Buty na crossa - co kupić, porady i opinie
-
- Mistrz prostej
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Ja mam SIDI moj kolega Tech10 buty narazie spisuja sie idealnie jak i jego tak i moje ale faktycznie Tech10 sa jakby lekciejsze narazie nie ma zadnych uszkodzen to wiecej nie moge nic powiedziec.
Yamaha YZ 250F 2008
http://www.bikepics.com/members/Pacian/
http://www.bikepics.com/members/Pacian/
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Ja mam tech10 od roku i jestem bardzo niezadowolony. Dolne zapięcie w lewym bucie pękło po pierwszej jeździe i nie dopina sie do tej pory a podeszwa się skończyła po dwóch miesiącach (do blachy). POza tym w środku mają coś a'la gąbkę i ciężko je w środku wyczyścić. Te prowadnice na kapciach początkowo uwierały, ale po wymianie na miękkie (dołączone do butów) było ok. Teraz kupiłem sobie sidi - niestety tylko raz się w nich przejechałem i to też nie długo. Jednak mogę powiedzieć że nie są wcale cięższe niż alpiny, bardzo wygodne i guma po wewnętrznej stronie buta bardzo pomaga przy trzymaniu motorka nogami (w piachu jak jedziesz po dziurach odchylony do tyłu). Narazie twierdzę że sidi są lepsze. Zobaczy się jeszcze jak z trwałością, ale ta z tego co wiem bardzo dobra.
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: DT125; XJR1300SP
- Kontakt:
zaczynam przygode z MX i powoli kompletuje sprzet.
po obszernej lekturze mam juz jakis obraz w kwestii butow i teraz przyszedl czas na przejscie od ogladania zdjec do przymierzania.
I tu mam problem i zarazem pytanie do Was.
Gdzie na dolnym slasku (najchetniej Wroclaw) mozna poprzymierzac buty. Gdzie jest kilka par na polce?
bo ze zdjecia to raczej nie kupowanie.
Dzieki z gory za pomoc
po obszernej lekturze mam juz jakis obraz w kwestii butow i teraz przyszedl czas na przejscie od ogladania zdjec do przymierzania.
I tu mam problem i zarazem pytanie do Was.
Gdzie na dolnym slasku (najchetniej Wroclaw) mozna poprzymierzac buty. Gdzie jest kilka par na polce?
bo ze zdjecia to raczej nie kupowanie.
Dzieki z gory za pomoc
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: DT125; XJR1300SP
- Kontakt:
Dzieki wielkie.LesniK pisze:Wrocław - wszystkie modele FORMA, ostatnio jeszcze OXTAR
Prawdopodobnie Oleśnica
INTERMOTORS - ALPINESTARS, czasami coś jeszcze.
Wroclaw - juz mam kontakt
a pozostale (Olesnica albo raczej Dlugoleka i Intermotors) jak dam rade to odwiedze w sobote
pozdrawiam
-
- Gdzie jest sprzęgło?
A jakie buty polecilibyscie za okolo 1000 zl? Glownie zalezy mi na wygodzie. Przymierzam sie do foxow f3, wlasciwie to juz je mam ale musze wymienic poniewaz przyslali mi nie taki kolor jak chcialem.
Teraz kolejne pytanie. Jaki powinienem miec rozmiar buta, skoro jesli przymierzam 11US to jest taki w sam raz, na styk, mam minimalny luz, a za to 12US jest juz tak duze ze noga mi w nim lata.
To moje pierwsze buty, prosze o pomoc.
Zastanawiam sie teraz nad oxytarami tcx pro 2, foxami f3 i gaerne sg10, ktore z nich byly by najlepsze?
Teraz kolejne pytanie. Jaki powinienem miec rozmiar buta, skoro jesli przymierzam 11US to jest taki w sam raz, na styk, mam minimalny luz, a za to 12US jest juz tak duze ze noga mi w nim lata.
To moje pierwsze buty, prosze o pomoc.
Zastanawiam sie teraz nad oxytarami tcx pro 2, foxami f3 i gaerne sg10, ktore z nich byly by najlepsze?