszechne prócz łożyska do amora PDSa które kosztuje 90 zł a do japońców z kołyską ponad 300 zł
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: jeszcze nie mam
Re: KTM SX 125 03' & SX 125 04'
witam wszystkich...
witekCRM
powiedz mi jakie są ceny części eksploatacyjnych w sx...
tlok
korba
klocki
taka eksploatacja...
jak wyglada sprawa z tym sprzędlem (masz już hydraulike)
witekCRM
powiedz mi jakie są ceny części eksploatacyjnych w sx...
tlok
korba
klocki
taka eksploatacja...
jak wyglada sprawa z tym sprzędlem (masz już hydraulike)
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: CRF 250 R
- Kontakt:
ludzie jacy wy wszyscy jestescie leniwi- poszukaj sobie to nie boli!!!!
SERWIS MOTOCYKLI - POZNAŃ 660 433 555
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: kxf 250 08', YZ 125 sprzedam
- Kontakt:
Powiem tak... ta hydraulika to jest fajna sprawa ale jak sie ma cierpliwosc i sie bardzo dba o motor mi sie to sypało w 03 od początku do konca uszczelke zmienilem 3 razy i do tego wszystkie gumki w calym układzie bo wypaliło siłownik zmienilem juz na poczatku z uszczelniaczami ale po tygodniu znowu żygało olejem... A pozatym to motorek hmm... cięzko mi go ocenic pod wzgledem technicznym raczej OK... ale wole YZ
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: Na razie nie ma
- Kontakt:
Na temat hydraulicznego sprzęgła(pompy) to powiem tak, jak jest nowe, nie posypało sie to jest pewnie cacy, ale niestety jak juz sie zacznie sypać to masakra.
Nie raz juz przez sprzęgło a właściwie pompe sprzęgła(magura) dostawałem białej gorączki.
Tak jak mowie jak pompa sprzęgła nie jest uszkodzona to jest si.
Nie raz juz przez sprzęgło a właściwie pompe sprzęgła(magura) dostawałem białej gorączki.
Tak jak mowie jak pompa sprzęgła nie jest uszkodzona to jest si.
Moto sprzedane, zbieram kasę na następne.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: jeszcze nie mam
dzięki.... za odpowiedź.
Julekmx2 powiedz mi bo widze ze masz yz. czytalem ze jamaha ma problem z łożyskami czy tulejkami w zawieszemiu czy kole
(wiem ze zaraz powiecie ze słysze dzwon ale nie wiem w którym kościele) i czytalem na tym forum ze to sie wybija często i sa luzy i części są kosztowne ok 900zl.
co ty na to
bo yz też mi sie podoba i nie wykluczam takiej opcji.
Julekmx2 powiedz mi bo widze ze masz yz. czytalem ze jamaha ma problem z łożyskami czy tulejkami w zawieszemiu czy kole
(wiem ze zaraz powiecie ze słysze dzwon ale nie wiem w którym kościele) i czytalem na tym forum ze to sie wybija często i sa luzy i części są kosztowne ok 900zl.
co ty na to
bo yz też mi sie podoba i nie wykluczam takiej opcji.