Świece zapłonowe - odstęp na elektrodzie
-
Autor tematutomaszek100
- Mistrz prostej
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Świece zapłonowe - odstęp na elektrodzie
Witam! Mam pytanie jaka powinna byc dokladna przerwa w swiecy chodzi mi o dokladne wymiary i jaka między impulsatorem a tym kolem od magneta. ..
-
Autor tematutomaszek100
- Mistrz prostej
- Kontakt:
-
Autor tematutomaszek100
- Mistrz prostej
- Kontakt:
a teraz mam taki motyw ze non stop swiece zalewa nie wiem czemu wczesniej bak zdjety stał z moze 1 miesiąc troche pojeździlem cięzko odpalil strasznie dymil wogóle nie mial zadnej mocy ciągu non stop sie mulil na koniec zabrakło benzyny przypchałem do domu na drugi dzien rozrobilem mieszanke z benzyną wlalem i wogule nie chcial odpalic potem jakos odpalil przejechalem sie do okola troche zeby go rozgrzac i zgasł było troche dymu a później nie dało sie go juz odpalic odkrcam swiece a ona normalnie cala zalana i czarna wiec wyczyscilem za drugim kopem jakby zalapal ale nic no i znow odkręcam swiece i znów to samo wiec nie wiem co to moze byc moze wczesniej olej opadł na dno baku lub zatkał jakąs dysze w gaźniku czy cos sam nie weim .... prosze o odpowiedź
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: Honda CRF450r .05r
odstęp miedzy elektrodami na świecy powinien wynosic ok 0,6 , 0,7 mm jeżeli chodzi o 2 takty a w 4pakach to nie wiem ale chyba tak samo Nie jakieś tam 1 mm czy węcej jak jest gdy kupujesz świece Pozdro http://www.hondapl.org/tuning/swiece/tabelka-nkg.html
Ostatnio zmieniony czw, 28 cze 2007, 15:10 przez acid, łącznie zmieniany 1 raz.