Jak wyglada wasz trening?
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: CR 250
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Re: Jak wyglada wasz trening?
Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to że bieganie szkodzi stawom kolanowym.Daiman pisze:W sezonie najlepszy trenig to jeździć, jeździć i biegać a poza sezonem biegać, biegać i jeszcze trochę biegać. Tak ja uważam.
250 2T SPRZET DO PRZEDŁUŻANIA RĄK
-
- Stewart? Zmienia mi opony!
- Motocykl: może kiedyś
Jazda na motocyklu również szkodzi stawom. Jeżeli chcesz dbać o stawy to najlepiej zrezygnuj z motocrossu.Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to że bieganie szkodzi stawom kolanowym.
but only the devil responded cause god wasn't there...
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: CR 250
- Kontakt:
No tak ale na moto mam przynajmniej niezłą frajde :rolleyes:Kaze pisze:Jazda na motocyklu również szkodzi stawom. Jeżeli chcesz dbać o stawy to najlepiej zrezygnuj z motocrossu.Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to że bieganie szkodzi stawom kolanowym.
250 2T SPRZET DO PRZEDŁUŻANIA RĄK
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Motocykl: KTM SX125 2010
- Kontakt:
Jak tak bardzo odczuwa się, że męczą się stawy no to KOLAGEN albo GLUKOZAMINĘ brać. Bo to odżywki wspomagające stawy i chrząstki. Chociaż mi się nigdy nie zdarzało żeby bolały mnie stawy czy coś chrupało, ale dla wzmocnienia sobie biorę. A co do biegania to myślę, że bardziej kostka może ucierpieć niż kolano zwłaszcza gdy biega się w lesie tak jak ja to robię. Łatwo jest wbiec na jakiś patyk czy korzeń i wywinąć orła
KTM 125SX '10 :]
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
A motocross szkodzi wszystkim stawom i nie tylko. A jaki masz inny pomysł ?Yz 250 pisze:Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to że bieganie szkodzi stawom kolanowym.Daiman pisze:W sezonie najlepszy trenig to jeździć, jeździć i biegać a poza sezonem biegać, biegać i jeszcze trochę biegać. Tak ja uważam.
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: kxf 250 08', YZ 125 sprzedam
- Kontakt:
Motocross, szkodzi też na inne partie ciala np, kregoslup dyski sie wycieraja inne chrzastki stawy, ale nalezy oto dbać a najwiekszym bledem jest obawianie sie takiej kontuzji ze na nastepnych zawodach se kregoslup połamiesz, sam niestety czasem tak ze sie jakis filmow naogladam. Ale trzeba z tym walczyc bo to prowadzi go zguby a jak nie pasuje to radze zakupić zestaw do szydełkowania
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Do odcięcia!
- Kontakt:
dyski sie nie wycieraja tylko wysuwają co prowadzi do przepukliny i dysk moze naciskac na opony nerwowe i moze bolec....
LiFe FoR RiDe
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
Bike: WSK Wyczynowy sprzet kaskaderski, 450ccm, 50 osiolkow i wogule ogien z żupy
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Motocykl: KTM 125 SX
- Styl jazdy: Enduro
na moto 50 % to praca ciałem, to nie gra w szachy gdzie kręgosłup dostaje po d.... , to oczywiste że nadgarstki i stawy dostaja nieżle, dużo żelków i mleko i gitara bedzie
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
ja moto zamierzam dopiero kupic na przyszle wakacje i tutaj moje pytanie, czy jest sens abym teraz zaczol sobie wyrabiac kondycje i sile ? Bedzie mi pozniej latwiej czy nie, bo podobno na moto to nogi, rece i zelazna kondycha to podstawa?
P.S. Jakie polecacie cwiczenia zeby to osiagnac ?
P.S. Jakie polecacie cwiczenia zeby to osiagnac ?
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: stoczterdzieścicztery
- Kontakt:
Przeczytaj od samego początku ten temat i znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania. Napewno ogromnie ważna jest kondycja, na której wyrobienie najlepsze jest bieganie, pływanie, jeżdżenie na rowerze itp.
Najważniejsze jest mimo wszystko trenowanie na motocyklu i tego się trzeba trzymać. Jeździć jak najwięcej i jak najczęściej. Wtedy najlepiej rozwijają się partie mięśni odpowiedzialne za najwaźniejsze funkcję podczas jazdy na motocyklu, między innymi przedramienia, plecy, nogi.
P.S Tak w skrócie wygląda teraz mój trening i nie każdy musi się zgadzać z powyższym.
Pzdr.
Najważniejsze jest mimo wszystko trenowanie na motocyklu i tego się trzeba trzymać. Jeździć jak najwięcej i jak najczęściej. Wtedy najlepiej rozwijają się partie mięśni odpowiedzialne za najwaźniejsze funkcję podczas jazdy na motocyklu, między innymi przedramienia, plecy, nogi.
P.S Tak w skrócie wygląda teraz mój trening i nie każdy musi się zgadzać z powyższym.
Pzdr.
KTM SX 144 2008r.
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: honda cr 250
- Kontakt:
zgadzam się z kolega wyżej każdy zna swój sposób ja np trenuje najpierw przed jazda sie rozciągam i to pomaga zginania rozciągania łokci kolan jazda aż do oporu a trener mi mierzy czas pic tylko zwykła wodę bo po gazowanych często bolą nerki w czasie wolny bieganie dla utrzymania kondycji pozdrawiam:*
nic szczególnego...
Zakładam kask... google...nie widać mojej twarzy.. to już nie ten świat.. tutaj nie ma przyjaźni...tutaj kończy się szacunek... Mój świat moje życie.. mój ustrój... moje zdrowie...bo kocham to CO ROBIE
Zakładam kask... google...nie widać mojej twarzy.. to już nie ten świat.. tutaj nie ma przyjaźni...tutaj kończy się szacunek... Mój świat moje życie.. mój ustrój... moje zdrowie...bo kocham to CO ROBIE
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: KTM 250 SXF
- Kontakt:
a ja wczoraj zacząłem swój powrót do kondycji ;D ciekawe jak długo będzie mi się chciało trenować .....
a jak u was Panowie i Panie .. na zime pasiecie brzuszki ;] ;] czyli ostry trening ... ;D
a jak u was Panowie i Panie .. na zime pasiecie brzuszki ;] ;] czyli ostry trening ... ;D